• Same pozytywy Autor: ~Dante [89.68.54.*]
    Jak już pisałem wczesniej wychodzi na to, że dojdziemy do tego poziomu 2zł. Wyniki super, nowa gra i do tego now wycena . Tutsj coś się dzieje pozytywnego. Nie będzie to 10zł za akcje ale jest szansa na 2.20zł

• Re: Same pozytywy Autor: ~medalmadwiestrony [85.221.130.*]
    Lotf2 na horyzoncie ?? Nowa gra od czeskiego studia, które dopiero co powstało ?? Spółki satelity biorące pożyczki i robiące koszty ?? A zespół w 2021 r rozrasta się dramatycznie !!! I co ma na niego zarobić. Poprawa wyników jest faktem ale jest przejściowa, następny rok będzie słabiutki a koszty gigantyczne. Prezes znowu popadł w megalomanię. Inwestor strategiczny to teraz nie opcja tylko warunek przeżycia. A to oznacza dużą emisję w dobrej cenie dla inwestora, drobnica może sobie poczekać i kręcić kółka w nadziei na lepszą przyszłość

może będzie 2,2, a może spadnie do 1.45 ?? kluczowe dla kursu jest wejście strategicznego i emisja. firma, żeby wszystko dowieżć musi pozyskać duże finansowanie, a nie jest na pozycji, że może sobie kręcić nosem.

a raporty (co z tego ze wszystkie kupione) - kto lepiej ocenia PKO BP, które może znać spółkę od lat, czy Redeye, które może mieć o spółce bardzo mgliste pojęcie

każdy sam podejmuje decyzję - kto liczy na spadki czeka, kto liczy na wzosty kupuje.

ale do czasu emisji to rosyjska ruletka
  • Re: Same pozytywy Autor: ~rosyjskaruletka [85.221.130.*]
    no i kto gra dalej ?
  • Re: Same pozytywy Autor: ~Toe [156.146.36.*]
    Poczytac te raporty wystarczy aby porownac jakosc merytoryczna, ktora jest o wiele wyzsza w Redeye i Edison niz PKO. Spolka ma bardzo duzo pieniedzy, wystarczy poczytac, wiec biadolenie o emisji itp to bzudry, ktore moze pisac nieuk lub troll.
  • Re: Same pozytywy Autor: ~rosyjskaruletka [85.221.130.*]
    rozumiem że kolega gra dalej :)
  • Re: Same pozytywy Autor: ~Fda [185.238.205.*]
    ~medalmadwiestrony widzę że rośnie nowa gwiazda forum.
    Wszystko sprowadzasz do tego że przyszły rok będzie wynikowo gorszy vs 2021.
    No brawo, tak będzie gorszy z wynikiem około 10 mln zysku. Skup się na tym że dostępna kasa na kontach spółki z tego roku plus zyski w przyszłym roku to zabezpieczenie płynności przy pracach nad trzema IP. Pamiętaj że LotF2 to ostatnia prosta (zakładam że jeszcze około 12 m-cy do premiery). SC3 prace rozpoczęto w wakacje - premiera Q1 2023.
    SC2 - czekamy na płatne DLC.
    UNL po zwrocie kosztów z TOI (kwestia 2-3 tyg.) nie generuje spółce CIG jakiś gigantycznych kosztów tak jak sugerujesz, tutaj spodziewaj się dalszej spłaty pożyczki.
    Nowy projekt z czeskim developerem, ok nic nie wiemy poza gatunkiem gry ale chciał nie chciał jest coś nowego co wskazuje nam że CIG się rozwija nie będąc ograniczony li tylko i wyłącznie franczyzą Sniper.
    Wzrost struktur plus nowe osoby w CIG - tobie się to nie podoba? Widzisz w tym jakieś zagrożenie? Wzrost kosztów? To ty chcesz mieć ciastko i chcesz zjeść ciastko?Właśnie tak odbywa się rozrost spółek gaimingowych, zatrudniasz lub kupujesz kolejne studio.. Zasada - zatrudniasz - rozwijasz się - nie stoisz w miejscu - to i się nie cofasz.
    Podsumowując, to co najważniejsze dla akcjonariusz LT - CIG to teraz spółka z dywersyfikacją ryzyka - trzy projekty plus UNL. Spółka mająca $ na spokojne dokończenie trzech projektów w różnej fazie produkcji.
    UNILAB - ta spółka tak naprawdę dopiero zaczyna budować rozpoznawalność wydawcy a wydając w krótkiej historii istnienia już 3 projekty wysoko ocenione przez graczy które robią zwrot kosztów, generując jakie by nie były zyski może pozytywnie zaskoczyć kolejnymi umowami. Czekamy na Haore i nowy największy projekt z OBS.
    Nowy inwestor "branżowy" - akurat ta kwestia interesuje mnie najmniej, do momentu aż nie padną konkrety przez espi.
  • Re: Same pozytywy Autor: ~gg [31.0.91.*]
    Prezio sam mówi, że LotF2 nie wyjdzie w 2021, więc o jakiej ostatniej prostej piszesz? Jakie 12 miesięcy, skoro sam złotousty to wyklucza?

