Wers, setup dobry i racjonalny. Mogę dopowiedzieć, że zatrudnili naprawdę dobrą kadrę zarządczą, co w połączeniu z ilością placówek może być niezłym motorem dla przyszłych wyników. Są jedynie dwa zagrożenia towary sprowadzają głównie z Chin i pytanie o łańcuch dostaw oraz kolejne zamknięcia galerii, ale to coraz mniej prawdopodobny scenariusz. Obserwuje papier że względu na IPO pp tej redukcji nic nie kupowałem. Podobnie będzie z TXM, ale to jeszcze trochę robią podobnie do pepco
Nie zapomnę jak na Dino piszczeli z mojego "kumpla" że jest królem pasztetu. Bo myśmy tam siedzieli od debiutu i się mega jaraliśmy . Król pasztetu ma dzis ksywkę PabloKsiazeDino i 3 bańki w akcjach. Do dziś nie sprzedał żadnej :))).
Można, można... Mam małą prośbę... czy jesteś w stanie potwierdzić bądź zaprzeczyć czy technicznie wsparcie na kontraktach na srebro jest przy 2175$ mi tak wychodzi i tu chciałbym zrobić ostatnie zakupy, ale się zastanawiam czy dobrze to rozrysowałem, a trochę już tego mam w portfelu. Trakcje kupowałeś ostatnio czy tylko pepco?
Reznor, co do tego srebra to ja jestem poza "biurem" do końca tyg. I mam tylko telefon na którym ówno widać. Odezwę się po powrocie jak się przyjrzę. Ale 2200 jest.
Ps. Jeśli ktoś czyta moje pomysły i kopiuje to muszę sprostować to PEPCO.:
Free float przed wejściem na parkiet był ok 1proc, ale aktualne to jakieś 27proc :).
Wyjście z tej inwestycji po 160 będzie raczej niemożliwe ze względu na olbrzymią kapitalizację. ( sorry miałem ostatnio tylko telefon i to ze słabym internetem ).
Nie zmienia to faktu że papier zakończył korektę. Pierwszy opór to 53,5-55 . Kolejny to ATH a później zewnętrzne wzniesienia fibo.
Mam już i tak sporo, a teraz chciałem zakończyć zakupy, ale sądzę, że będzie jeszcze jeden zrzut przed 2022. Nie ma tam takiego komfortu , jak na platynie czy palladzie, gdzie shorty się praktycznie wycofały. Komar, dzięki, nie wiedziałem, że mają sporo wolnostojacych sklepów, głównie w galeriach widziałem. Jedno jest pewne jest sporo instytucjonalnych i teraz jest pytanie, co zrobią, który będzie pompował
Powiem Wam tak Panowie, po kilku dniach siedzenia na Pepco i obserwacji arkusza, stwierdzam, że nie tylko animator kieruje ruchem ale też boty wywalają zlecenia po 15, 10 i jednej sztuce w stalych odstępach czasu.
No no, dawno już tego zjawiska na GPW nie widziałem..... Dzis chamski odbiór i jak zwykle olbrzymi popyt na fixingu.
Chcą się tak bawić kolesie ? , a proszę bardzo:). Umiem w tę grę. :)))
Czyli takie przewalanie z wora do wora, żeby jakiś ruch był w arkuszu? Faktycznie porównując cały dzień do tego, co się dzieje na fixingu to dzień do nocy.
Jeszcze nie zagłębiałem się w temat, ale ktoś rzucił hasło lockup do któregoś listopada. Muszę obadać, kto i jakie ilości mogą pójść w rynek.
Biorę 30 proc zysku z mojego pomysłu. Nie robię już pro bono. Jakby zliczyć 3 lata tylko na tym forum to trakcja, dino, clc, allegro i kilka jeszcze innych pomysłów dało czytelnikom nieźle zarobic :). Także szykuj kasiore Panie Komar. * za straty poniesione odpowiada infestor. :).
Wers, a co jeśli ktoś pójdzie na longa? :D. Trzeba listę zrobić, kto co i kiedy :). A tak poważnie, to ja ostatnio cierpię na notoryczny brak czasu. Sporo się dzieje w robocie i po robocie. Mam nadzieję, że jeszcze 2 -3 tygodnie i będzie spokojniej.
Hej chłopaki, no to S- ki wydały, czekam dalej, dzisiaj kupowałem bogdankę z rana i przed chwilą Onde. Pepco przyglądam się, ale narazie ciekawszy setup chyba na węglu jeszcze i S-ach DAX i SP500, ale to wiem, że masz jeszcze otwarty Wers. Myślę, że jutro jeszcze będzie kontynuacja
Reznor, chyba masz racje. Wczoraj w po 16 spadek i cyk o prawie 1 zł do góry. Nie omieszkałem skorzystać i papiery sprzedałem wczoraj 2 razy :). Dzisiaj spróbuje znowu coś kupić :).
Bogdanka ma jeszcze sporo do poziomu swojego maksimum, ale PGNiG trochę za wysoko jak dla mnie. Carbon jakiś czas temu dokupiłem za 51 i teraz też mnie kusił jak znowu był poniżej 50 zł. Ciekawe kiedy zaczną grać pod premierę? Forka sprzedałem jak był w okolicach 8zł. Tutaj raczej wyszedłem na swoje. Jak spadnie w rejony 6 zł to rozważę ponowny zakup. Żałuję, że nie kupiłem DataWalk jak był poniżej 190 zł. Można byłoby fajnie zarobić. No cóż, może następnym razem.
Cały czas Komar, stąd ostatnio dokupilem srebra, złota, no i KGHM musiałem uśrednić, energetykę mam też enea i tauron, no i banki jeszcze siedzę. Zacząłem kupować onde, bogdankę narazie zostawiam i dokupilem jeszcze PGNIG, dla mnie duże dyskonto nadal do surowca, nie kupiłem na intraday tylko na dłuższy okres. Myślę, że Carbon musi się liczyć z Oculusem, ale widać po wynikach, że dobrze im idzie współpraca. Forka trzymam, zostały w zasadzie 3 miechy do końca roku, więc niedługo powinno się ruszy mocniej, ale możliwe, że będzie trochę niżej jeszcze. No i mam jeszcze paliwowki kilka spółek z sektora
Widzę, jak zrealizuje bogdankę to wskoczę na pepeco, jeśli nie będzie za późno... tylko pytanie, jak rozgrywać automaty, nie poświęcając temu zbyt dużo czasu