• Słabe wyniki Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/40619160,geotrans-sa-34-2021-szacunkowe-wybrane-dane-finansowe-za-iii-kwartal-2021-r

Dawno tu nie zaglądałem, ale to już nie ta firma co kiedyś. Słabo to wygląda
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~edek_z_kredek [165.225.207.*]
    Wszystko zgodnie z planem...pisałem o tym kilka tygodni temu, naganiacze wzrostowi probowali kąsać i znowu wyszło na moje...Zgodnie z obietnica, pasy zapiąłem, kiedy rakieta odpala?
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~peter7712 [5.172.255.*]
    Kiedy się wszyscy zorientują że została zatrzymana tendencja spadkowa.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.25.226.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Umyj ją to może kogoś znajdziesz kto lubi takie atrakcje. Ja się nie piszę. A twojej bandy nie znam.
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Tendencja przychodów i zysków jest słaba. Strasznie spada. Na koniec roku, właściwie za 3 miesiące jak podadzą wstępne za Q4. Będzie tu ok. 40 gr zysku na akcję, może deko więcej.

Dlatego ..... 7 zł to będzie znakomity kurs, oby tylko 7 zł nie pękło , bo potem to wsparcia nie widzę , zleciałoby ...... strasznie.

Przy 7 zł brońcie kursu.
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~Azbeściak [77.65.112.*]
    Raczej jeśli chodzi o przychody to ubijamy dno... Oby. Stawiam że zysk netto za rok będzie koło 2.2 mln i tyle, niestety.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.25.226.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dużo osób obserwowało co się dzieje i widzą punkt zwrotny. Zysk wyższy niż za 2 kwartał. Zaczyna się koniec problemów. Dojdą jeszcze panele. Niedługo powinny zacząć się pojawiać pierwsze informacje odnośnie instalacji.
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~Pawcik [89.64.37.*]
    Kurczę Peter podziwiam optymizm. Ja tu nie hejtuje, bo spółkę uwielbiam, ostatnie dwa lata dały mi dużo.
    Ale to moje przywiązanie i wejście po raz 3ci odbije się czkawką :D Nie panikuje bo nie wszedłem all in i jestem świadomy ryzyka. Niestety sam nie widzę światełka w tunelu. Popełniłem błąd wierząc, że to chwilowe problemy a kurs statku się nie zmienia. W spółce nie dzieje się dobrze a Prezes nie gra w otwarte karty.
    W moim odczuciu teraz jest dopiero odpowiedni moment żeby ZARYZYKOWAĆ i wchodzić. A najlepiej nadal obserwować bo kolejne dwa kwartały ze słabymi wynikami spowodują, że wrócimy na 2 zł.

NIe naganiaj, przeciez ten q mial byc rekordowy bo mrozy pusciły...gdzie wasze miliony????? Fotowoltaika? Ile paneli zamontuja, po jakim koszcie i kto odkupi ten prad? W fotowoltaike to idzie FAMUR czy UNIMOT. GTS co najwyzej sie nia pobawi, niech jeszcze wiatraczek zamontuja na chacie prezesa..
    Jak przejrzysz co pisałem w ostatnim czasie zobaczysz że wspominałem najpóźniej 2 kwartał 2022.
    Kiedy z kims pisałem wspominałem nawet że nie wiem czy w tych wynikach już będzie wzrost, choć miałem nadzieję.
    Pierwszy raz od początku problemów mamy wzrost zysku kwartał do kwartału. Pewnie że statkiem jeszcze buja, ale już zaczyna obierać kurs.
    Dobra napisz propycję do Prezesa z tym dachem.
    .Ale taka mała podpowiedź. Mają wolne działki do zagospodarowania, które inaczej stałyby bezużyteczne.
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~King [85.221.132.*]
    Swoją droga ciekawy wysyp slawkow, re, edkow i innych... ja nie wiem ale ja się nie udzielam na spółkach których akcji nie mam wiec się zastanawiam w jakim celu oni tutaj piszą?! Chcą kupić taniej? Mieli, stracili i wylewają żale? Jak trzeba mieć nudne życie żeby siedzieć na forum spółki której akcji się nie posiada...
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~King [85.221.132.*]
    Punkt zwrotny rzeczywiście jest bo po wejściu Aqua wyniki będę się już tylko poprawiac ale juz te za 3Q zakładałem jednak wyższe. Jestem ciekawy ile doszło decyzji w 3Q bo to pozwoli prognozować przyszłe przychody. Na panele bym za bardzo nie liczył to taki dodatek, fajne wykorzystanie zrekultywowanych terenów które nie zawsze trzeba zalesiać a nożna wykorzystać w inny sposób. Ludzie oszukują się tutaj oszustw, wieszcza koniec spółki tymczasem jak już pisali w raportach powód jest prosty, brak decyzji administracyjnych. Dla mnie pojawienie się decyzji w 2Q to sygnał do zakupu akcji a zwiększanie portfela tych decyzji w kolejnych kwartałach to potwierdzenie ze kierunek jest jeden. Model jest prosty, decyzje = wyniki. Tutaj oczywiście będą tez duże inwestycje bo to już widać po zakupach gruntów pod instalacje ale finalnie przełoży się ba zwiększenie skali biznesu. Co jeszcze ważne to fakt, ze ceny odbioru osadu mocno wzrosły a konkurencja jest niewielka. Tak jak Peter pisał przyszły rok będzie już mocny, a myśle ze już 4Q pokaże znaczny progres.
    A co to jest tendencja spadkowa? Jest trend spadkowy i to mocny, zmierzamy ku 5 PLN.
  • Re: Słabe wyniki Autor: ~re [89.25.226.*]
    a w kolejce czeka pazerna Dominika
[x]
GEOTRANS -1,16% 5,12 2026-05-15 14:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.