• NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Paweł [194.49.124.*]
    Kurs osiąga dzisiaj swoje maksimum na przestrzeni ostatnich lat. Ja dzisiaj sprzedałem i innym również polecam :) lepiej wyjść z pewnym zyskiem.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Nz [85.221.155.*]
    Myślę podobnie i w myśl tej zasady sprzedałem z 40% zyskiem. Mam nadzieję że ACP jeszcze wróci do mojego portfela, ale tylko jeśli spadnie na niższe poziomy. Mam za sobą już jedną korektę/konsolidację na tej spółce i wiem że te zejścia potrafią być dość głębokie i jednostajne, nawet przy dobrym dla spółki otoczeniu, a dobicie do poprzedniego szczytu z 2007 roku powinno teoretycznie wywołąć taką właśnie reakcję
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Artur [89.65.248.*]
    Tutaj się nie zgodzę. Spółka od 2007 cały czas powiększa zyski i się rozwija. W 2007 roku przy podobnej cenie miała 6-krotnie mniejsze zyski. Do tego jest to spółka dywidendowa i przez ten okres z samych dywidend zwróciła ponad 60% zainwestowanego kapitału. Przebicie 90 zł, długo przeze mnie oczekiwane uważam, że daje możliwość do jeszcze większego wzrostu, dlatego sprzedaż na obecnym poziomie uważam za błąd, jednak jak to na giełdzie czas pokaże, kto miał racje.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Nz [85.221.155.*]
    W pełni się zgadzam... w średnim i długim terminie.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Łukasz [5.173.247.*]
    A no po co by miało google z chmurą na Polskę wchodzić. IT jeszcze pokaże pazur jak chmura będzie nr.1 albo biznes bez papieru.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: nittey [93.105.47.*]
    Też się zgadzam. Po dzisiejszej świecy widać, że będzie przynajmniej krótkoterminowa korekta.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Paweł [194.49.124.*]
    Tak jak wspominałem :) zaczynamy korektę
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: nittey [93.105.47.*]
    Ciekawe do jakich poziomów zejdzie. Okolice 90 czy też może 85
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Paweł [194.49.124.*]
    Obstawiam raczej okolice 80 zł, mogą być też spadki na 77-79 zł. Stąd najlepiej sprzedać teraz a kupić później jak spadnie cena
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA KUPNO ! Autor: ~grenek [46.186.77.*]
    Wystarczy spojrzeć na wskaźniki ...!!!
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~edek [5.173.136.*]
    już ci spadło,a będzie 100+
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Artur [89.65.248.*]
    Ależ spada ( ͡° ͜ʖ ͡°) 
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Yyp [5.173.136.*]
    Korekta wiedza na 90 lada moment. Odkupie co sprzedałem
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~ja [80.55.160.*]
    Czy wiecie jaki jest poziom cyfryzacji w DE ? Żaden - jak tam się wbiją , a wbiją to cena z dziś będzie wspomnieniem ! Pozdrawiam myślących !
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~brt [77.65.44.*]
    W zasadzie ten clickbaitowy tytuł kazał mi się zastanowic trochę.
    Moja średnia na asseco to trochę ponad 60zł, co wliczajac dywidendy sprawiło, że właśnie sprzedałem połowę swoich udziałów. Dzięki temu to co zostaje mam niejako "gratis" i bedzie generować dywidendy :)
    Jak spadnie blizej mojej średniej - dokupię, jak nie - niech sobie będzie. Nawet jakby spadło do 1zł ja i tak jesten na plus :)
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: lukaszslask [188.147.34.*]
    a w co chcesz zainwestowac ta polowe Twoich srodkow,cyfrowy polsat wychodzi,wiec nie wiem co jeszcze jest w dobrej cenie?bo chyba rorze tej kasy trzymac nie bedziesz....
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~brt [77.65.44.*]
    chcę poszerzyć trochę portfel "dywidendowy" i myślę trochę o GPW - ma być kilka premier, może raport będzie OK tak samo jak zysk - skoro "wierzę" w GPW to uznałem, że trochę środków "zaryzykuję" tam.
    Mam już coś z Software, Developerki, Paliwowe, Odzieżowe więc uznałem, że samo GPW może też być OK.
    Może się pomylę, a może nie.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~gest [46.186.77.*]
    To zależy na jaki czas inwestujemy pieniądze w tej spółce ?! Jeśli chodzi o krotki horyzont czasowy, to rzeczywiscie nie ma nic pewnego ....!
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~MAZUR [79.185.91.*]
    Dnia 2021-12-07 o godz. 18:01 ~gest napisał(a):
    > To zależy na jaki czas inwestujemy pieniądze w tej spółce ?! Jeśli chodzi o krotki horyzont czasowy, to rzeczywiscie nie ma nic pewnego ....!

CIEKAWA WYPOWIEDZ, PROSZĘ WYLICZ TAKIE PRAWDOPODOBIEŃSTWO, ŻE TO CO WYPISUJESZ MA JAKIKOLWIEK SENS, CHOĆBY JEDYNIE DO TEJ SPÓŁKI ASSECO. OCZYWIŚCIE JAK UMIESZ LICZYĆ, BO NA STUDIACH MNIE ZAWSZE MÓWIONO "JAK UMIESZ LICZYĆ TO LICZ NA SIEBIE". A PRACĘ DYPLOMOWĄ PISAŁEM, ALBO LEPIEJ LICZYŁEM, NA WYDZIALE MATEMATYKI I STATYSTYKI, W KATEDRZE ANAKLITYKI I PRAWDOPODOBIEŃSTWA, NA SPÓŁKACH Z GPW.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~Łukasz [94.254.185.*]
    A ja tu na longa siedzę. Za rok dywidenda. Spadnie dokupie. Urośnie uśrednie w górę. Spadnie poniżej średniej uśrednie w dół. Każda opcja mnie zadowala.
  • Re: NAJLEPSZY CZAS NA SPRZEDAŻ Autor: ~MAZUR [79.185.154.*]
    Dnia 2021-12-14 o godz. 15:10 ~Łukasz napisał(a):
    > A ja tu na longa siedzę. Za rok dywidenda. Spadnie dokupie. Urośnie uśrednie w górę. Spadnie poniżej średniej uśrednie w dół. Każda opcja mnie zadowala.

TO JEST TAKIE BLEBLANIE, MOŻE MATURY Z MATEMATYKI NIE MIAŁEŚ? MASZ SZCZĘŚCIE ŻE JESTEŚ NA AKCJACH ASSECO, BO TU PREZESI SĄ LOTNI Z MATEMATYKI, I POTRAFIĄ ROBIĆ KASĘ. I TO JEST TO O CO ZABIEGAŁEM WIELE LAT TEMU NA ASSECO, MOŻNA SPRAWDZIĆ WE WPISACH. ZNACZY MOGŁEŚ SIĘ PODPIĄĆ POD PREZESÓW I ICH MOŻLIWOŚCI. NO ALE TO TEŻ METODA, JAK CIENKI JESTEŚ Łukasz. BO MONA BY IM POMAGAĆ DLA DOBRA ASSECO?
[x]
ASSECOPOL 0,20% 196,85 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.