"Hajdarowicz: Urządzenia intuicyjne i hologramy to przyszłość mediów - rp.pl" https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art19012121-hajdarowicz-urzadzenia-intuicyjne-i-hologramy-to-przyszlosc-mediow
Czy sprzedasz medialną spółkę Gremi Media?
To dobre pytanie na czasie. W marcu rozpoczęliśmy z firmą Deloitte tzw. przegląd opcji strategicznych. W wyniku paromiesięcznej pracy mamy paru chętnych, którzy chcą w ten czy inny sposób zainwestować w spółkę. Jeden z nich jest szczególnie wartościowy i może dać nowe możliwości rozwoju naszym tytułom. Ale życie przynosi też nieoczekiwane rozwiązania. Na ostatniej prostej pojawił się poważny i prestiżowy inwestor zagraniczny, który złożył ofertę na pakiet mniejszościowy. Zarazem warunkuje transakcję tym, że ja mam zostać jako większościowy akcjonariusz. Poza tym, że mi to mocno pochlebia, iż ktoś poważny z zagranicy docenił dziesięć lat mojej pracy, to nie ukrywam, że takie wysokiej klasy towarzystwo obudziło we mnie pokusę pozostania na tym rynku dalej. W takim towarzystwie przyjemnie będzie się zmagać i zadbać o niezależność Gremi Media i „Rzeczpospolitej". Piłka jest w grze, wahamy się. Zapewne niedługo usłyszą państwo o decyzjach.