Piszecie, że spekulacja, dramat ,ktoś was oszukał itd.
Ja też walczę (bo nie inwestuje) na Bumechu, uwierzcie mi Asbis to "kółko różańcowe", w porównaniu z Bumechem. Tam -17%, następnie +15% zaczyna być regułą. A dzienna zmiana o 2 do 4zł dziennie to standard.(co by się działo na Asbisie !!!!!) Przy porównywalnej wartości waloru. Proponuje pograć na sucho, przez tydzień, jeśli wyjdziecie na +, możecie to samo robić na Asbisie, mając większe szanse na zarobek, niż na Bumechu. Jeśli ktoś rzeczywiście myśli o inwestowaniu LT, to jest wiele stabilnych spółek płacących przyzwoitą dywidendę z mniejszym ryzykiem ewentualnej straty.
Proponuje w wolną soborem, porównać dzienną zmienność na Bumechu i Asbisie np. w okresie ostatniego miesiąca. Tak w ramach dydaktyki. To nic nie kosztuje, a zdobędziecie większe doświadczenie.
@Prof_Gołąb - creme de la creme spekulacji na ASBIS - w dodatku manipulant... może nie taki jak Rysiek ale jednak. Co dzisiaj pisałeś w jednym z postów? Że teraz będzie dobrze ale po wynikach wiecie co zrobić... To Twoje słowa?
Już pomijam, że Bumech to balon, który urósł w 1,5 miesiąca o 500% pod jednorazowe wyniki na węglu gdzie wiadomo, że za 1-2 kwartały wróci do strat lub minimalnego zysku.
Coraz ciekawiej idą te porównania i nawiązania... Był XTB... MRC... Teraz wrzutka Bumech... zaraz zaczniecie porównywać ASBIS do Mabionu...
Ty naprawdę jesteś mało rozgarnięty. Kolego giełda nie składa się tylko z kresek, i tabelek. Uwierz ale to dla ciebie zbyt trudne. Patrz dalej na kreski, tabelki, i żyj w swoim świecie, nie widząc, że inni zarabiają w tym czasie kasę. A ty się dziwisz dlaczego spadło.......a ma takie fundamenty, i prezes tak pięknie mówi ? Naprawdę jesteś mocno oderwany od rzeczywistości.
Ps . Na tego rodzaju spółkach ludzie zarabiają niezła kasę, a ty patrzysz jak będzie zaliczkowa dywidenda w grudniu. I liczysz , czy będzie 0,2czy 0,3 $, powodzenie. Rozumień, że jesteś na Aspbisie na LT, to po co piszesz codziennie wiele postów. Ja mam kilka spółek na LT i tam się nie udzielam. Bo po co?
"Ja mam kilka spółek na LT i tam się nie udzielam. "
Udzielasz się tylko na tych, na których spekulujesz:)
Inteligencją to ty nie grzeszysz.
I skoro tak edukujesz, to podaj te lepsze spółki od Asbisu.
I zrozum, nie każdy chce być daytraderem. Jesteś w stanie to pojąć? Dla kogoś zysk 200% w 3 lata może być bardzo dobrym zyskiem.
I jeszcze jedna uwaga pisałem WIELOKROTNIE !!!!, jakie przewiduje zachowania Asbisu. Pisałem jednoznacznie (przed wynikami za wrzesień), jak będzie zachowywał sie walor. Pisałem co będzie dalej, a ty co ? Sam pisałeś, że jestem trollem. A teraz nie masz cywilnej odwagi napisac, że się myliłeś. Jeśli chcesz prowadzić dyskusje na tym poziomie, to sorry nie zemną.
: prof_wiatr [95.49.14.*] 2021-09-28 16:43chyba wywalanie, w jednej transakcji, ktoś mi oddał 2k po 25,05...O i następne 2k, w jednym zleceniu.(nieładnie).
Profesorze straszysz już w którymś wątku spekula z Bumecha, ale nie wiem dlaczego. Jesli mamy akcje Asbisu, a t mialaby wejść spekula to kurs pójdzie
górę. Dopero dla tych, którzy będą wsiadać po napompowaniu kursu będzie ciężko znieś +-15%. Druga sprawa to ciągle piszesz, że jak wy sobie poradzicie- a Ciebie to nie dotyczy? Pisałeś, ze masz większy pakiet w dobrej crnie na LT, a mniejszym kręcisz kółka.
Dnia 2021-10-23 o godz. 15:09 emptio_spei napisał(a): > Ło Panie, nie na moje zdrowie taka zabawa by była. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ale tak dla sportu, nawet dla sprawdzenie swoich umiejętności, z mniemała kasą ? Generalnie schematy dość przejrzyste, a ...na Asbisie od kilku miesięcy te same zagrywki, trochę nudno.
Autor: prof_wiatr[95.49.97.*] 2021-10-23 17:24 napisał
Re: Dywidenda Zgłoś do moderatora Dnia 2021-10-23 o godz. 15:58 maskopatol napisał(a): > Rozczarowanie? Dywidenda powinna być w przedziale 0,6-0,7. Po co znowu nakręcać oczekiwania?------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Która ? Sam manipulujesz.
-------------------------------------------------------- maskopatol ma rację nie dodał tylko że dywidenda będzie podzielona na dwie części jak zwykle .Jest to bardzo dobre dla inwestorów -(nie dla spekulantów giełdowych giełdowych którzy- muszę to przyznać w sposób umiejętny swoimi postami wpływają na naiwniaków liczących na szybki zysk) łatwiej odrobić 1/2 po odcięciu ,dodatkowo w grudniu kasa jest przydatna na nowy rok podatkowy.Co do podatków w IKE tylko 15k rocznie możesz zapakować na konto bez podatku......