Wydaje mi się że to jakis pośrednik (Trigon )zbiera dla Chińczyków. To co pozbierał do 20 zł oddał wczoraj w pakietowce. Jeśli to prawda to takich pakietowek powinno pojawić się więcej
@dobrzepoinformowany, brawo za trafienie Tencenta. Ja do konca obstawialem inwestora finansowego. Bo dla mnie bez sensu jest wejscie Tencenta do tak malej spolki na udzial mniejszy, niz 50%. No zobaczymy, co dalej bedzie.
Tak, Romek powtrzasz do przy każdej okazji, zapominając ze Tencent jest w wielu spółkach nawet poniżej 10%. W innych ma 20 czy 40%. Bloober to po prostu inwestycja dla nich, jedna z wielu, i nie wydaje mi się , żeby nie mogli spać bo maja tylko 22 procent. Pewnie trochę powiększa udział. Ale na pewno nie lodówka, jako, ze Babieno chce mieć kontrole. Powtarzał to chyba 1000 razy. Wystarczy tez popatrzyć w sieci czy czy linkedin z kom się Babieno zna w Tencent i jakie maja relacje, żeby sobie uświadomić, ze Blo jest dogadany z Tencent co do maksymalnej wielkości ich pakietu.
@Tom23, zatem jak wyobrazasz sobie strategi wyjscia Tencent z BLO za 3-5-10? lat? Z udzialem 22% i bez braku wplywu na firme dzialają jak zwykly finansowy, ktory moze wylacznie liczyc na wzrost wyceny rynkowej, bo nawet dywidendy specjalnie nie sostana..
To jak w takim razie chcą wyjść z Paradox, Ubisoft i x innych spółek, gdzie maja jeszcze mniej udziałów. Romek, ty myślisz za bardzo gieldowo, za mało biznesowo. Tencent to nie Rockbridge który szuka na sile kasy do zrobienia.
Romku ale zakup pakietu przez Tencent to jest wręcz wzorcowe domknięcie Umowy z Konami, Umowy z TT, wręcz idalne zniweczenie tych kroków jakie robiła Firma ,oni nie poprzestaną na 33%...., Oni tu weszli na 3 lata minimum...i nie jako statysta a Bloober jest bardzo tani jeszcze na tej wycenie..