No na pewno nie na BLU / Saule, bo żadna instytucja tego typu nie wejdzie w spółkę nie widząc żadnych liczb, czy nawet konkretnej strategii. No i poza tym tu jeszcze nie ma Saule. Tu póki co jest spółka z wygaszoną działalnością.
Nie trzeba być geniuszem by widzieć że Saule będzie ponadrzecietnie dobrze zarabiać na nowej, przełomowej technologii. A co do wejścia przez BLU to dziś Pani Olga znów to potwierdziła, link masz w jednym z dzisiejszych postów, druga minuta filmu jakbyś nie miał czasu obejrzeć całości.
Ja Cię rozumiem i zgadzam się, że wiele osób widzi tu przełomowość, zapewne fundy też. Ale potwierdzenie "na gębę" to za mało dla takiej instytucji. Nikt tego nie przedstawi nawet na komitet, który podejmuje decyzje w jakie spółki wchodzić, bo z automatu straciłby robotę. Już nawet nie mówiąc o tym, że to ciągle jest kot w worku - o tym już dyskutowaliśmy i nie chcę się powtarzać, ale nawet nie wiesz jakie spółka ma aktywa, zobowiązania, kondycję finansową, dokładny poziom zatrudnienia. Nic. Odlotowy wydajesz się być jednym z rozsądniejszych naganiaczy i dajesz argumenty często dobre "za", ale nie powiesz mi, że wierzysz że jakaś instytucja finansowa na tym etapie zainwestuje w Blu? Prędzej pójdą do Saule i będą chcieli bezpośrednio w nich zainwestować wykładając gruby hajs za konkretne udziału w spółce.
Ja sobie nic nie wmawiam. Wy tu sugerujecie, bardziej w drugim wątku "Nic do dodania:)", że MS będzie wchodził w BLU bo to niby taka świetna okazja. Tylko że to jest wierutna bzdura i nie ma na to szans w chwili obecnej. Jest to wprowadzanie w błąd tych mniej
"finansowych" inwestorów, którzy słysząc Morgan Stanley nie do końca może ogarniają o co chodzi...
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TO!
Myślę, że masz rację i w tym momencie duże fundy nie będą wchodzić w BLU. Tym lepiej dla Nas drobnych, bo można jeszcze dobrać trochę jeśli się ma ochotę. Jak już będzie oficjalnie po przejęciu to obawiam się, że nie będzie mnie stać na kupno bo taki MS jak zacznie zbierać to przy tej podaży jaką tu mamy to cena zaraz wystrzeli grubo ponad 20 PLN i zawieszą Nam notowania :) Pozdrawiam!
Możesz mieć rację ale wczorajsza wypowiedź Pani Olgi zbiegła się w czasie z info o MS, i daje nadzieje/sugestię, że do połączenia dojdzie niebawem, choć oczywiście niekoniecznie jutro czy za tydzień. I kto wie czy MS lub inny podmiot już nie zapukał z walizką pieniędzy bezpośrednio do Saule(ja bym z pewnością zapukał ale mam tylko pustą walizkę), na pewno zrobił to swego czasu Columbus i Pan Hideo Sawada, a czy dalej jest to opcją, to już tylko od Saule zależy. Ale news o MS jest w najgorszym wypadku neutralny, a wczorajsza wypowiedź p. Olgi zdecydowanie pozytywna. A filmik z Expo też spoko, pamiętajmy że polski dzień na Expo dopiero w grudniu i wtedy pokażemy światu czym są perowskity.