• GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~JERRY [37.30.1.*]
    WIDZĘ ŻE NA STRONIE MNS BRAK JEST MOŻLIWOŚCI NABYCIA KRUGERNDÓW 1 AUCJA OD RĘKI. ROZUMIEM ŻE CZASOWO BRAK TOWARU?
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Borys [5.173.243.*]
    Złoto pnie się w górę. Przebije 1850 w najbliższych dniach? Jak sądzicie? A czy złoto i wyroby ze złota wyrażone w PLN nie drożeją czasami? Zapowiada się dłuższa koniunktura surowcowa jak myślicie?
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: xtb-najlepsza-platforma [79.110.0.*]
    Myślę że złote czasy dla złota idą. Dzisiaj był artykuł że Chiny kupują na potęgę
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Borys [185.22.9.*]
    I Indie kupują na potęgę
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~odp [185.28.179.*]
    skoro kupuja na potęge a kurs spada, to co bedzie jak przestaną kupować?

• Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Odys [89.64.62.*]
    Jak nie ma jak są. 7507 za sztukę 1 uncjowa. Pol uncji też widziałem.
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~ktośnieumieliczyć [83.6.223.*]
    Dnia 2021-10-05 o godz. 13:12 ~Odys napisał(a):
    > Jak nie ma jak są. 7507 za sztukę 1 uncjowa. Pol uncji też widziałem.

Ale to jest w dostawie terminowej, nie mają od ręki. Oczywiście konkurencja ma od ręki taniej niż MNS na 14 dni. Powodzenia...
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Hacked_By_Ghost [192.162.175.*]
    Konkurencja ma taniej...

Heh...

Nie będę wchodził w dyskusje, bo nie ma sensu.

Zadam pytanie - retoryczne, żeby sprawa była jasna - dlaczego tylu ludzi tankuje na Orlenie (gdzie nie jest najtaniej, a w stosunku do najmniejszych prywatnych stacji zazwyczaj wyraźnie drożej) i nigdy nie zatankuje na innej stacji jak nie będzie musiał???

• Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~geodeta [83.6.223.*]
    Ludzie kupują na Orlenie, bo chcą wspierać polską firmę albo bo boją się, że gdzie indziej jest gorsze paliwo. Tutaj wszędzie masz ten sam towar 1 do 1, a firm o polskim kapitale nie brakuje. Chyba że mówisz o kliencie z manią prześladowczą, który nie kupując w firmie obecnej na GPW będzie drżał w obawie przed falsyfikatem, bo się naoglądał dennych filmików na YouTube z udziałem Jacka Jakubiuka ze Skarbowej, nawet jak mu to u konkurencji przy nim sprawdzą na 3 sposoby, w tym spektrometrem. Ale czy takich upośledzonych klientów jest wielu?

• Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Odys [89.64.62.*]
    https://www.mennicaskarbowa.pl/product-pol-65-Moneta-Krugerrand-1-uncja-zlota-wysylka-24-h.html 24h albo odbiór osobisty. Ciut drożej niż 15 dni, ale jest.
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    kupno złota to nie kupno kartofli
    chcesz zainwestować na 5 lat kupujesz ciut taniej i czekasz np. 3 tygodnie = sprawa jasna to inwestycja
    kupowałem złoto 5 g coś około 2700 od reki gdybym poczekał 3 tygodnie miałbym 70 zeta taniej
  • Re: GDZIE SĄ KRUGERANDY? Autor: ~babkaodmatmy [37.47.29.*]
    "Ciut" czyli 250 zł. Rozumiem kupować akcje tej firmy ale kupować u nich złoto to trzeba mieć nie po kolei w głowie.
[x]
MENNICASK 3,69% 78,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.