• Coś się chyba kroi Autor: ~Xxx [31.183.197.*]
    Raport się zbliża, ruch jakby zwiększony, obroty powoli rosną
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Ig [91.237.136.*]
    I co to da jak mają nas w garści ma też tego syŁukasz od hu poco z nami się bawią nich robią wykup i baj bajemem z tym sf
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Ja [5.173.42.*]
    Twardziele z Was.Sprzedac syfa i odrobić gdzie indziej.Tutaj nic nie będzie.Spojrzcie na wykres od początku.Linia jak u TRUPA.
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Rębajło [77.65.122.*]
    Może sprzedam i odrobię gdzie indziej, ale jeszcze nie teraz
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Sasza [91.123.188.*]
    Kiedyś napewno coś się wykroi, bo : 1) ktoś od miesięcy celowo zaniża kurs 2) z różnym nasileniem, ale ciągle działają tu trole spadkowe 3) wszystko powyższe musi mieć jakiś cel. Niemożliwe, że ktoś to robi bez celu 4) Niemożliwe jest również to, że ktoś z poza PCC kombinuje z kursem, bo jest to robione długo i konekwentnie. 5) Właścielowi brakuje ułamek % do 95% na WZA by zejść z giełdy. 6) Nie widać innego logicznego wyjaśnienia zaniżania kursu jak zejście z giełdy zwłaszcza, że zrobili już to z Intermodalem i szukają innych źródeł finansowania niż GPW ( kredyty i obligacje ).
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~indamix [94.254.210.*]
    Wszystko co piszesz jest prawdą, ale mam jedną wątpliwość. Wieści o chęci zejścia z giełdy w pewnych kręgach finansowych rozchodzą się bardzo szybko. Z reguły informacje takie są wykorzystywane przez spekulantów. Jeśli szykuje się delisting to albo jesteśmy przed jakimiś ruchami na papierze, albo Waldek dogadał się z kręgiem wpływowych ludzi żeby nie dotykać tego papiera przed wykupem. Poza tym posiadałem już akcje, na których mimo wielu fundamentalnych przesłanek, kurs był duszony nie miesiącami a latami (taki Asbis na przykład). Dlatego zejście z giełdy jest dla mnie jedną z opcji, ale nie do końca oczywistą
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Xxx [31.183.197.*]
    Na Asbisie jednak trochę inny ff...
    Nikt nam nie broni zawalczyć o wyższą średnią, nie musimy poddawać się bez walki.
    Aczkolwiek też mi się wydaje, że wykup jest jedną z opcji, nie oczywistością. Choć argumenty za nim faktycznie są
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~indamix [89.73.102.*]
    Pewnie, że większy. To tylko przykład. Skromna reprezentacja inwestorów indywidualnych nie ma większych szans bić się z grubasem. Giełda nauczyła mnie, że jeśli coś jest zbyt oczywiste to raczej do tego nie dochodzi. Z resztą po co gdybać. Przed nami wyniki i dalej grudzień, w którym przestają obowiązywać pakietowe zakupy. Już tyle czekam, że 2 miesiące nie robią mi różnicy
    Gdyby miał być delisting, to najpierw Waldek musi dokupić w jeszcze jednym pakiecie trochę akcji, by przekroczyć 95% na WZA i być może ta cena będzie tą po której nam by wypłacili za akcje. Do tej pory kupował pakiety po cenie wyższej o kilkadziesiąt % od ceny na giełdzie. Jak myślicie po ile by teraz kupował ?
    Wcale nie musi. Wystarczy, że któraś z osób w zarządzie kupi akcje z rynku, mogą także zrobić dodruk, itp. Możliwości jest sporo.
    Tylko patrzyłem na to co najbardziej prawdopodobne. Wiadomo, że Zarząd będzie głosował na WZA tak jak każe Waldemar. Więc czy kupi zarząd czy wprost Waldemar to prawie wszystko jedno. Chodzi o ok. 650 tyś.akcji. Zarząd chyba tyle warrantów niema i nie znam daty kiedy by mogli zamienić, więc by musiał Zarząd kupić jakiś pakiecik, ale to mniej prawdopodobne niż zakup wprost przez Waldemara. Na Dniu Inwestora Rafał Zdon oświadczył, że nie będą dodrukowywać akcji. Jest to też pradopodobne bo przecież nie można założyć, że wszystko co mówią to oszustwo. Jak myślicie, gdyby był delisting to po ile by skupowali akcje ?
