dla mnie dzisiejszy skok to nic innego jak odbicie zdechłego kota jutro delikatnie w górę i lecimy dalej , JC mnie zawiódł z zielińskim skoro wycofali sie za marne 2.5mln ze spółki nie widze tu przyszłości na kilka ładnych lat , w ten duet już więcej nie zainwestuje
Jakie 2,5 mln zł!?? Kupili 1,3 mln akcji. Nie wiadomo za ile ale pewnie 1-2,5 mln zł. Kurs był w porywach do 30zł. Weźmy średnią cenę sprzedaży 15 zł. 19,5 mln zł - niech będzie 1,5 mln = 18 mln zł zysku. Tylko trzeba podmienić dodruk (którego nikt nigdy nie dopuści do obrotu) na akcje dopuszczone, żeby nie trzeba było raportować sprzedaży. A zostaje jeszcze dodruk do sprzedania leszczom po jakiś promocyjnych cenach typu 1-2 zł. Źle nie wyszli.
oni nie, JRH na pewno zarobił ale tacy jak ja stracili , aż dziw że to spółka z głównego rynku kmiecik musiał nieźle nakraść że się zawinęli, od 15 zł wiedzieli i sprzedawali to powinno iść do KNF , że bez żadnego info ktoś miał wiedzę i wyprzedawał
ale to było od początku tak liczone. poza tym gdzie kończy się JRH, a zaczynają 'oni' to jest kwestia względna... tak ekipa jest szeroka i osoby, które ją firmują wcale nie są tu najważniejsze...
Dalej nie dostajemy info, co z tym będzie, a oni z pewnością to wiedzą. I jak tu teraz interpretować przekładki pakietów za jedno ziko z rączki do rączki?
dalej ta sama ekipa kreci leszczy i miedzy soba handluja ale juz prawie nikt na to sie nie nabierze.... Tu za miesiac/dwa bedzie ponizej 2 zl. Tyle ludzi tu nabrali. Ja tez starcilem ale na szczescie sprzedalem po 11 zl i nigdy w to nie wejde
no bo to sprzedawali? od kogo mieli zbierać i po co? jak się wie że będzie się sprzedawać i kurs będzie spadał, to żadne zbieranie nie ma sensu... scenariusz się wypełnia. to czego nie wiem, to czy spółka będzie zostawiona z jakimś biznesem, za 2-3 lata jak coś z tego wyjdzie to wróci do jakichkolwiek wycen, a jak nie to nie; czy też pozwolą się jej wykrwawić, a następnie sprzedaż skorupy po 1-2 mln zł, w którą wejdzie następny.
Na 30 groszy? Jeszcze nie teraz. A o 30 zł to już słyszałem jak było 25 zł, 20zł, 17zł, 15 zł i 10 zł. Może spróbuj podciągnąć na 30 zł to dowiesz się jaka jest skala podaży tych co kupowali akcje po 1 czy 1,5zł.
Ja nie piesze farmazonów po ile jutro bedzie tak jak ty, bo nie mam kryształowej kuli, i ani raz nie mówiłem że spadnie do 3. Jeśli do końca tygodnia będzie 10 tak jak twierdzisz to znikam, a jeśli nie będzie to Ty spływasz naganiaczu żałosny
Czekam spokojnie na 10 i zastanowię czy po tyle sprzedać Tobie. Ja tu jestem bo mam mały pakiet akcji stać mnie dokupić 3 razy tyle co mam ale nie wiem czemu Ty tu jesteś skoro jest to dla Ciebie papier toaletowy. Ja się nie udzielam na forach spółek których nie mam akcji. Pozdrawiam.
Wtedy jeszcze nie miałem akcji mam po 4 zł. 10 zł to 150% zarobku mi wystarczy a jakby co to mogę dokupić 2 x tyle co mam akcji po 2 zł i jeszcze 4x tyle po 1zł. Jeśli się tak stanie to będę miał fajnt pakiet akcji. A ty jak kupisz odemnie po 10 jak sprzedasz po 20 to też fajnie zarobisz. Pozdrawiam.
Prawda jest taka że kisisz papier kupiony po 20 i liczysz na cud że się odkujesz, ale wiesz co, szukaj frajerów gdzie indziej i znikaj z tego forum bo nikt tutaj nie uwierzy w twoje bzdury. Przyjmij porażkę z odrobiną godności
Cieszę się że naganiasz na spadki i jesteś tu z kolegami naganiaczami spadkowymi bo może uda mi się dobrać niżej. Pozdrawiam bezinteresownych obrońców naszych pieniędzy. Cieszę się że nas bronicie przed stratą. Pójdziecie za to do nieba.
A czy przypadkiem na spadki nie nagania tylko i wyłącznie grupa cwanych kolesi handlujących za 1zł. Co oni zrobili do tej pory z tą spółką? Nadrukowali 7,5 miliona akcji, ponaganiali inwestorów, po czym nie dopilnowali podstawowych rzeczy i dopuścili do dramatycznej sytuacji. Dwa kolejne raporty będą wiadomo jakie, kolesie robią przekładki za 1 ziko, a ty masz niezrozumiałe pretensje.
Po co to tu jesteś obrońco naszej gotówki skoro nie masz akcji. Jest tyle innych forum gdzie pewniemasz akcje. Ja mam i wiem czemu tu jestem. Otwórz się Samarytaninie. Pozdrawiam naszego obrońcę.
100%?? a ktoś widział tę gotówkę po 1 zł za akcję w bilansie spółki po emisji??! to może by pokazał.... tego 1 zł nigdy nie było... koszt objęcia tych akcji był tak naprawdę groszowy. nawet po 1 zł byłoby z zyskiem. pytanie czy te akcje są już dopuszczone...
To się nazywa potrącenie. Obejmuje się akcje niby za gotówkę, ale się jej nie płaci. Potem spółka kupuje coś od akcjonariusza za podobną kwotę i też nie płaci. Następnie spółka i akcjonariusz dokonują potrącenia wzajemnych należności. Emisja 'opłacona' a w przeciwieństwie do aportu z KSH nikt nie musi audytować wyceny tego 'czegoś' co się kupuje do akcjonariusza i nie ogłasza się co to było. Problem tylko taki, że teraz już KNF nie dopuszcza takich akcji do obrotu. Kiedyś były dopuszczane bez problemu. Spółka jakoś nie raportowała dopuszczenia akcji z tego co widzę....