Kiedy pojawią się akcje z przydziału? Może się mylę ale zaczynają się powoli przypominać standardy BITa…Zanim emisja weszła na rynek akcje były już ponad połowę tańsze. Co teraz? Emisja bez PP po 1PLN? Jedyne co jeszcze na plus to fakt że PLW nadal w akcjonariacie. Owszem coś się dzieje ale przepływ informacji co najmniej do bani. Projektów mogą sobie generować i z milion ale jak z tego zysku nie będzie to czarno to widzę. I nie piszcie odpał, info i inne bzdury bo to aż śmieszne jest. Będą wyniki to kurs z automatu ruszy do góry…
Równie dobrze możesz mieć zastrzeżenia do New Connect, że jeszcze nie dopuścili. Faktycznie nigdzie nie ma grama informacji o tym, jaki był planowany termin dopuszczenia do obrotu, ale to spółka składa wniosek, a władze giełdy zatwierdzają.
Ja mam potwierdzenie od biura maklerskiego, że na rachunku technicznym papiery, na które się zapisałem, są. Więc spokojnie czekam.
Przy poprzedniej emisji, kiedy czekaliśmy chyba ok. rok na dopuszczenie do obrotu, po kilku miesiącach moja cierpliwość się skończyła i w pierwszej kolejności pisałem do spółki co się dzieje z akcjami nowej emisji. Elegancko odpowiedzieli, że ciężko nad tym pracują i że już niedługo. Miesiąc czy dwa później ponieważ nadal nic się nie działo znowu uprzejmie zapytałem spółkę co dalej - wtedy nie był już żadnego odzewu. Napisałem więc do KNF-u czy może oni mogą trochę przycisnąć emitenta aby się pospieszył. Uprzejmie spuszczono mnie po brzytwie stwierdzając, że to nie ich problem i to ja zapisałem się na PNE i mam się kontaktować ze spółką. Także KNF ma to w dudzie i pozostaje tylko grzecznie czekać aż spółka łaskawie załatwi sprawę dopuszczeni nowych akcji do obrotu.
właśnie przeczytałem ten wątek bo wydawało mi się, że mam jakiś błąd na koncie maklerskim, że to tak długo wisi... Ale jak ktoś wyżej napisał, że nawet i rok czekał to jedyne co mogę napisać - nie kupujcie tego gniota, bo to jest niepoważne. Aż wstyd przyznać, że się zostało ubranym jak dziecko i od 3 miesięcy żadnej informacji kiedy akcje z PP zostaną dopuszczone.
W ogóle ostatnio jakiś zastój i cisza z informacjami. Przed emisją ciśli marketing, a teraz już akcje rozdane to nie łaska zrobić jakiś update co i jak...