• O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy ;) Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Małe zestawie jak ASBIS wygląda na tle rynku hurtowego na GPW

https://i.imgur.com/1bDFYuW.png 

Oraz informacje o ASBIS

Działanie w trzech filarach
    Odnośnie obszarów działalności Asbis, Pan Theodosiou stwierdza, że ​​opierają się one na trzech filarach:
    1. Dystrybucja sprzętu i oprogramowania dla komputerów klienckich i centrów danych poprzez:
    ›Sieci handlowe i sklepy internetowe
    ›Odsprzedawcy w małych i średnich przedsiębiorstwach
    >Duże firmy
    2. Sprzedaż produktów światowej klasy - marki własne 
    ›Prestigio (inteligentne urządzenia i akcesoria, innowacyjne rozwiązania biznesowe, edukacja i nie tylko)
    ›Canyon (smartwatche, ławki elektryczne, akcesoria komputerowe i urządzenia mobilne)
    ›Perenio (platforma IoT i routery, aplikacje i urządzenia peryferyjne dla inteligentnego biura i domu, ale także dla zdrowia)
    3. Proponowanie kompleksowych rozwiązań dużym firmom poprzez rozległe sieci integratorów systemów i resellerów z wartością dodaną.
    Asortyment firmy składa się głównie z wiodących światowych marek, w tym Apple, Dell, Microsoft, Gigabyte, Supermicro, TP-LINK, Logitech oraz uznanych producentów komponentów IT, takich jak AMD, Intel, Seagate i WD.
    Świetne miejsce do pracy
    Ważnym kamieniem milowym dla Asbis, Pan Theodosiou uważa certyfikat Great Place to Work. 
    „Naszym celem jest bycie wartościowym i atrakcyjnym pracodawcą na wszystkich rynkach, na których działa Asbis. 
    Dlaczego Asbis
    Zapytany, dlaczego warto preferować Asbis, Pan Theodosiou wyjaśnia, że ​​firma łączy szeroki zasięg geograficzny z lokalną obecnością. 
    Profil firmy
    Asbis to jedna z największych na świecie firm zajmujących się dystrybucją produktów technologicznych, świadcząca wysokiej jakości usługi w zakresie łańcucha dostaw i logistyki. 
    Jest jednym z 10 największych dystrybutorów produktów i usług technologicznych na świecie.

Nie ma za co ;)

BTW

Czy Bankier mógłby dać możliwość przypinania postów? Nie musiałbym pisać za każdym razem jak ASBIS jest niedowartościowany, jak się dynamicznie rozwija i czym się zajmuje ;)
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy ;) Autor: fif_111 [165.225.207.*]
    ale Cię ta czerwień rozjuszyła! Brawo Ty! ;)
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy Autor: ~Jaszczomp [37.47.24.*]
    Jak dla mnie te spadki też były zagadką. Tym bardziej że odbyły się one przed ogłoszeniem rekordowych wyników i rekordowej dywidendy.
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy Autor: malysz369 [89.64.97.*]
    Też mi to tak wygląda. Swojego czasu kilka podobnych zagrywek robił Zaorski
  • @fif_111 Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Mogę przyjąć korekty... normalne... mogę zrozumieć zmianę sentymentu... zdarza się... ale kłamstw, oszustw, manipulacji nie zdzierżę. Szczególnie, że liczby oraz fakty mówią całkiem coś innego. Już powtarzałem AT bez AF nie istnieje. AT jest po to aby analizować kurs spółki w oparciu o AF.

Ja nie jestem hurraoptymistą. Nie piszę, że będzie za 2 dni 30zł. Piszę, że ASBIS się rozwija, że jego wycena na tle rynku jest bardzo zaniżona oraz, że jako firma ma jeszcze duże pole do rozwoju. To są fakty - z faktami się nie dyskutuje ;)

Technicznie wszyscy technicy są milionerami... a faktycznie milionerami są dobrzy inwestorzy - i to jest fakt ;)

Możesz zapytać się tych, którzy dostrzegli spółkę 2-3 lata temu i nadal mają akcje - czy byli technikami czy inwestorami ;)
  • Re: @fif_111 Autor: ~Psie_sabo [45.141.152.*]
    Największe pieniądze robi się na analizie technicznej, a nie na kiszeniu jakiegoś badziewia przez 10 lat - i to jest fakt :-)
    Ja na podstawie AT wszedłem na początku roku w Mabion kilka dni przed wystrzałem i zarobiłem krocie, a na podstawie AF to był syf i bankrut :-)
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy Autor: ~Pexi [188.146.36.*]
    Dalej zajmujesz się naciąganiem ludzi?!!! Sumienia nie masz?! Robisz to z troski o ludzi tak?!!! Dobry wujek?! Ostrzegam przed nim wszystkich. Sporo tu dalo sie nabrac na 30, 50 ...
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Pexi to ty ludzi naciagnales na sprzedaż bo miało być po 18 zł.Niektorzy sprz dali że stratą czy oddasz im kasę naciągaczu jeden?
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy ;) Autor: ~amatorAT [89.64.67.*]
    Przezniczak. Jesteś kozak! Podziwiam determinację i zaangażowanie! Dziękować! :-)
  • @amatorAT Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    10 minut roboty... już nie przesadzajmy ;) Jak mogę pomóc komuś poznać spółkę to fajnie - zawsze jakieś fakty w tym gąszczu bzdur na forum. A co kto dale z tym zrobi to jego sprawa - albo kupi albo sprzeda.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.42.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: O ASBIS - dla nowych akcjonariuszy ;) Autor: ~Merytorycznie [87.248.85.*]
    Ciekawe podsumowanie - dodałbym do tego jeszcze silny rozwój sprzedaży on-line (ponad 60% przychodów za pośrednictwem kilkudziesięciu sklepów on-line B2B i B2C oraz sprzedaży na platformach internetowych - w tym na rosyjskim Ozon.ru - odpowiedniku e-bay czy Amazona). Czyni to Asbis także spółka e-commerce.
[x]
ASBIS 2,32% 70,50 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.