Dobierając z prawej automat sam wstawia nowe oferty sprzedaży na 19,40, z jednej strony spoko bo można dobrać niżej, ale z drugiej to pilnowanie kursu jest trochę męczące. Zapraszam do dyskusji.
Morgan pilnuje. A "nowy" widać, że cwańszy od RB. Z drugiej strony chyba mu na Blo zależy skoro MS zatrudnił do mielenia kursem. Bo nie uwierzę, że Morgany tak same z siebie się zainteresowały jakąś spółeczką z NC o kapitalizacji niedostrzegalnej w skali amerykanskiej banksterki.
Dnia 2021-09-20 o godz. 19:45 ~ocb napisał(a): > To wytłumacz mi po kiego MS handluje na Blo?
Że działają automaty na Blooberze to sam doświadczyłem już kilkanaściokrotnie. Składam jakieś zlecenie (kupna czy sprzedaży - nieważne), a tu od razu dokleja się do mnie następne po tej samej cenie, tylko wolumen jest inny. Inni mają też takie wrażenia. Ale kto dokonuje transakcji? Macie jakieś źródła? Spółka skupuje akcje w ramach programu motywacyjnego dla Zarządu i swoich kluczowych pracowników....
Tak nawiasem mówiąc zadałem jedno pytanie do działu IR, a dostałem zlewającą odpowiedź: czytaj komunikaty spółki. Dział relacji inwestorskich w tej spółce to żenada.
Oczywiście chodzi o Morgan Stanley. I nie jest to wiedza tajemna. Sami to upublicznili. W sierpniowym raporcie z papierów na których "grają". Pytanie po co?
Dnia 2021-09-20 o godz. 20:04 ~Badbed napisał(a): > O czym, Ty piszesz? Jaki MS ? Ministerstwo Skarbu? Bo nie chcesz chyba powiedzieć, że Microsoft handluje na Blooberze.
Ja może rozwinę skrót, o którym kolega myślał, ale nie wiem czy miał podstawę do formułowania takich wniosków - to jego zdanie. Morgan Stanley.