• Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Cromen [89.151.38.*]
    I jak sypali i sypali ... ciężko było te 12-15 zł przejść ale jakoś poszło a TIM dalej w portfelu ...

Cierpliwości akcjonariusze jak nie 2021 to 2022 albo 2023

Ale 50 zł to tutaj kiedyś będzie... Ktoś wątpi ?
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~fck [31.0.88.*]
    Stajnia szydercow wątpi.
    Tylko zjeb PPP od dawna gada ze spółka jest za tania i z C/Z wynika 50 zł.. Poczytaj forum on to analfabeta ekonomiczny. Znaczy ty też.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Cromen [89.151.38.*]
    Mnie możesz nazywać lucky guy :)

Pkt 1
    Instaluje się tam gdzie trzeba, a jak już jest moda i hype to ja się skracam chyba że jest warto zostać.

Pkt 2
    W grubszych sprawach to od kilku lat się jeszcze nie pomyliłem co nie znaczy że nie czekałem dłuższy czas na realizacje i zauważenie przez rynek ale max rok, półtora więc całkiem szybko mam rację a jak mam rację to patrz pkt 1

Pkt 3 tak jestem bezczelny i pewny siebie i patrz pkt 2
    Dobre...
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Drobnica [37.109.33.*]
    Tak, tak. Dokup jeszcze. Dokup za wszystko. Tu urośnie. Za rok, za dzień, za chwilę. A pycha kroczy przed upadkiem. I swoje mądrości zachowaj dla siebie.
    Hi hi jak dokupił to spadło. Popyt obniżył kurs ale jaja ale jaja. Ciekawy papier. Taki odwrotny jakby dla mądrych inaczej.
    poczekamy zobaczymy ...
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~fck [37.248.169.*]
    Na co i ile chcesz czekać? Tu jest zjeb PPP co czeka od IPO i wierzy Jakubasowi. Hi hi hi
    Klasyk powiedział "wszyscy wszystko wiedzieli", "to lipa" To teatr dla naiwniaków. Zyski zatrzymano dla przyszłych właścicieli firmy.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Savage [77.87.3.*]
    ppp no i po co te swoje madrosci prawisz? Innych pouczasz a swoje prawisz, bo co? To jedyna sluszna madrosc? Nie chcesz nie siedz na papierze i idz gdzie indziej prawic madrosci.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2021-10-29 o godz. 10:01 ~Savage napisał(a):
    > ppp no i po co te swoje madrosci prawisz? Innych pouczasz a swoje prawisz, bo co? To jedyna sluszna madrosc? Nie chcesz nie siedz na papierze i idz gdzie indziej prawic madrosci.

Ale do kogo to było?
    Jak się do mnie zwracasz to z wielkiej litery PPP, bo tak się nazywam :-P
    Niedługo wstępne wyniki za 3Q coś ukryty sypacz nieaktywny ostatnio...
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Opty [89.64.70.*]
    Lepiej uwierzyć ~fck …
    +48600 netto :) Dzięki za dywidendę. Psy szczekają a karawana jedzie dalej.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Pequod [78.8.252.*]
    "+48600 netto :) Dzięki za dywidendę. Psy szczekają a karawana jedzie dalej."
    Przebijam! +99 700 netto!
    Kto da więcej?
    Gratuluję !
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~fck [37.248.169.*]
    Bajkopisarz...pequod hi hi hi
    Ja jak Smoleń "bez kozery powiem pińset" tysięcy.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Pequod [37.47.210.*]
    To ja MILION !
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~fck [31.0.56.*]
    Opty, dzisiejszy początek jest pod dalsze wzrosty, czy pod dystrybucję dla frajerów?
    Ewidentnie ktoś duży wychodzi od dłuższego czasu. Myślę,że spekulanci nie mają tu chwilowo nic do roboty ( mała płynność , "spokojny walor "), natomiast inwestujący długoterminowo mogą pięknie akumulować perspektywiczny papier . Wiele osób śmieje się z inwestowania dywidendowego zamiast brać przykład z głównego akcjonariusza . Zainwestował 30 baniek a w tym roku dostał prawie taką dywidendę :)
    Dnia 2021-11-02 o godz. 10:00 ~Opty napisał(a):
    > Ewidentnie ktoś duży wychodzi od dłuższego czasu....

Już pisałem. Powtórzę. Od roku wychodzi Norges Bank (Government of Norway)
    Ponadto TFI i OFE układają sobie portfele. Wystarczy porównać ich stany posiadania z lat 2019, 2020 i teraz 2021
    Pocieszające jest to, że Norges Bank wychodzi a inne fundusze to odkupują. Najwyraźniej ustalono cenę nie wyższą niż i dlatego nie rośnie bardziej niż to ustalono.
    Zagadką pozostaje marzec 2021, kiedy kupiono w 2 transakcjach 850.000 akcji. I jeszcze nie objawił się kupiec. Stawiam na zakup przez jakiś fundusz, który w ten sposób nie przekroczył progu, więc nie musiał raportować.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: aleks__ [31.130.97.*]
    2 lata temu też wdepnąłem w to bagno i straciłem 2 lata.
  • Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Pequod [79.189.173.*]
    Niektórzy tu sią cieszą z dywidendy na poziomie 5%, przy inflacji 7% r/r i kursie akcji -15% r/r.
    Taka matematyka.
    Sam się niedawno cieszyłeś z takiej dywidendy.
    Ja byłem przeciw tak niskiej i oczekiwałem 2,6 zł na akcję, ale mnie przegłosowali, bo mikro jestem.
    Co do kursu, jest on niemiłosiernie dławiony, by ulica się nie zleciała.
    Niestety jest to też pułapka dla wszystkich spoza GJ, która uważa kurs za "właściwy".

