Wiem że pieniądze lubią ciszę, ale żeby od dziesięciu dni nikt nie napisał posta? Wyłączając temat z recenzjami oczywiście. Dzisiaj mamy gigantyczny jak na Pylona wolumen, niewidziany od wielu tygodni, może coś się wreszcie ruszy?
W tym roku obrót akcjami Pylona wyniósł ok 33 mln szt. co daje średnio na sesję ok 166 tys. szt. akcji. Nie ma więc w dzisiejszym obrocie niczego nadzwyczajnego, ale sesja się jeszcze nie skończyła a dobrze pamiętamy co tam się działo w owych czasach o 16.40 ... Do roboty i powodzenia w spekulacji !
Pewnie ze statystyki tak wychodzi. Ale gdyby uwzględnić, że z tych 33 milionów jakaś połowa przewaliła się w ciągu kilkunastu dni sesyjnych (głównie na lipcowym wystrzale) to już tak kolorowo ze średnią dzienną nie będzie. Statystycznie rzecz biorąc, nikogo nie powinny dziwić opady śniegu w lipcu, bo przecież gdyby wziąć średnią z całego roku to pewnie na każdy dzień wypada po parę milimetrów śniegu. W każdym razie wychodzi mi, że ostatni wolumen co najmniej tak wysoki jak dzisiaj mieliśmy 24 sierpnia (225 tys. sztuk). Dziękuję i również życzę powodzenia!
Ja siedzę w nadziei, że rozwój spółki zostanie zauważony przez szersze grono inwestorów, co znajdzie potwierdzenie w odpowiednio wyższej wycenie. Jestem zdania, że kapitalizacja jest kilkakrotnie za niska, szczególnie w porównaniu z niektórymi balonami.