• Do Reznora... Autor: wers_ [213.134.175.*]
    Co sądzisz o Pepco. ?

Ps. Kupiłem dziś rano pierwszy pakiet. Przypomina mi to Dino, pod względem skali biznesu.
  • Re: Do Reznora... Autor: wers_ [213.134.175.*]
    Tzn. Nie ta sama skala :))), ale taki sam skalowany biznes. Przy tej inflacji powinno być dobrze .
  • Re: Do Reznora... Autor: ~Reznor [46.204.19.*]
    Wers, setup dobry i racjonalny. Mogę dopowiedzieć, że zatrudnili naprawdę dobrą kadrę zarządczą, co w połączeniu z ilością placówek może być niezłym motorem dla przyszłych wyników. Są jedynie dwa zagrożenia towary sprowadzają głównie z Chin i pytanie o łańcuch dostaw oraz kolejne zamknięcia galerii, ale to coraz mniej prawdopodobny scenariusz. Obserwuje papier że względu na IPO pp tej redukcji nic nie kupowałem. Podobnie będzie z TXM, ale to jeszcze trochę robią podobnie do pepco
    Tam jest 1 proc we free float. Także albo rybka, albo pipka :).
    Powiększyłem Ski na Dax i SP500, a nie patrzyłem na FF pepco to faktycznie mało
    No właśnie jestem arcy ciekaw jak oni to rozwiążą. W kwietniu chcą wejsc do wig40....

Obserwuję arkusz od kilku dni widzę że gram z animatorem :).

Zapytałem o to na forum, czy obserują....(?). Ale na pepco wszyscy umarli:). No nic.

Dzis dobrałem. Oddam papier po 160.

Widziales Dino ? Co to za spółka.. nie no super dla posiadaczyz ja już poza łajbą
    Aaaa Dinus daje radę. Pepco też da.

Nie zapomnę jak na Dino piszczeli z mojego "kumpla" że jest królem pasztetu. Bo myśmy tam siedzieli od debiutu i się mega jaraliśmy
    .
    Król pasztetu ma dzis ksywkę PabloKsiazeDino i 3 bańki w akcjach. Do dziś nie sprzedał żadnej :))).
    Można, można... Mam małą prośbę... czy jesteś w stanie potwierdzić bądź zaprzeczyć czy technicznie wsparcie na kontraktach na srebro jest przy 2175$ mi tak wychodzi i tu chciałbym zrobić ostatnie zakupy, ale się zastanawiam czy dobrze to rozrysowałem, a trochę już tego mam w portfelu. Trakcje kupowałeś ostatnio czy tylko pepco?
    Trakcji nie mam już dawno.

Akumuluję Pepco od wczoraj. Dziś sroga promocja.

Srebro 2200 generalnie. Możliwe że z małym pogłębieniem.
    Reznor, co do tego srebra to ja jestem poza "biurem" do końca tyg. I mam tylko telefon na którym ówno widać. Odezwę się po powrocie jak się przyjrzę. Ale 2200 jest.
  • Re: Do Reznora... Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Reznor zapakowałeś to srebro czy Ci uciekło?

Ps. Jeśli ktoś czyta moje pomysły i kopiuje to muszę sprostować to PEPCO.:

Free float przed wejściem na parkiet był ok 1proc, ale aktualne to jakieś 27proc :).

Wyjście z tej inwestycji po 160 będzie raczej niemożliwe ze względu na olbrzymią kapitalizację. ( sorry miałem ostatnio tylko telefon i to ze słabym internetem ).

Nie zmienia to faktu że papier zakończył korektę. Pierwszy opór to 53,5-55 . Kolejny to ATH a później zewnętrzne wzniesienia fibo.

Zobaczymy jak to będzie szło. Pozdrawiam.
  • Re: Do Reznora... Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Reznor, Pepco ma sporo swoich sklepów poza galeriami. Jeżeli znowu będą galerie zamknięte, to nie powinno to drastycznie wpływać na sprzedaż.
    Wszystko sprawdzone Komar, spokoluz :).
  • Re: Do Reznora... Autor: ~Reznor [37.30.35.*]
    Mam już i tak sporo, a teraz chciałem zakończyć zakupy, ale sądzę, że będzie jeszcze jeden zrzut przed 2022. Nie ma tam takiego komfortu , jak na platynie czy palladzie, gdzie shorty się praktycznie wycofały. Komar, dzięki, nie wiedziałem, że mają sporo wolnostojacych sklepów, głównie w galeriach widziałem. Jedno jest pewne jest sporo instytucjonalnych i teraz jest pytanie, co zrobią, który będzie pompował
    Powiem Wam tak Panowie, po kilku dniach siedzenia na Pepco i obserwacji arkusza, stwierdzam, że nie tylko animator kieruje ruchem ale też boty wywalają zlecenia po 15, 10 i jednej sztuce w stalych odstępach czasu.

No no, dawno już tego zjawiska na GPW nie widziałem..... Dzis chamski odbiór i jak zwykle olbrzymi popyt na fixingu.

Chcą się tak bawić kolesie ? , a proszę bardzo:). Umiem w tę grę. :)))
    Czyli takie przewalanie z wora do wora, żeby jakiś ruch był w arkuszu? Faktycznie porównując cały dzień do tego, co się dzieje na fixingu to dzień do nocy.

