• ESPI: Done deal :) Autor: tomaslfc14 [5.173.11.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,483962
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Ogólnie to szkoda ze tą spółkę sprzedają ,ale coś poświecić musieli żeby wyjść na prosta
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: tomaslfc14 [5.173.11.*]
    Dokładnie, ale myślę, że spółka jak najbardziej dobra na lata. Tym bardziej dziwi mnie to, że ktoś (choćby dziś znowu) sprzedaje akcje w miejscu, gdzie prezes kupuje za 150 tysięcy złotych akcje, a jeszcze większe siano na akcje wydaje znany, gruby inwestor giełdowy.
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Red [89.64.33.*]
    dla mnie to To chore sprzedawać coś co przynosi dochydy i potem liczyć na łud szczecią....
    Kiepsko to widzę...ale każdy ma prawo oceny...
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Spłukany [213.134.184.*]
    Wyprzedają polskie perełki szwabom :( gospodarka rabunkowa
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~tras [37.190.171.*]
    zakupy akcji przez prezesa i nowego - rozpoznawalnego - inwestora to dobry prognostyk. Ktoś jeszcze wypluwa resztę po 10 ale gdy mu się to skończy to spodziewam się znacznych ruchów w górę. Prezes wykonuje fajną robotę, żeby uporządkować finanse spółki i uprościć biznes. Jak będzie po 1 zł dywidendy rocznie od przyszłego roku to będzie fajnie. Ciekawe jaka będzie wartość księgowa na koniec 2021. Może już w okolicach 5 zł?
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Sowa [5.173.24.*]
    Pisałem kilka dni temu, wg mnie ta "wypluwana reszta" to ok. 200k akcji, nie malo. ID Invest się stornuje do 0, tak myślę. Po zebraniu licze na spore odreagowanie.
    ciekawe czy p.Nadolski powiększy pakiet.
    ładnie, sprawnie, po kolei przebiega restrukturyzacja i dopinanie sprzedaży. Hartwig dołoży sporo zysku jeszcze za ten rok, więc można się spodziewać, że zwiększy to prawdopodobieństwo wypłaty dywidendy już w najbliższym roku.
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Orel [5.173.22.*]
    Kolejny komunikat. O 80 mln obniżone zadłużenie. Ciekawe czy uda się zgodnie z tym co zapowiadał prezes zejść do końca roku do 60 mln. Wtedy wskaźnikowo będzie rakieta.
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~xxx [83.23.82.*]
    Uda się jak będzie kolejna wyprzedaż - ciekawe co następne ????
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Orel [5.173.248.*]
    Uchwała o emisji podjęta jednogłośnie. Jeszcze parę detali i w 2022 rok wejdzie spółka o zdrowych finansach i z ciekawymi perspektywami. Prezes uporządkował tę spółkę. Będzie łatwiej teraz ją analizować pod kątem AF.
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~Olo [83.26.182.*]
    Sprzedałem po 10 zł kilka miesiecy temu i nie żałuje bo przyszłość tej spółki nie wyglada dobrze. Obligacji nie mogą spłacić pomimo sprzedaży swojej perełki Hardwiga maja jeszcze potężne kredyty wiec będzie słabiutko. Miałem odkupić sprzedane akcje jednak rezygnuje z tej spółeczki pozdrawiam
  • Re: ESPI: Done deal :) Autor: ~teven [37.47.189.*]
    Kogo to obchodzi
[x]
OTLOG -2,86% 12,90 2026-05-13 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.