• Dlaczego 22.2 Autor: ~123 [194.28.34.*]
    Proszę kazdego o pociągnięcie linii po szczytach z maja i sierpnia, to wasze górne ograniczenie kanału wzrostowego. Teraz symetrycznie pociagnijcie dolne i sami zobaczycie co wam wyjdzie. Dodatkowo rozrysujcie Fibo od tej luki z konca marca do szczytów ATH z sierpnia i wyciągnicie wnioski. Zobaczcie poziom wyprzedania na wskaznikach (nawet tych najprostszych MACD) i porownajcie sobei poziom ich wyprzedania podczas czerwcowego zejscia oraz teraz.
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~123 [194.28.34.*]
    Polecam interwał godzinowy
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    A jaki jest wniosek na przyszłość bo kreski każdy potrafi namalować
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~CD [89.66.149.*]
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~new [89.66.252.*]
    jak zatem widzisz następne sesje?
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~Devil [46.134.191.*]
    23 lipca ,tego dnia również w PIĄTEK skonczyliśmy na poziomie 22,20 zł.Pózniej był dynamiczny ruch na nowe ATH.
    Nie jestem technikiem .Zauważyłem taka zbiezność.
    Moim zdaniem poziom 21.9-22.2 powinny zatrzymac wyprzedaz i powinna nastąpić kontra do następnego oporu jakim jest niestety ostatnie utracone wsparcie około 23.5 Dopiero tam się zdecyduje co dalej, pokonanie tego oporu otworzy drogę do 25zł a jesli się nie uda to polecimy do wsparcia z czerwca na 20.5zł
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Już wczoraj na to patrzyłem... Zaczynając od RSI 14 na dziennym i byliśmy najniżej od grudnia zeszłego roku. Teraz na godzinowym jak się patrzy na te wszystkie wskaźniki to technicznie zbrodnią byłoby nie kupić ASBIS

Co do kanału masz rację... natomiast ciekawie nakłada się ten kanał o którym Ty piszesz z długoterminowym kanałem wzrostowym wytworzonym od lutego... jego dolne ograniczenie (które przebiliśmy pod koniec września) przecina się górnym ograniczeniem tego obecnego mniej więcej w dniu wyników za Q3...

Ale znowu... to tylko kreski... najbliższe 2 tygodnie dużo wyjaśnią - zarówno technicznie jak i jeżeli chodzi o fundamenty

https://i.imgur.com/xsjl2RS.png

U mnie podobnie, pociagnij sobie jeszcze fibo od tej luki około 15zł do szczytów i zobacz jak to się wszystko ladnie sprawdza. Wyniki kwartalne juz za rogiem. Timing na zakupy moim zdaniem idealny
    tak jak mówiłem... najbliższe 2 tygodnie wyjaśnią wszystko ale serio... po takich spadkach bez większych powodów oraz przy tych "kreskach" ja nie widzę tutaj pola do spadku dalszego... musiało by być jakieś info typu... nie wiem... nie wyrobimy prognozy albo coś w tym stylu a zanosi się na coś przeciwnego raczej

Bardziej prawdopodobny jest powrót w okolice 24-25 niż zejście do 20,5...

Natomiast tak jak już wielokrotnie pisałem... z tą bandą kółkowiczów nie widzę tutaj możliwości przebicia 27,5 a jedyną możliwością aby ona zniknęła to zadomowienie się większych pieniędzy przez większego gracza - czy dla niego te poziomy co teraz mamy są wystarczające do wejścia? Okazje na zakupy miał dużą wczoraj... a i w poniedziałek w rejonach 22-23 będzie miał pełno możliwości.
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: emptio_spei [178.217.197.*]
    Zgadzam się, ale z drugiej strony trzeba też gdzieś, rozważając różne scenariusze, liczyć się z tym, że rynek jest dziś bardzo rozhisteryzowany i w związku z tym niekiedy trzeba włączyć analizę psychiatryczną, nie racjonalną.
    Jeżeli chodzi o psychologie a raczej psychiatrie rozważania na ten tema mieliśmy wczoraj w czasie sesji - psychologia tłumu w pigułce oraz panika bo czerwień. Jestem dobrej myśli... ale znowu powtórzę - najbliższe 2 tygodnie wszystko wyjaśnią.
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~MC [91.193.86.*]
    Pozostaje jeszcze sprawa podażowa. Jeśli ktoś wychodzi z inwestycji większym pakietem to inne zagadnienia są mniej ważne. PYTANIE CZY PODAZ JEST JUZ ZAKONCZONA1,38% akcji taki był obrót. Miejmy nadzieję, że to koniec i do 4.11 będzie spokój. 4Q powinien być dobry nowy sprzedaż marża. Nowe premiery- 13 od października, wysokie ceny - wciąż baki w zaopatrzeniu. Następnie info o zaliczce na dywidende i może przejęcia. Każdy scenariusz jest dobry. Jak spadek do 15 20 możliwość dokupienia. Jeśli utrzymanie 20 22 potencjalne odrobienie strat do 25 27. Czas pokaże
    To ja tylko przypomnę ;)
    Na tą chwilę gratki dla Andrzeja za trafną decyzję o kupnie w piątek. Moze mamy podobna analize?
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~stacho [194.28.13.*]
    a jak dzisiaj zamknie na 24? jaki scenario dalej?
    Jest wyczekiwanie inwestorów co się będzie działo plus muszą się wysypać przestraszeni ostatnimi spadkami. Na początku listopada okolice 25-26
  • Re: Dlaczego 22.2 Autor: ~Vacek [185.3.61.*]
    Ja pociągnąłem sobie z flaszki i wyszło mi 25
[x]
ASBIS -2,98% 27,32 2025-11-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.