• wyniki super Autor: arota [91.233.161.*]
    wyniki bardzo dobre 2,4mln spółki dominującej, w tym 0,5mln dotacji. Przy podobnych przychodach jak w 2kw zysk roczny wyjdzie około 7mln w tym 3mln dotacji a spółka wyceniana na 27mln czyli p/e poniżej 5 dla czystego zysku liczonego na 6mln zl(1,5 mln na kwartał). Perełka!!
  • Re: wyniki super Autor: ~elk [90.114.85.*]
    ale ten zysk to nie jest po części ze sprzedaży spółek zależnych ?

No i ciągle nie sprzedali spółki naekranie.pl

Mało informacji wypuszczają
  • Re: wyniki super Autor: ~Odys [89.64.62.*]
    Dlatego ja dzisiaj wykorzystałem okazję i wyskoczyłem z tej kiszonej perełki na jakieś 10% zysku. Uff. Ale oczywiście życzę powodzenia kolegom.
  • Re: wyniki super Autor: arota [91.233.161.*]
    zysk jest czysty poza 0,5mln z dotacji. Przychody mocno wzrosly i to jest bardzo pozytywne, dzięki temu mocno rosna zyski bo koszty są praktycznie stałe. W 3kwartale ma być jeszcze 2,5mln dotacji i jak utrzymaja przychody z 1,5mln zł zysku więc niecałe 4mln za 3kwartał, a 4kw to największe przychody. Mysle ze 10zł to nie będzie drogo
  • Re: wyniki super Autor: ~Inwestor4fun [188.147.39.*]
    Tutaj warto patrzeć na EBITDA a ta po półroczu jest spora. Jeszcze jeden plus jest taki że Screen Network jest prawie głównym aktywem spółki więc główny akcjonariusz będzie chuchał i dmuchał na to teraz.
  • Re: wyniki super Autor: ~nieja [89.64.79.*]
    po analizie wyników i przeczytaniu raportu stawiam na scenariusz pokazywania bardzo dobrych wyników i w konsekwencji sprzedaży biznesu do inwestora strategicznego, przy EBITDA rocznym na poziomie 15m, wyceny mogą przekraczać 100m PLN
  • Re: wyniki super Autor: ~Borito [83.5.142.*]
    Zastanawia mnie dlaczego właśnie teraz kurs tak wystrzelił jak wyniki już wtedy były bardzo dobre
[x]
DIGITANET -1,28% 92,20 2025-10-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.