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Młody [83.137.7.*]
    A ja myślę, że gdyby chcieli to zrobić to już dawno by przekroczyli 95%.Pamiętamy z rajdu pakietowki po 7zl czy też po 9 jak dobrze pamiętam? Pozniej Waldemar kupił po 5 zl, to uwierzcie mi, że jakby chciał to zrobić to czy nie zrobił by tego właśnie teraz, gdzie i tak jest poniżej 5zl na jaką wartość Waldemar przytulił jakieś 1mln akcji??? Ja myślę, że zrobili taką barierę psychologiczną-won spekuło, my mamy wentyl bezpieczeństwa bo w kazdej chwili odkupujemy i spadamy,ale tez mamy deal z Państwem Polskim (Orlen i wsparcie) i jesteśmy w grze, a reszta niech się nakręca! Bo "my teraz możemy wszystko!
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Młody [83.137.7.*]
    I w razie czego jest jeszcze ARP!
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Xxx [31.183.197.*]
    Wygląda to jednak na walkę o jak najniższą średnią.
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Avox [95.160.158.*]
    Uważam, że tutaj sentymentów z drobnymi inwestorami nie będzie. Niestety widać faktycznie usilną pracę nad średnią.
    Sentymentów z drobnymi nie ma nigdzie. Zobaczymy co pokaże najbliższy raport. Powinien sporo powiedzieć o sytuacji, a przede wszystkim o podejściu spółki do obecności na giełdzie
    Dlaczego bardziej prawdopodobny jest zakup przez Waldemara od zakupu przez członka zarządu? Z całym szacunkiem dla Zdona, bo to profesjonalista, ale będzie mówił to co jest w interesie Waldka. Pamiętam jak pani prezes Work Service w wywiadzie mówiła, że nie planują zejścia z giełdy, a kilka tygodniu później ogłosili wezwanie. Odpowiadając na Twoje pytanie, gdyby ziścił się scenariusz wyjścia z giełdy po wygaśnięciu cen pakietówek to max 3.50 zł. Żeby nie było zarzutów, że bez premii, ale też w kontekście przyszłych zysków to jak za darmo. Pozdrawiam!
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~jw [94.254.233.*]
    Moim zdaniem to kwestia „ile żenady chcą odstawić”. Teoretycznie kolejna pakietówka mogłaby być i za 3 zł - ale tyle żenu to nawet banan nie przyjmie. Drobnym pozostaje mieć nadzieję na świetny raport za Q3, a perspektywie kolejnych inwestycji na to by Exol na bananie jeszcze trochę pośmigał. Inna rzecz, że przy tak niskim FF trzymanie go na giełdzie nie ma w zasadzie żadnego sensu.
    Nie wiem czy istnienie poziom żenady, której nie łyknie banan:)
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~jjj [94.254.174.*]
    A pamiętacie, że jeszcze rok temu w październiku nawet w tamtym czasie mizerii cenowej podskoczył exol do ponad 5 zł. W tym roku tylko permanentna porażka cenowa . No zobaczymy co wydarzy się w niedalekiej przeszłości.
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: takisegostek [89.174.74.*]
    No dobra, a jaki efekty by dało, gdybyśmy (kilka - kilkanaście osób) co kilka dni dawali zlecenia na kupno np. po 10 akcji po 4 zł ? Czy miałoby to wpływ na średnią kursu pod kątem delistingu ?
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~jjj [94.254.174.*]
    Ha, ha, dobre.
    Taaak :D No to np. wg arkusza zamknięcia sesji w piątek, żeby kurs podciągnąć do 4 zł wystarczyłoby kupić jakieś 470 tys. akcji. Daje to skromne 47 tys. transakcji po 10 szt. Dość awykonalne jak standardy Exola w ostatnim czasie ;)))
  • Re: Coś się chyba kroi Autor: ~Szwarc [83.11.87.*]
    To czemu ten Jeb Grubas nie zbierzs tego i wykupią z giełdy, dlatego vonedzis gra na maxy, do końca roku powinna być 10
    Bo to tak tam stoi żeby robiło wrażenie, a nie żeby to zbierać
[x]
PCCEXOL 0,25% 1,98 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.