"Hajdarowicz: Urządzenia intuicyjne i hologramy to przyszłość mediów - rp.pl" https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art19012121-hajdarowicz-urzadzenia-intuicyjne-i-hologramy-to-przyszlosc-mediow
Czy sprzedasz medialną spółkę Gremi Media?
To dobre pytanie na czasie. W marcu rozpoczęliśmy z firmą Deloitte tzw. przegląd opcji strategicznych. W wyniku paromiesięcznej pracy mamy paru chętnych, którzy chcą w ten czy inny sposób zainwestować w spółkę. Jeden z nich jest szczególnie wartościowy i może dać nowe możliwości rozwoju naszym tytułom. Ale życie przynosi też nieoczekiwane rozwiązania. Na ostatniej prostej pojawił się poważny i prestiżowy inwestor zagraniczny, który złożył ofertę na pakiet mniejszościowy. Zarazem warunkuje transakcję tym, że ja mam zostać jako większościowy akcjonariusz. Poza tym, że mi to mocno pochlebia, iż ktoś poważny z zagranicy docenił dziesięć lat mojej pracy, to nie ukrywam, że takie wysokiej klasy towarzystwo obudziło we mnie pokusę pozostania na tym rynku dalej. W takim towarzystwie przyjemnie będzie się zmagać i zadbać o niezależność Gremi Media i „Rzeczpospolitej". Piłka jest w grze, wahamy się. Zapewne niedługo usłyszą państwo o decyzjach.
„ Na ostatniej prostej pojawił się poważny i prestiżowy inwestor zagraniczny, który złożył ofertę na pakiet mniejszościowy.”
Hahahahahaha!:DDDD
Ale się ubawiłam, widocznie jest gorzej niż mi się wydawało ze sprzedażą GM, skoro loczek takie teksty wali.
Ola, czy kolo o pseudo Ola. Na Twoim miejscu bym się tym nie martwił. Przecież i tak nie masz akcji. Może je będziesz mieć, ale będziesz goniła zajączka.
Dnia 2021-10-14 o godz. 09:29 ~Dellor napisał(a): > Musi być kicha z tymi ofertami, skoro loczek wylazł z nory i nawija te pierdy. > > Widać to też dokładnie po kursie.
Dokładnie tak jest jak piszesz. Facet jest uznawany przez rynek za niewiarygodnego (kto pamieta co mówił o Jupiterze, a jak sie skończylo). Musi byc słabo skoro takie fanatsmagoryczne pierdy puszcza.
Te pierdy w prasie muszą być objawem jakiejś frustracji, że nikt nie chce kupić Gremi Media. Ja przewiduję, że nie będzie żadnej sprzedaży Gremi Media.
Chcą kupić to nie podlega wątpiwość. Prawdopodobnie jednak nikt nie wierzy w wycenę GM i to co proponują to cena o wiele niższa niż wycena. Dobrze ci tak loczek, wreszczie ty czujesz to co drobni czuli przez wiel ostatich lat!
Ciekawy artykuł dlaczego nie został zamieszczony w innej prasie, dobrze mieć swoje wydawnictwo można snuć wizje i pisać żeby innych zainteresować tylko czym ? a najlepsze że nie można komentować artykułu a szkoda bo wpisy były by ciekawe
Po pierwsze jeśli sprzeda tylko pakiet to pozostanie wiekszościowym w Gremi .Ostatnie zyski że sprzedaży cyfrowych mediów jak widać po raportach są całkiem spore i jest to kilka mln zł.Mówienie o wydmuszce to przesada z drugiej strony niejedna wydmuszka potrafi być spekulacyjnie wywindowana przez same infa o planowanej działalności.
Niestety hiena ma status pariasa na rynku, stąd nikt z nim w spółkę nie wejdzie. Ja się bardziej obawiam co się stanie jeśli on Gremi Media jednak sprzeda i co zrobi z pieniędzmi. Czarno to widzę dla akcjonariuszy KCI.