Dziś Bobie kupowałam. Nie sądziłam, że uda mi się jeszcze dokupić w takiej cenie. Jeśli sprzedał mi ten ukryty w krzakach spekulant, to dziękuję :) Mam zdecydowanie mniej niż bym chciała, niestety mój portfel nie jest z gumy, a szkoda :) Jeśli jeszcze będzie okazja i środki to na pewno jeszcze dokupię, bo jak zauważyłeś, bardzo mi się Prefa spodobała. To jedna z moich ulubionych spółek - prawdziwa perełka :)
Ten spekulant chcial nas postraszyc. Jak nie odbierzecie to dam PKC. Mam wiadomosc do naszego spekulanta. Wal smialo PKC. Odbierzymy po takiej cenie jakiej nam bedzie pasowala. Mozesz sie przeliczyc. :-)
Mi dzieci nie placza z glodu. Nie musze pilnowac kursu. Czekam na zyski w 2022 roku po raportach.
# Waski, ja też szczerze mówiąc nie rozumiem Twojego, jak to nazwał Pytanie " bełkotu". Co ja mam wspólnego z Rosją i Putinem??? Nawet go nie znam osobiście :)
Olu dlatego że na rynku są tacy jak on to rynek nie jest racjonalny. Każdy może inwestować. Nikt tu nie sprawdzą IQ.
Przy okazji przeczytaj książkę noblisty a dowiesz się jak działa gielda i bankier. :-) Thinking, Fast and Slow is a masterful book on psychology and behavioral economics by Nobel laureate Daniel Kahneman. Learn your two systems of thinking, how you make decisions, and your greatest vulnerabilities to bad decisions.
Dziękuję za polecenie na pewno skorzystam. Poprzednia też była bardzo interesująca. A może napiszesz swoją w wolnej chwili, masz duże doświadczenie, chętnie bym przeczytała ;)
Ciekawe, bo moj znajomy poprosil mnie, zeby przekazal swoja wiedze jego synowi, ktory stawia pierwsze kroki na gieldzie,
Zaczalem juz pisac maly przewodnik po gieldzie, np. gdzie zdobyc informacje oprocz Bankiera itp. ;-)
Kto wie, moze cos z tego wyjdzie wiekszego. Jedno jest pewne psychologia jest podstawa gieldy a nie zadne analityczne myslenie. Te wszystkie C/Z, C/WK itp smiesza mnie.
Chyba Tobie, wspaniala Ola po prostu ma przypisany nr ip z Rosji , ciekawe nie? Ciekawe również, że spółka zatrudnia od groma ukraińcow w spółkach zależnych , ciekawe ? Może to po prostu celowa dystrybucja? Na Kapitał ale Wy sobie dalej konstruktywnie pogadajcie z szanowną Panną Olą ..
Jak już ten poradnik powstanie, to pamiętaj o mnie, proszę. Ustawiam się po niego w kolejce :) Kim ja już nie byłam....:) mogę być teraz nawet Matą Hari, chociaż mam nadzieję, że nie jestem femme fatale :)))
Jak dla mnie mozesz byc i femme fatale w zyciu, ale nie na gieldzie ;-)
Przeciez wiemy, ze gielda to tylko taka zabawa w wirtulanej rzeczywistosci. Ludzie umiawia sie, ze kupia lub sprzedadza cos co tak naprawde nie istnieje - zdematerializowane akcje :-)
Nie no... wolę przyciągać pozytywną energię i w życiu i na giełdzie :) Rzeczywistość niby wirtualna, ale straty, a czasem zyski, są baaaardzo realne :)
No nie moge sie do konca zgodzic. Do poki nie sprzedasz, to zawsze beda zyski lub straty wirtulane. Problem w tym, ze wiekszosc nie ma cierpliwosci na gieldzie.
Jeszcze nikt nie stracil na spolce o zdrowych fundamentach. Co innego jesli kupuje sie jakies smieci z checia duzego zysku. To juz jest rosyjska ruletka. ;-)