Nie ma czasu do stracenia, kto ma pojęcie i pomysł niech wstawia, może ktoś coś doda i wyjdzie odpowiednie pismo, a wtedy lecimy hurtowo i zasypujemy KNF
Treści.
Trzeba sklecić, wstawić na forum, ktoś coś ewentualnie poprawi lub dopisze i jedziemy z koksem, niech im się biorą za .... , bo jak się nie pospieszymy to w grudniu możemy mieć niemiłą niespodziankę
Myślę że nie ma tu większej filozofii. Jak to pismo urzędowe zaadresowane do konkretnej instytucji. Jedyna kwestia która jak mi się wydaje, co powinna się w nim zawrzeć, to przykłady z arkusza zgłaszanych transakcji..gdzie wskazać należy budzące wątpliwości operacje...no.kilka sztuk na sprzedaż, kupno. Wtedy taka instytucja sprawdzić może z jakiego IP zgłaszane były i przez kogo takie transakcje. A dalej w uzasadnieniu, że przedmiotowe operacje najprawdopodobniej zaniżają w sposób umyślny i celowy kurs..pomimo bardzo pozytywnych informacji rynkowych, które w warunkach rynkowej uczciwości giełdowej, z pewnością przyczyniły y się do wzrostu...
No i już fajna podpowiedź. Kto zbierał przykłady ? Mówiliście kiedyś o tym na forum. Trochę chciejstwa i wiary w siebie ! Z dwóch rzeczy : pieniądze i lenistwo, chyba lepsze są pieniądze.
Jeśli dojdzie do wykupu akcji i przy tym państwo zrealizuje dotacje, to ewidentnie śmierdziec będzie wałkiem...takie numery wymagają zainteresowania organów nadzorczych, bo ktoś czerpał będzie z krajowej kasy....
Dnia 2021-10-15 o godz. 16:01 ~Ja napisał(a): > Jeśli dojdzie do wykupu akcji i przy tym państwo zrealizuje dotacje, to ewidentnie śmierdziec będzie wałkiem...takie numery wymagają zainteresowania organów nadzorczych, bo ktoś czerpał będzie z krajowej kasy....
Jak sie wejdzie na forum to odrazu widac naganiaczy na spadki ,albo trzymanie kursu CIAGLE NAGANIACZE PISZA O WYKUPIE ,OTRZYMANIU KURSU OSKARGACH DO KNF ,JAKBY NIBY NIE WIEDZELI ZE SA NA GPW , A NIE NA KONCIE W BANKU PIENIADZE ,NOWY SPOSOB NAGANIANIA NA SPADKI ??????
Dnia 2021-10-17 o godz. 11:53 ~Xxx napisał(a): > Przyznaj się ile jesteś na spółce? Dwa dni? Gdybyś kilka miesięcy obserwowała transakcje to byś takich rzeczy tutaj nie opowiadała ...
no niestety ale moze dluzej od ciebie ,wstyd sie przyznac cala rzecz w tym ..wpisy sa od szczytu.zeszlego roku o wykupie ,a teraz o
KNF to moze zapytajcie jak dziala KNF AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU , ja mysle ze to pisza naganiacze na spadki to oczywiste PLACA IM CHYBA ZATO
No i w jaki sposób niby naganiaja na spadki?Że bronić chcą swoich interesów?Bo zachowanie kursu, pomimo niesamowicie pozytywnych informacji, ani drgnie i wysoce prawdopodobne że jest manipulowane przez grupę ludzi, której na tym zależy?Twój hejt wskazuje, jak y Tobie to także było na rękę?
Dnia 2021-10-17 o godz. 19:00 ~Ja napisał(a): > No i w jaki sposób niby naganiaja na spadki?Że bronić chcą swoich interesów?Bo zachowanie kursu, pomimo niesamowicie pozytywnych informacji, ani drgnie i wysoce prawdopodobne że jest manipulowane przez grupę ludzi, której na tym zależy?Twój hejt wskazuje, jak y Tobie to także było na rękę?
SZKODA ZE LUDZI NIE SIEJA BO BY CIE TU NIE BYLO ,NIC NIE KUMASZ
Nie mam konkretnie tych 11, ale poszukam co mam. Doprecyzuj pls - chodzi o przykłady zbijania kursu małymi transakcjami? Zastanawiam się jednak, czy te małe transakcje nie są częściową realizacją większych zleceń?
Chodzi o print screny operacji, które świadczyć mogą o zbijaniu kursu. Wszystko to co może sprawiać iż przypuszczać można że podejmowane są świadome działania ukierunkowane na obniżanie wysokości kursu
Jasne, tylko co może byc rzeczywistym dowodem, że kurs jest manipulowany. Tak jak pisałam - wydaje mi się ,że małe transakcje mogą być po prostu częściową realizacją większego zlecenia. Musielibyśmy mieć screeny z dłuższego okresu; a ja mam kilka z ostatnich dni. Ponadto w tych screenach jest mój numer rachunku, bo obserwuje transakce z aplikacji tel. strony banku; więc wydaje się bez sensu, żeby wszyscy wysyłali przykłady tylko z jednego rachunku.
Reasumując - to za mało, róbmy indywidualnie na bieżąco i po zebraniu za jakiś okres, można wysłać jako przykład. Można też ewentualnie wskazać notowania spółki, zaznaczając wzrostowe reakcje na pozytywne informacje i natychmiastowe ubijanie kuru. Ale czy to wystarczy? Czy ktoś coś jeszcze ma?
Można się też odwołać do intermodalu, jako do bliźniaczej, jak na razie sytuacji. Gdyby nie ten przykład, nie mielibyśmy prawdopodobnie takich obaw. Szczerzę wierzę w spółkę i liczę, że taki scenariusz jak wyżej, nie nastąpi. Ale trzeba być też realistą i nie odrzucać prawdopodobnych sytuacji, jedynie z uwagi na swe nadzieje..
Byłoby super jakbyś podjął się napisania skargi. Jeszcze lepiej jakbyś stworzył sobie do tych potrzeb maila i tutaj go podał, aby każdy chętny mógł się do Ciebie zgłosić mailowo z prośbą o wzór.
No mogę się podjąć, ale nie mam wkładu. Śledzę na bieżąco kurs (z wiadomych, "wiszących", przyczyn) ale nie gromadziłem danych na temat tych "zbijajacych" transakcji, o których tu mowa. Dlatego też jeśli ktoś ma wkład informacyjny to niech da znać. Będziemy działać
A czy na naszą sytuację miałyby jakikolwiek wpływ nasze "transakcje" po np. 50 akcji za 4,50 ? Przecież to dwie stówki z hakiem, raz w m-cu nikt tego nie odczuje a może rzutuje na średnią ?
No ja nigdy nie kupowałem po 50. To teraz są właśnie operacje zakupowe po tyle sztuk, max. po 500. Czyli tacy inwestorzy?Po 1500zl?Bo dla mnie to dziwne
Takie transakcje są realizowane przez DM, bo te nie płacą prowizji. Patent znany od lat. Zbijanie kursu małymi wolumenami. Co jakiś czas ktoś się wysypie i wpadnie im do koszyczka po taniości. Wszystko co zbiorą odadzą właścicielowi w transakcji pakietowej. Informacja pewnie już wkrótce (stawiam, że po 3,5 PLN). Właściciel zadowolony, DM zadowolony, akcjonariusze jak zawsze w czarnej d.... Pisał ktoś z rok temu na tym forum, że z DM nie wygramy - nie posłuchałem niestety.