• I nagle nie ma trolli... szok! Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    No nikt się nie spodziewał takiego rozwoju sytuacji ;)
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~zawiedz [83.24.116.*]
    Trafna uwaga
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~J_ [31.61.189.*]
    Wrócą. Zawsze wracają. Ale jak przyjemnie w takim spokoju pobyć przez chwilę :)

Ciekawe tak w ogole, ze to domena tych grajacych na spadki. Z LT i trzymajacych na wzrost niea takiej jadki.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ready [46.205.195.*]
    Nawet wieloryb musi się na chwilę wynurzyć i złapać oddech żeby zanurkować jeszcze niżej :D

Myślę, że tu na forum jest więcej inwestorów, którzy uważają że cena będzie jeszcze niżej ale się nie odzywamy ponieważ zamiast dyskusji jest agresja szczególnie względem osób nastawionych na spadki. Nikt nie warczy na tych co tu już kilka tygodni temu naganiali na poziomy 30 plus ale jak się człowiek odezwie z wizją spadów to od razu jest się trollem :D

Także, staram się siedzieć cicho i obserwować czekając na swoją okazję :D Powodzenia
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: emptio_spei [81.219.191.*]
    Myślę, że w dużej mierze takie nastawienie wynika z faktu, że osoby przedstawiające wizje spadków (uwaga natury ogólnej, nie tylko odnosząca się do tego forum) są bardziej agresywne, często bardzo protekcjonalne i obrażają innych uczestników dyskusji. Budzi to naturalną reakcję tych, którzy widzą przyszłość w bardziej optymistycznych kolorach. Z drugiej strony jest też dość powszechny mechanizm wyparcia, samooszukiwania, ludzie reagują negatywnie na tych, którzy zaburzając ich wizję rzeczywistości zakłócają strefę komfortu, którą sobie stworzyli.
    A tak z ciekawości ready - bo rozumiem, ze spolka jest ok, ze widzisz potencjal wzrostu te kilkanascie/dziesiat procent, kwestia poziomu. Jak jednak kurs zacznie odjezdzac, to gdzie widzisz punkt zwrotny? I pytanie czy wsiadziesz wtedy? LT i wzrostowi naganiacze musza sie liczyc ze scenariuszem spadku do 18/15, a z czym sie liczy druga strona ?
    Ja wchodzę w papier na 2 - 3 lata więc ciężko mi odpowiedzieć gdzie widzę cenę w takim horyzoncie czasowym. Liczę, że powyżej aktualnego ATH, rzeczywistość i wyniki spółki pokażą gdzie jest sufit, niestety nie znam przyszłości mogę tylko zawierzyć zarządowi i samej idei robienia biznesu czyli nikt tego nie chce robić dla zabicia czasu, tylko firmy dążą do rozwoju i zwiększania swojej wartości. Natomiast krótko terminowo, papier jest grzany od roku, zaliczył potężny wzrost więc uważam, że jest potencjał do spadków/głębszej korekty wyłącznie opartej na emocjach i chciwości.

Pomyślcie, jak dużo papieru zmieniło właścicieli na poziomach 22-26pln? Czy tam się ładował gruby kapitał czy raczej gruby kapitał realizował zyski oddając papier w słabe ręce ulicy? Moim zdaniem to drugie i dlatego uważam, że czeka nas jeszcze mocna korekta tym bardziej jeśli na szerokim rynku nie będzie jakiegoś porządnego wsparcia czyli jeśli indeksy US, DE i WIG20 nie zaczną kolejnej fali wzrostowej szybując na kolejne ATH.
    Dzieki ready! A jaki masz scenariusz alternatywny w krotkim terminie ? Tak juz prosto mowiac: moj prog bolu jest przy (załóżmy!) 10 pln. Gdzie jest prog bólu odwrotnej strategii w Twoim wypadku? Jak wskoczy na 25 pewnie poczekasz na spadek, tak jak spora czesc tutaj nie sprzedaje akcji na 22. Ciekaw jestem gdzie widzisz poziom kiedy na zwiekszonych obrotach i kilkunastosesyjnym wyższym poziomie uznasz, ze juz po ptakach i spadkow nie bedzie ? Na pewno masz scenariusz alternatywny.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~zen_on [87.99.119.*]
    10 pln to spółka zarobi na jedną akcję w 2 lata, więc to byłoby śmieszne, szczególnie przy takich dywidendach i prognozach
    Na giełdzie nic pewnego nie ma. Jesli nie spadnie niżej to poczekam na wybicie nowego ATH, korektę i wówczas podłączę się pod ten ruch
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Kombatant [31.61.179.*]
    Prowzrostowi tylko czekają aż zbliży się do poziomu gdzie kupowali aby oddać po mega stresach.
    Myslę, ze do 5-7 aż nie zjedzie.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Siska [85.128.12.*]
    Będzie zjazd , nie ciesz się, próbują ubrać i pojadą na 20:)
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Proszę Cię nie pij tyle,nie widzę tu aż,że żle to wpływa na mózg?
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Konopielka [93.105.176.*]
    Podaj choc jeden powód, dlaczego ma spaść poniżej 20 zł? Ja mam średnią 9 z groszami i nie mam zamiaru sprzedawać. Dlaczego?
    Dywidenda i perspektywy. Chwilowe spadki i korekty to normalka. Firma się rozwija i generuje coraz większe zyski , przychody rosną, ale każdy ma swój cel inwestycyjny ja nie zadawalam się 3% zyskiem i dlaczego mama dzielić się biurem maklerskim prowizja. 80% kółkowiczow maja straty lub wychodzą na zero.
    Myślę ze za rok 30 zł to będzie tylko marzenie, aby kupić w tej cenie.

• Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    O... już wrócili spóźnialscy co nie zdążyli dobrać ;)
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Przezniczak
    Niektórzy to jednak nie mają honoru, żeby dla kilku groszy pisać bzdury i robić z siebie idi.... po prostu szok
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Krzysiek [31.61.179.*]
    Tu panie ten tego trzeba patrzeć na wykresiki bo to prawdę powie.
    Taki siaki oporek to panie na połowie spadkowej marubozu sidzi jak niedzwiadek .
    Jak ma się wypełnić to o czym zapodał gringo ze stooqa to 23,5 plus minus przytrzyma kiełkowanie.
    ....a trole były,są i będą ważne aby nie dać się ograć na bananie.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~ktoss [188.122.1.*]
    Dnia 2021-10-25 o godz. 09:48 przezniczak napisał(a):
    > No nikt się nie spodziewał takiego rozwoju sytuacji ;)

No jak nie? Jeden o nicku przezniczak siedzi tu 24/7, pisze setki postow i zaklada dziesiatki tematow. Troll jak sie patrzy.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~Krzysiu [31.61.179.*]
    U kochanieńki a co się stanęło bo ta podbitka na 10 minutowym taka słabiutka a wolumenik tyci tyci w porównaniu z jazdą w dół.
    To jak to jest zebrali czy oddali .....kurde a może to klasyczny ząbek w zwale był.
    Jakby co poniżej 22,5 trza zamykać.
    Wygnaliście Ryśka i nie ma z kim pogadać.
  • Re: I nagle nie ma trolli... szok! Autor: ~stolcgeneralissimus [185.246.208.*]
    Na moją komendę, rozchylamy poślady na maksa i ostro walimy.
  • @przezniczak Autor: ~Biznes [94.254.178.*]
    Zakupy zrobione ale dopiero na 22,7 :( kurcze liczyłem na niżej ale cóż i tak super opcja :)
[x]
ASBIS -0,80% 29,66 2025-12-01 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.