Nie wiem, czemu tam masz 7% wzrostu a tutaj 1-2%. Może to pytanie do tych co oddają akcje za bezcen? Tutaj spekulanci już nie raz pokazali, że nie ma co się kopać z koniem i brać jak kurs rośnie, skoro niedługo mogą zrzucić niżej. Dopóki nie zobaczę tutaj popychacza w postaci pakietu na przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy akcji ustawionych tak, żeby kolarze i panikarze nie mogli łatwo zrzucić kursu, to nie wierzę w trwalsze wzrosty. Co z tego, że masz np. kurs 9,24 jak jednym ruchem można go zrzucić kilkoma akcjami na 9,14?
Ja osobiście jestem ustawiony na dobranie w okolicach 8,6 i 8,1 zł. Już się nauczyłem, ze tutaj takie podbitki są wykorzystywane do wyrzucania akcji i zrobienia kółeczka. Pewnie krąg kiedyś zostanie przerwany i mam nadzieję, że wtedy moja średnia będzie o wiele mniejsza niż teraz. Na razie sobie czekam i dokupuję. Jak nie wpadnie to trudno i tak mam tyle, że już mi wystarczy, ale z promocji trzeba korzystać jeżeli się zdarzają.
Free mam nadzieje że będziesz miał rację, bo nie mam ani jednej akcji a 8-8,6 może wydawać się interesujące! Do szacunków jeszcze ponad miesiąc, wiec pewnie jeszcze raz zejdą.
Nie ma to znaczenia, nadal tanio. Kapitalizacja 46 mln, jest gdzie rosnąć. Papier nie ruszany przez nikogo. Oczywiście nie naganiam, po prostu okazja a węgiel jest grzany gdzie się da :)
JSW, Bumech, Coalenergy…
Hehe. Nie dotykam po takich wzrostach spółek, wolę stracić zysk niż mrozić kapitał. Już zresztą mam dużo zamrożone na Boiwm, ale tutaj przynajmniej jestem przed odpadłem.
Na Bowim też może być zapłon bez żadnego dodatkowego infa. Przestrzeń do wzrostów jest olbrzymia w porównaniu do innych stalówek:)