• Wzór skargi do KNF Autor: ~Vvv [31.183.195.*]
    Nie ma czasu do stracenia, kto ma pojęcie i pomysł niech wstawia, może ktoś coś doda i wyjdzie odpowiednie pismo, a wtedy lecimy hurtowo i zasypujemy KNF
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Vvv [31.183.195.*]
    Co słusznie zauważyliście, zmieniają się okoliczności i taka afera w kontekście państwowej dotacji na kilkadziesiąt baniek wygląda średnio
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Iss [83.21.55.*]
    nie wiem czy warto się ścigać z tym; myślę jednak że warto się kontaktować na ustalenie takiej możliwości;
    pośpiech to raczej nie opcja na giełdę;

tu myślę, że ciągle coś może nas zaskoczyć i liczę, że pozytywnie

• Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~jw [94.254.174.*]
    95% na WZA jeszcze nie mają, afera to może być po 7/12/21 (rok po skupie za 4,50) i jak kolejna pakietowa będzie za 3,00.
    Dlatego pisalem, że nie ma czasu do stracenia póki obowiązują pakietowki po 5 i 4,5 zł.
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~JOLA [5.173.137.*]
    kup se koło i pier,dolnij sie w czoło, tylko bardzo mocno !
    a może otrzeźwiejesz oszołomie !
    Jola, dla kogo teraz miauczysz? Dla Waldzia?
    Czy dla BDM-u?
    Serio nikt nie wie jak powinno takie pismo wyglądać w tym przypadku?
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Iss [83.21.55.*]
    Jest dużo wzorów w necie. Nie jestem teraz przy komp, trudno mi to przeglądać. Chcesz wzoru czy treści w tym konkretnym przypadku?
    Treści.
    Trzeba sklecić, wstawić na forum, ktoś coś ewentualnie poprawi lub dopisze i jedziemy z koksem, niech im się biorą za .... , bo jak się nie pospieszymy to w grudniu możemy mieć niemiłą niespodziankę
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Zawiedziony [46.204.82.*]
    Myślę że nie ma tu większej filozofii. Jak to pismo urzędowe zaadresowane do konkretnej instytucji. Jedyna kwestia która jak mi się wydaje, co powinna się w nim zawrzeć, to przykłady z arkusza zgłaszanych transakcji..gdzie wskazać należy budzące wątpliwości operacje...no.kilka sztuk na sprzedaż, kupno. Wtedy taka instytucja sprawdzić może z jakiego IP zgłaszane były i przez kogo takie transakcje. A dalej w uzasadnieniu, że przedmiotowe operacje najprawdopodobniej zaniżają w sposób umyślny i celowy kurs..pomimo bardzo pozytywnych informacji rynkowych, które w warunkach rynkowej uczciwości giełdowej, z pewnością przyczyniły y się do wzrostu...
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Sasza [91.123.188.*]
    No i już fajna podpowiedź. Kto zbierał przykłady ? Mówiliście kiedyś o tym na forum. Trochę chciejstwa i wiary w siebie ! Z dwóch rzeczy : pieniądze i lenistwo, chyba lepsze są pieniądze.
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Ja [46.204.82.*]
    Jeśli dojdzie do wykupu akcji i przy tym państwo zrealizuje dotacje, to ewidentnie śmierdziec będzie wałkiem...takie numery wymagają zainteresowania organów nadzorczych, bo ktoś czerpał będzie z krajowej kasy....
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~anna [90.216.30.*]
    Dnia 2021-10-15 o godz. 16:01 ~Ja napisał(a):
    > Jeśli dojdzie do wykupu akcji i przy tym państwo zrealizuje dotacje, to ewidentnie śmierdziec będzie wałkiem...takie numery wymagają zainteresowania organów nadzorczych, bo ktoś czerpał będzie z krajowej kasy....

Jak sie wejdzie na forum to odrazu widac naganiaczy na spadki ,albo trzymanie kursu CIAGLE NAGANIACZE PISZA O WYKUPIE ,OTRZYMANIU KURSU OSKARGACH DO KNF ,JAKBY NIBY NIE WIEDZELI ZE SA NA GPW , A NIE NA KONCIE W BANKU PIENIADZE ,NOWY SPOSOB NAGANIANIA NA SPADKI ??????
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Xxx [46.204.82.*]
    Przyznaj się ile jesteś na spółce? Dwa dni? Gdybyś kilka miesięcy obserwowała transakcje to byś takich rzeczy tutaj nie opowiadała ...
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~anna [94.173.38.*]
    Dnia 2021-10-17 o godz. 11:53 ~Xxx napisał(a):
    > Przyznaj się ile jesteś na spółce? Dwa dni? Gdybyś kilka miesięcy obserwowała transakcje to byś takich rzeczy tutaj nie opowiadała ...

no niestety ale moze dluzej od ciebie ,wstyd sie przyznac cala rzecz w tym ..wpisy sa od szczytu.zeszlego roku o wykupie ,a teraz o

KNF to moze zapytajcie jak dziala KNF AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU , ja mysle ze to pisza naganiacze na spadki to oczywiste PLACA IM CHYBA ZATO
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Xxx [31.183.197.*]
    Jeśli jesteś to od dawna i twoim zdaniem kurs nie jest duszony to nie mam więcej pytań
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~jebacpis [217.166.245.*]
    Janusze ciemnota i pelikany24h wy nic nie możecie . Tylko spam.
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Ja [46.204.80.*]
    No i w jaki sposób niby naganiaja na spadki?Że bronić chcą swoich interesów?Bo zachowanie kursu, pomimo niesamowicie pozytywnych informacji, ani drgnie i wysoce prawdopodobne że jest manipulowane przez grupę ludzi, której na tym zależy?Twój hejt wskazuje, jak y Tobie to także było na rękę?
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~anna [94.173.38.*]
    Dnia 2021-10-17 o godz. 19:00 ~Ja napisał(a):
    > No i w jaki sposób niby naganiaja na spadki?Że bronić chcą swoich interesów?Bo zachowanie kursu, pomimo niesamowicie pozytywnych informacji, ani drgnie i wysoce prawdopodobne że jest manipulowane przez grupę ludzi, której na tym zależy?Twój hejt wskazuje, jak y Tobie to także było na rękę?