Jeszcze nie zagłębiałem się w temat, ale ktoś rzucił hasło lockup do któregoś listopada. Muszę obadać, kto i jakie ilości mogą pójść w rynek.
  • Re: Do Reznora... Autor: wers_ [213.134.161.*]
    Lockup do początku grudnia. Ale najpierw kurs wywindują co by spać z wysokości było lepiej:))).
    Wers, nie zapeszam, ale na to liczę. Wczoraj kupiłem trochę, oczywiście na Twoją odpowiedzialność ;) :D
  • Re: Do Reznora... Autor: wers_ [213.134.161.*]
    Biorę 30 proc zysku z mojego pomysłu. Nie robię już pro bono. Jakby zliczyć 3 lata tylko na tym forum to trakcja, dino, clc, allegro i kilka jeszcze innych pomysłów dało czytelnikom nieźle zarobic :). Także szykuj kasiore Panie Komar.
    * za straty poniesione odpowiada infestor. :).
    Wers, a co jeśli ktoś pójdzie na longa? :D. Trzeba listę zrobić, kto co i kiedy :). A tak poważnie, to ja ostatnio cierpię na notoryczny brak czasu. Sporo się dzieje w robocie i po robocie. Mam nadzieję, że jeszcze 2 -3 tygodnie i będzie spokojniej.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.134.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: wers_ [213.134.161.*]
    Napisałem żebyś ustawiał stop loss Komar (!) w niewybrednych słowach :).

Bo Ci łapy urwie w dwa dni na tej karuzeli.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Reznor [46.204.2.*]
    Hej chłopaki, no to S- ki wydały, czekam dalej, dzisiaj kupowałem bogdankę z rana i przed chwilą Onde. Pepco przyglądam się, ale narazie ciekawszy setup chyba na węglu jeszcze i S-ach DAX i SP500, ale to wiem, że masz jeszcze otwarty Wers. Myślę, że jutro jeszcze będzie kontynuacja
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Narysuj [5.173.159.*]
    A co to to Onde?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Reznor [89.64.121.*]
    https://stooq.pl/q/p/?s=ond

Źródło do onde
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: komar_13 [217.11.134.*]
    Spokojnie Wers, ustawione SL, ale widać, że moderator czujny :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: wers_ [213.134.175.*]
    To dobrze ze masz stop loss.

Jak widzisz Komar szaleństwo obrotów na Pepco trwa. Od rana dziki hype. Akcje niedostepne:).

Ps. Dobrałem dziś colubusa.
    Widzę właśnie, ostra wymiana po sztuce lub dwie :). CLC mógłby już przeskoczyć poziom wyżej, bo męczy te okolice 33...

Kurczę nie ma tygodnia bez złych wiadomości. Chiny tym razem problem energetyczny. W UK panika i ludzie kupują na zapas.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Reznor [46.204.87.*]
    Na tym pepco to chyba same automaty się nawa.lają
    Reznor, chyba masz racje. Wczoraj w po 16 spadek i cyk o prawie 1 zł do góry. Nie omieszkałem skorzystać i papiery sprzedałem wczoraj 2 razy :). Dzisiaj spróbuje znowu coś kupić :).
    Good 4 U Komar, przedwczoraj dokupiłem Carbo po 49,80, a dzisiaj z rana puściłem short na DAX z niezłym zyskiem, dokupilem Bogdanki i PGNIG
    Bogdanka ma jeszcze sporo do poziomu swojego maksimum, ale PGNiG trochę za wysoko jak dla mnie. Carbon jakiś czas temu dokupiłem za 51 i teraz też mnie kusił jak znowu był poniżej 50 zł. Ciekawe kiedy zaczną grać pod premierę?
    Forka sprzedałem jak był w okolicach 8zł. Tutaj raczej wyszedłem na swoje. Jak spadnie w rejony 6 zł to rozważę ponowny zakup. Żałuję, że nie kupiłem DataWalk jak był poniżej 190 zł. Można byłoby fajnie zarobić. No cóż, może następnym razem.

W surowce i energetykę uderzasz?
    Cały czas Komar, stąd ostatnio dokupilem srebra, złota, no i KGHM musiałem uśrednić, energetykę mam też enea i tauron, no i banki jeszcze siedzę. Zacząłem kupować onde, bogdankę narazie zostawiam i dokupilem jeszcze PGNIG, dla mnie duże dyskonto nadal do surowca, nie kupiłem na intraday tylko na dłuższy okres. Myślę, że Carbon musi się liczyć z Oculusem, ale widać po wynikach, że dobrze im idzie współpraca. Forka trzymam, zostały w zasadzie 3 miechy do końca roku, więc niedługo powinno się ruszy mocniej, ale możliwe, że będzie trochę niżej jeszcze. No i mam jeszcze paliwowki kilka spółek z sektora
    Pgnig powoli rusza :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: wers_ [213.134.181.*]
    A ja sobie siedzę na Pepco i ani drgnę.

Jak tam Komar, ile mi wisisz forsy ?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Reznor [89.64.121.*]
    No widziałem ładnie skończyło, byle do przodu, pozdro spokojnego weekendu
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Zobacz Reznor jakie jazdy na tym Pepco. Najpierw minus 4 proc, teraz na zielono, a po południu pewnie 4 na plus :). Twardy tyłek trzeba tu mieć.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Reznor [188.146.40.*]
    Widzę, jak zrealizuje bogdankę to wskoczę na pepeco, jeśli nie będzie za późno... tylko pytanie, jak rozgrywać automaty, nie poświęcając temu zbyt dużo czasu
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: wers_ [213.134.187.*]
    Nie da się . Ustawanie stop lossa na tym papierze też jest bez sensu. Bardzo trudny walor. Bardzo :(.
  • Re: Do Reznora... Autor: ~Reznor [188.146.194.*]
    Kolejny setup PGNIG porównaj cenę NG.F ze spółką, wygląda na nadchodzące wybicie na walorze
[x]
VARSAV -1,06% 0,47 2025-11-07 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.