• Dlaczego dywidendy nie będzie:)? Autor: ~BBI [78.10.207.*]
    Dlatego, że nie bedzie pieniędzy. Dlatego, że są i będą nowe obligacje, na maks. 70 mln złotych. Spekuła napchała się akcjami i teraz nie ma ich komu sprzedac. Dlatego szerzy kłamstwa o dywidendzie i kursie 250 złotych za akcje. Ani jednego, ani drugiego nie będzie.
    Każdy może sam policzyć, ile długi ma spółka, ile miec bedzie po emisji nowycgh obligacji na 70 mln złotych. każdy może oszacowac ile pieniędzy zarobi spółka na sprzedazy Konesera, (maks. 100 mln złotych). Każdy może oszacowac, ile dziesiatków milionów złotych spólka bedzie potrzebowała na kontynuopwanie inwestcyji. I gdy już każdy sobie ten rachunek wykona, przekona sie, że piniędzy nie ma i nie będzie na dywidendę, jak gęgał klasyk w jarmułce.
    Taka jest moja spekulacja.:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.62.39.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dlaczego dywidendy nie będzie:)? Autor: ~BBI [78.10.207.*]
     Dywidendy nie będzie, poniewaz sa i będa obligacje. Mysle, ze w I kwartale 2022 spółka wymituje juz pierwsza transzę z nowej. I tym samym temat dywidendy zostanie zamknięty. Własciwie juz teraz jest to czyste bajdurzenia cwaniaczków, którzy chca sprzeda swoje akcje i próbuja w ten spsoób wywołac popyt. Wszystko to nicczego nie da, poniewaz tu po stronie kupujących jest równiez spekuła, która doskonale się orientuje, ze dywidendy nie bedzie. Bea natomiast nolesne spadki kursu, do 3-4 złotych. Wtedy będzie mozna akcje kupowac garsciami, tak jak to było jesienia ub. roku.
    Taka jest moja spekulacja.

Prezes nigdy nie użył słowa "dywidenda". Mówił natomiast wielkrotnie o skupie akcji jako formie transferu zysku do akcjonariuszy. Ile gotówki wytransferuje? 8 mln złotych.

Każdy znajdzie wywiady z prezesem w necie i przekona się, że mam rację. Nie ma co czytać między wierszami, skoro wszystko jest jasno i dobitnie powiedziane przez prezesa. Ani słowa o dywidendzie, za to o skupie akcja jest sporo.
  • Re: Dlaczego dywidendy nie będzie:)? Autor: ~BBI [172.70.57.*]
    Nie będzie trwałyc wzrostów, poniewaz nie ma zainteresowanych kupowaniem akcji BBI. Statystyki sa tutaj bezwględne i pokazują, to, co napisałem wyżej. Ostatnie WZA zadecydowało o przedłużeniu programu emisji obligacji. Dlaczego? Dlatego, że zdaniem WZA ew. zyski ze sprzedazy Konesera czy części udziałow w RT nie wystarczą na pokrycie bieżących zobowiazań oraz nowe inwestycje. Obligacje wykluczają wypłatę jakiejkolwiek dywidendy. I dlatego żadnej dywdidnedy nie będzie, ponieważ WZA nie podejmie takiej uchwały, która byłaby sprzeczna z uchwałą o przedłuzeniu programu emisji obligacji. Jedna wyklucza drugą, czyz nie. A bez emisji obligacji spólka nię będzie miała pieniędzy na działanośc. Koło się zamyka, kwestia wyimaginowanej dywidendy zostaje ostatecznie rozstrzygnieta negatywnie.
    Taka jest moja spekulacja.
  • Re: dlaczego NIKT NIE CZYTA tych BZDUR i Wypocin trola @BBI ??? Autor: ~RE [172.70.162.*]
    jwwww
[x]
BBIDEV 2,23% 5,50 2026-06-24 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.