Pytanie ile ta przecena i akumulacja jeszcze potrwa, bo dla osób i instytucji spoza GJ trwa na pewno za długo.

• Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~Nwg [5.173.11.*]
    Zupełnie nie czaje.przeciez ulica powinna się zlecieć WLASNIE dlatego że jest dlawiony i jeszcze ich po rękach zacząć całować za okazje. To jest jakas Nowa Ekonomia rynkowa ? Zresztą co ty z jakąś ulica masz problem jak tu duzi decydują, ff mikro i jak ulica się zleci to niby co się stanie ? Będzie plus 60% w dwie sesje i grubasy co kursu pilnują, nie dadzą rady upilnowac? Buehehe
    Ile ta akumulacja potrwa ....to ty nie wiesz, a pytasz? Tyle razy twierdziles, że wiesz...? Śledząc twoje posty to ta akumulacja trwa od 5 albo i więcej lat. Jak mogła tyle trwać, to spokojnie może trwać drugie tyle. Bardzo proste. Cierpliwośći.
    NIE!
    Ulica została przez lata zniechęcona. Nie bije się o akcje nawet najlepszej spółki, która nie reaguje na super informacje o kontraktach, która w tak dobrze wskaźnikowo spółce odnotowuje w wycenie -3% r-r gdy w tym czasie szeroki rynek sWIG80 urósł o 60% a cały WIG o 70% .

Ulica się tu zbiegnie, jak zobaczy wzrosty. A czy zobaczy nie wiem. Możesz mieć rację, że ta lipa będzie tu trwać tyle samo czasu co dotychczas. Po co tu ulica? Po nic.

Mnie zastanawia coś innego - postawa OFE i TFI. Bo jeśli przyjmiemy, że Newag to spółka dywidendowa, to za cholerę nie wychodzi mi, jak OFE i TFI mają na tym zyskiwać, kiedy dywidenda w żaden sposób nie pokrywa spadku wartości i inflacji. GŁĄBY? NIE!
    Tylko dlaczego na Walnym musieli prosić o przerwę i dopytywać się kierownictwa, czy się zgadza na wyższą dywidendę.

Dlaczego OFE TFI musiały się zgodzić na wyższą dywidendę czyli wyjęcie kasy ze spółki dla samych siebie i swoich klientów?

Moim zdaniem tu chodzi docelowo o sprzedaż firmy a wcześniej wyjście z GPW, by korzyści z faktycznej wartości Newagu i jej rynku uzyskała tylko Grupa Jakubasa i grający do tej samej bramki, a nie niepokorne OFE TFI lub gówniarska ulica.

To jest gra na zniechęcenie wszystkich spoza Grupy Jakubasa i funduszy grających z nią do tej samej bramki. To dlatego fundusz norweski postanowił wyjść z tej "stajni", w której nie maił nic do powiedzenia. Ale nie on jeden, bo na Walnym prawie 2,5 mln akcji jeszcze było w opozycji.

Odnoszę tylko wrażenie, że tego poglądu już mnie podziela KNF. Dlatego chłopaki są takie ostrożne i robią w istocie wezwanie bez wezwania poprzez zniechęcanie ulicy i skubanie po drobnicy. I dlatego to trwa tak długo. 
    Odwołam to wszystko, co napisałem jak zaczną się wzrosty do ceny powyżej 30 zł i na bardzo dużych obrotach.

Teraz już można hejtować albo wyśmiewać.

... a już za tydzień r-r będzie liczone od ceny w okolicach 26-28 zł i na tle szerokiego rynku Newag - gwiazda wyników i technologii będzie jedną z najgorszych inwestycji na GPW.
    Nożyce niedorzeczności w wycenie Newagu na tle sWIG80 wyniosą wtedy minus 78% na niekorzyść Newagu oczywiście.
    Tak na tle indeksów szerokiego rynku są wyceniane jedynie spółki zagrożone.

Czy Newag jest zagrożony? Przeciwnie!
    Dlatego każdy, kto nie widzi tu celowego trzymania kursu w parterze jest prawdziwym, a nie tytularnym "analfabetą ekonomicznym".
    Tytularnym jestem ja XD

• Re: Pamiętam jak TIM kupowałem po 10 zł Autor: ~fck [31.0.78.*]
    Hi hi hi
    Co za padaka. Jeszcze tu siedzicie?
    Ja się powoli redukuje. Jest wiele innych okazji.
[x]
NEWAG 1,67% 85,00 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.