Green Hell 1067 miejsce, Warhammer 592 miejsce. Ciekawi mnie jak obie gry poradzą sobie w najbliższym czasie z promocją więc zachęcam do śledzenia i wrzucania aktualizacji.
Ciekawe zestawienie, ale Carbon jest na końcu promocji gry, premiera lada tydzień, a Incuvo dopiero zacznie promocje gry. Myśle ze lepiej porównywać fazę promocji i czas do premiery. Carbon powinien być około 500-550 przed premierą, bardzo dobre miejsce, bo przecież to tylko steam, oculus to główny rynek. Pytanie jak w tym samym momencie będzie wygladal GH, narazie idzie na 200-300miejsce, marketing zdecyduje.
Mimo wszystko nie widzę problemu żeby porównywać te dwa tytuły ich promocję i potencjał :) Wydaje mi się, że niedoceniasz Warhammera i korzyści jakie płyną z tego, ze tytuł wisi na karcie steam GW. Nie sądzę żeby Green Hell tak szybko zbudował tak mocną wishliste, no ale zobaczymy.
Wszystko pięknie, tylko problem jest taki ze za chwile nie będzie co porównywać po premierze warhamera i będzie to trwało miesiącami. Wiec jeśli ten wątek ma mieć sens być obiektywny i trwać dłużej to trzeba porównywać fazy gry.
Nie wiem w którym momencie nie doceniłem warhamera? Ze będzie miał 500-550 miejsce przed premiera?
Green Hell 993 (+30) warhammer 580 (+7)
Warhammer coś się ruszył nareszcie po filmiku dzisiejszym
Green Hell najszybciej poprawiająca pozycje w zestawieniu ze wszystkich na steam w zestawieniu 7-dniowym.
Tylko podział 50% na 50% więc jaka Incuvo ma mieć kapitalizację skoro już jest 60mln? Gdyby mieli całość to może faktycznie wycena byłaby wyższa ale ta wycena już zakłada, ze zarobią na Green hell dobre kilka mln.
Carbon tez się dzieli 50/50 tylko po zwrocie kosztów. Czyli GH musi z grubsza sprzedać 100k wiecej, jeśli cena gry będzie jednakowa. ale jeśli WH sprzeda 100-150k w sumie przez rok steam i oculus to GH musi 200-250k , jeśli GH sprzeda kilka razy więcej na dużych liczbach to zwrot kosztów mniejsze znaczenie. creepy jar mocno promuje VR, pewnie będzie sie to intensyfikować przed premiera, nie zdziwię się jak około 3mln graczy steam na czas premiery dostanie od creepy informacje i jakaś zniżkę na wersje VR