Bo fajnie przeinaczać fakty... w tym roku nie podadzą wysokości dywidendy... podadzą ile będzie wynosiła zaliczka na poczet dywidendy a ona będzie wynosiła 0,2-0,25$
Dam sobie rękę uciąć, że będzie wysyp postów - mówiliście, że będzie 0,7 a jest 0,2$ - i część osób uwierzy w tą manipulacje.
"Dam sobie rękę uciąć, że będzie wysyp postów - mówiliście, że będzie 0,7 a jest 0,2$ - i część osób uwierzy w tą manipulacje."
Jeśli ktoś uwierzy w coś takiego to nawet mi go nie żal. To znaczy, że nie wie absolutnie nic o spółce. I też jestem przekonany, że takie posty powstaną.
Ale pisanie, że 0,2 będzie rozczarowani, to jak napisanie, że zysk za 3Q na poziomie 15-17 też jest rozczarowaniem.
Po co marnujecie energie, która jest droga? Co to jest dywidenda zaliczkowa , 02, czy 0,25$
1. 0,2 x3,95= 0,79zł (wielu jeszcze DM zrobi na szaro poprzez przewalutowaniu, bo nie wiecie, że można poprzez otwarcie subkonta dostać $ i podatek płacić w następnym roku). netto 0,64zł
2, 0,25x3,95=0,98zł netto 0,80zł
Teraz dywidenda brutto, będzie odcięta od wyceny waloru Wartość zaliczkowej dywidendy to w praktyce dzienna zmienność na walorze!!! Ja za tą dywidendę dziękuję
Dnia 2021-10-23 o godz. 17:27 ~jim napisał(a): > ja nie płace podatku wcale ;] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak to robisz? IKE?
Dnia 2021-10-23 o godz. 18:02 prof_wiatr napisał(a): > Dnia 2021-10-23 o godz. 17:27 ~jim napisał(a): > > ja nie płace podatku wcale ;] > -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- > Jak to robisz? > IKE? >
Albo IKE/IKZE albo ma rezydencję podatkową na Cyprze, albo się nie rozlicza z fiskusem licząc, że go nie złapią xD.
Sorry pseudoprofesorku to tutaj dywidenda jest ble a na Budimexie czekasz na grudniową dywidendę
Wysokość podobna czas podobny tam i tutaj też będzie odcięcie od kursu,tylko, że tam dywidendę dostaję do ręki i mogę nią obracać 5 lub 11 miesięcy a na Budimexie zabiorą mi od razu 19 %
Dnia 2021-10-23 o godz. 15:58 maskopatol napisał(a): > Rozczarowanie? Dywidenda powinna być w przedziale 0,6-0,7. Po co znowu nakręcać oczekiwania?------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Która ? Sam manipulujesz.