Zielu ostatnio mówił że po wpisie do krs ujawnienie espi to kwestia godzin. Gdzie to espi ja się pytam? Do przedstawienia wyników audytu będą wzrosty, a później to już wielka niewiadoma.
Widzę że rozgoryczony jesteś wzrostem dzisiejszym napisz najlepiej po ile kupiłeś i po ile sprzedałeś i z jaką stratą że się udzielasz. A mogłeś zarobić bo myślę że to dopiero początek wzrostów. Prawdziwe zaczną się dopiero jak będzie większy wolumen.
No wiesz, Zielu naganiał półtora roku i ludzie zupełnie słusznie dzielą się na tych, którzy mu uwierzyli i są optymistami, oraz pozostałych. Optymiści dzisiaj zdecydowanie dominują. Sytuację w Nexity mogła by chyba uzdrowić jedna solidna dotacja, ale może ja się nie znam? Poczekam sobie spokojnie na ESPI.
No to w poniedziałek jednak bedzie "kwi kwi ale jak to ale dlaczego przecież taka perspektywiczna spółka, taki nowy super zarząd". Zieliński odwołuje zarząd, zleca audyt, zapewne jest w stałym kontakcie z firmą przeprowadzająca ten audyt, czyli wie że dzieje się źle, spółka która miała być liderem na rynku, nagle się okazuje że nie wiadomo czy Columbus będzie w ogóle korzystał z ich usług. Naprawdę ktoś jest zaskoczony tymi negatywnymi wynikami? Mówiłem o tym od dawna że jest nie ciekawie ale po dzisiejszym kursie widzę że kupujący mijają się z logicznym myśleniem na klatce i nie mówią dzień dobry.
Po co Ty tu siedzisz na forum spółki i ją opluwasz. Ja widzę pozytyw w postępowaniu nowego zarządu. Wymienili stary i prezesa który którzy działali na szkodę spółki. Kurs od czasu kiedy brał Columbus, Zieliński i Ciszewski spadł około 80% są w plecy ponad 100 baniek nie wierze że to tak puszczą. Ciszewski wie co robi wystarczy spojrzeć na stopę zwrotów KBI, Columbusa, BBI I wielu innych z jego portfela. Teraz czas na porządki i doprowadzenie WK na 400 baniek jak obiecuje Zieliński to wzrost kursu przy dzisiejszej cenie ok 950%. Myślę że w poniedziałek powinno być odreagowanie na kursie w kierunku północnym. Pozdrawiam.
byc moze spadanie w poniedzialek, ale dla mnie najwazniejsze, ze ktos powiedzial "dosc". Tak jak powiedzial przedmowca kurs juz i tak bardzo spadl. Moze teraz czas na naprawe, zobaczymy.