Ze wszystkich ludzi na forum jesteś najbardziej racjonalnym i masz największe doświadczenie i wiedzę. Więc jak możesz napisz jak przewidujesz peak i debiut Succubusa. Wiadomo że możesz się mylić i chodzi mi tylko o Twoją opinię i czy się potwierdzi czy nie nie będę miał pretensji. Z góry dzieki
Jak wiadomo sama wielkość wishlsity w dniu premiery nie jest najważniejsza. Kluczowa jest jej "świeżość". Dlatego też sprawdziłem jak to się ma jeśli chodzi o Succubusa w kontekście innych ważnych tegorocznych premier grupy PLW - Prepper, Tenants, GSS i Buma (nie porównywałem do CMS21, gdyż on miał bardzo młodą i nową). Wishlista Succubusa najbardziej jest zbliżona do tej z Tenants. Obie gry zaczęły je budować w okresie dwóch miesięcy od siebie (Succubus styczeń 2019, Tenants marzec 2019). Tenants jak wiemy miał w dniu premiery 208k, Succubus będzie miał o ok. 60-65k wyższą. Jeśli chodzi o Preppera to miał on jednak sporo starszą wishlistę. Nie mam danych kiedy dokłądnie zaczął ją budować ale w momencie startu Succubusa Prepper miał już 83k zapisów, co oznacza, że doszło mu potem jeszcze 181k do dnia premiery (a więc także mniej od Succubusa w analogocznym okresie). Gas Station - miał najświeższą z wymienonych gier wishlistę (o 8 miesięcy młodszą od Succubusa). Aczkolwiek co warto podkreślić - gdy on zaczynał budować swoją Succubus miał już 68k. Potem GSS uzbierał 135k do dnia premiery a gra Madmind ok. 205k. Z pewnością jest też dużo świeższa od Buma (on miał 93k gdy Succubus startował, potem doszło mu jeszcze 119 czyli ponad 2 razy mniej od Succubusa w tym samym okresie). Podsumowując - nie jest tak źle z tą wishlistą. Inna kwestią jest gatunek. Pamiętam jednak że w 2018 roku najbardziej wyczekiwaną grą PLW wcale nie był HF tylko Agony. On zawiódł oczekwiania. Teraz mamy szansę na rehabilitację. Czy Madmind ją wykorzysta? Według mnie tak.
Nie umiecie gry ocenic czy jak?. Sa juz gameplaye. Nie ma zadnej skopanej mechaniki. Wszystko chodzi tak jak powinno. Gra ma potencjal na tzw dluga sprzedaż. Bo jest to ten typ gry ktora niebpojawi sie szybko ponownie wiec bedzie sie dobrze sprzedawala nawet wiele miesiecy po premierze. Za duzo rozkminiacie
Jak sie co drugie dziecko inwestor pyta czemu to spada no to tak jest.
Jwk widac wiekszosc to spekulacyjne wejscie i teraz wysypanie przed premiera. Bo zero wiary w sprzedaż