SZKODA ZE LUDZI NIE SIEJA BO BY CIE TU NIE BYLO ,NIC NIE KUMASZ
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Js [46.204.80.*]
    No to oswiec wszechwiedząca,która wyszła z piany...
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Sasza [91.123.188.*]
    Szkoda dyskutować z niektórymi. To wszystko po to by odciągnąć od napisania skargi i namącić.
    Ma ktoś print screny tych dziwnych transakcji po 11 szt. Akcji itp.?jeśli tak to się podejmę wyzwania napisania, zrobię to dla Ani, bo mnie urzekla
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Iss [83.21.4.*]
    Nie mam konkretnie tych 11, ale poszukam co mam.
    Doprecyzuj pls - chodzi o przykłady zbijania kursu małymi transakcjami?
    Zastanawiam się jednak, czy te małe transakcje nie są częściową realizacją większych zleceń?
    Chodzi o print screny operacji, które świadczyć mogą o zbijaniu kursu. Wszystko to co może sprawiać iż przypuszczać można że podejmowane są świadome działania ukierunkowane na obniżanie wysokości kursu
    Jasne, tylko co może byc rzeczywistym dowodem, że kurs jest manipulowany. Tak jak pisałam - wydaje mi się ,że małe transakcje mogą być po prostu częściową realizacją większego zlecenia.
    Musielibyśmy mieć screeny z dłuższego okresu; a ja mam kilka z ostatnich dni. Ponadto w tych screenach jest mój numer rachunku, bo obserwuje transakce z aplikacji tel. strony banku; więc wydaje się bez sensu, żeby wszyscy wysyłali przykłady tylko z jednego rachunku.

Reasumując - to za mało, róbmy indywidualnie na bieżąco i po zebraniu za jakiś okres, można wysłać jako przykład.
    Można też ewentualnie wskazać notowania spółki, zaznaczając wzrostowe reakcje na pozytywne informacje i natychmiastowe ubijanie kuru. Ale czy to wystarczy? Czy ktoś coś jeszcze ma?
    Można się też odwołać do intermodalu, jako do bliźniaczej, jak na razie sytuacji. Gdyby nie ten przykład, nie mielibyśmy prawdopodobnie takich obaw.
    Szczerzę wierzę w spółkę i liczę, że taki scenariusz jak wyżej, nie nastąpi. Ale trzeba być też realistą i nie odrzucać prawdopodobnych sytuacji, jedynie z uwagi na swe nadzieje..
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Ida [89.64.77.*]
    Byłoby super jakbyś podjął się napisania skargi. Jeszcze lepiej jakbyś stworzył sobie do tych potrzeb maila i tutaj go podał, aby każdy chętny mógł się do Ciebie zgłosić mailowo z prośbą o wzór.
    No mogę się podjąć, ale nie mam wkładu. Śledzę na bieżąco kurs (z wiadomych, "wiszących", przyczyn) ale nie gromadziłem danych na temat tych "zbijajacych" transakcji, o których tu mowa. Dlatego też jeśli ktoś ma wkład informacyjny to niech da znać. Będziemy działać
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: takisegostek [89.174.74.*]
    A czy na naszą sytuację miałyby jakikolwiek wpływ nasze "transakcje" po np. 50 akcji za 4,50 ? Przecież to dwie stówki z hakiem, raz w m-cu nikt tego nie odczuje a może rzutuje na średnią ?
    No ja nigdy nie kupowałem po 50. To teraz są właśnie operacje zakupowe po tyle sztuk, max. po 500. Czyli tacy inwestorzy?Po 1500zl?Bo dla mnie to dziwne
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Slaw [88.156.136.*]
    Takie transakcje są realizowane przez DM, bo te nie płacą prowizji. Patent znany od lat. Zbijanie kursu małymi wolumenami. Co jakiś czas ktoś się wysypie i wpadnie im do koszyczka po taniości. Wszystko co zbiorą odadzą właścicielowi w transakcji pakietowej. Informacja pewnie już wkrótce (stawiam, że po 3,5 PLN). Właściciel zadowolony, DM zadowolony, akcjonariusze jak zawsze w czarnej d....
    Pisał ktoś z rok temu na tym forum, że z DM nie wygramy - nie posłuchałem niestety.
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Iss [83.21.50.*]
    Ciekawe ile; ale powinno wpłynąć na średnią.
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Ida [89.64.77.*]
    No i co z tą skargą?
  • Re: Wzór skargi do KNF Autor: ~Vvv [31.183.197.*]
    Czy ktoś kto taką skargę już wysłał może ją wkleić na forum? może coś się ruszy i pójdzie przynajmniej kilkanaście sztuk
[x]
PCCEXOL 0,25% 1,98 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.