UL nie ma żadnych szans na zarobienie na indykach 5 mln, które musi oddać CIG. Jak na razie to im te indyki się nawet nie zwracają, chociaż koszty produkcji były śmiesznie niskie.

Jedyna istotna rzecz to to, po ile rudy zrobi emisję dla swoich nowych kolegów. Reszta to bajanie leszczy wiszących na haku.
  • Re: Same pozytywy Autor: ~543 [77.87.4.*]
    Nie zwrócił się jeszcze tylko Tails of Iron, 2 indyki się zwróciły, tak ,że nie kłam chociaż.
    Cytuje
    UNL po zwrocie kosztów z TOI (kwestia 2-3 tyg.)
    Następnym razem będę pisał tak abyś zrozumiał.
    gg nic nie pisałem o 2021. Z perspektywy lat to 12 m-cy dla mnie (dla ciebie nie musi) to bliżej niż dalej.
    Również postaram się dla ciebie następnym razem artykułować swoje przemyślenia w sposób bardziej prosty.
    Napiszę tak - LotF2 pierwsze materiały grywalnego tytułu spodziewane w Q1'22. Najprawdopodobniej wtedy czeka nas wielomiesieczne oczekiwanie na premierę. A czy wtedy będzie to miało wpływ na kurs? Zobaczymy.
    Zadowolone księżniczki.
    gg moje wpisy są od 1.46. Tak wiec nie wyj i nie feruj wyroków kto wisi na haku a kto nie.
    Ważne że motłoch taki jak ty spędza sobotę rozkminajac wpis anonimowej osoby na forum spółki której akcji nie posiadasz. BOŚ bida z nędzą.
    Aby nie posądzać mnie o naganianie.
    NIE KUPUJCIE SPÓŁKI CIG.
  • Re: Same pozytywy Autor: ~toni [83.4.173.*]
    Szanowni,w czwartek wywaliłem połowe,aby było tego sporo.Dziwi mnie tylko jedna rzecz ? Ci co NIE mają tej spólki tak plują na nią,po co ?zczególnie /satrapa/,cig ! Przypomne iż Cigames już dawno miał być bankrutem,nie wypłacalnym czyli do ZERA skoszony,a tak NIE jest,
    DZLACZEGO na tym FORUM nie pomagamy sobie tylko ?
    Przecież MY wszyscy gramy RAZEM przeciewko tym którzy robią z nami co chcą,
    Licze iż może w końcu zaczniemo sobie pomagać,pozdrawiam życząc miłego dnia,
    Toni, ostrzeganie np. przed euforią po płatnych rekomendacjach niewiadomo kogo, to właśnie pomoc, o której piszesz. Klepanie się po plecach przez ludzi, którzy chcą wcisnąć swoje akcje nieco drożej lub chociaż po odrobieniu straty, to nie jest pomoc, tylko naganianie. Zamiast forum chcesz mieć kółko wsparcia, a'la AA?
    Naganianie żart ?,a kto się na to nabiera ?,,wiesz gram od około 30 atek było by to śmieszne gdyby kogoś słuchał,ale są czasem konkretne wiadomości,któtych nie wszyscy na dany dzień mają.
    Znikam na długo skorzystać z AA,,,taki to portal,po prostu polski.
    LotF2 nie będzie miał premiery w 2022, cytat z prezia "Nadchodzące debiuty z dwóch kluczowych serii w 2023 roku mogą zwiększyć przychody o ok. 230%" - źródło bankier, 20.10.2021.
    Dzięki,ale to wiedziałem,tylko chodziło mi tych nowych co ulegają często piszących bzdury.
    pozdrawiam słoeczka życzę no i dobrych decycji,który koledze nie brak.
  • Re: Same pozytywy Autor: ~hehe [82.177.246.*]
    2 złote? A co to jest 2 złote? Tu już dawno powinnno być 10 albo więcej
  • Re: Same pozytywy Autor: ~PIKUS [192.162.60.*]
    NO i kto oddal TE 80 SZTUK ,,ANI JEDNEJ , ANI JEDNEJ , STARAJA SIE ZANIZYC KURS , I WYSTRASZYC WAS , ANI JEDNEJ ,ANI JEDNEJ !!!!!! NIECH PRZERZUCAJA Z WORA DO WORA MIEDZY SOBA !
  • Re: Same pozytywy Autor: ~hahahahaha [213.134.162.*]
    a nie ,, pincet'' pobedziesz dłuzej na tej wydmuszce to ucieszysz się z 2 zł :-))
  • Re: Same pozytywy Autor: ~pawelpablo [193.56.252.*]
    Czuje mokry hajz
  • Re: Same pozytywy Autor: ~Wydmuszka [192.162.60.*]
    Poszukajcie Sobie NIEWYDMUSZKI ,,Droga wolna ,PA
[x]
CIGAMES -1,18% 2,52 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.