• Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Inwestor [46.134.86.*]
    A planowane na przyszły rok, to ta śmieszna wycena pójdzie w niepamięć, firma ma być wyceniana na lata do przodu z uwzględnieniem tego faktu, wie ktoś ile procentowo będzie przychodów z całej grupy? Przecież już chyba cześć kosztów poniesiono skoro zaniedlugo otwierają a mamy na koniec półrocza ponad 25 mln nadwyżki finansowej netto. Rekomendacja bosia praktycznie nie uwzględnia wzrostu przychodów na kolejne lata, przecież sama inflacja to więcej :) przydałaby się nowa rekomendacja od któregoś banku. Kończąc rok na czerwcu mamy już 629 mln przychodów i 76 mln zysku, to więcej niż w prognozie bosia na 2023 rok która zakładała coroczny systematyczny wzrost !! A my dalej bawimy się w grosze przy wycenie 9 zł. Myślę, że porządna rekomendacja by tu się przydała, bo obecna jest mocno nieaktualna, dałaby lepszy obraz wartości
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~anatol [83.9.147.*]
    Będzie coś niebawem. Każde 9 z groszami momentalnie zbierane. Technicznie spodek piękny.
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Burger [37.30.117.*]
    Spodek czy spadek?
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~anatol [213.25.153.*]
    raczej wróci i zaatakuje te 9,50
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Burger [83.7.43.*]
    Mam nadzieję. Tyle że to ogólne tąpnięcie. Wszystko zależy od tego co w Ameryce. Jak tam odbije to myślę, że Toya powinna wkrótce przebić nawet 10.
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: michal888 [83.28.236.*]
    Amerykańska wyznaczy trend na dziś, myślę że im na rękę chaos w Chinach tym bardziej że są po dwu tygodniowym spadku, coś spadnie a za dzień będzie wyżej
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Adam [178.42.145.*]
    Uważam tak samo, że to tylko kwestia czasu kiedy Toya przebije 10 zł. Rok temu podbna sytuacja była z "TIM". Dużo osób śmiało sie z małych obrotów i spadków we wrześniu. Ale jak już kurs wystrzelił to 100%. Dziś proszę sprawdzić gdzie znajduje sie TIM I takie "Chiny" są niestraszne. Byłem akcjonariuszem TIM teraz mam Toya. I za obecną cenę nie sprzedaje A dobieram. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych akcjonariuszy TOYA. Pamiętajmy, że pieniądze przepływają od niecierpliwych do cierpliwych:)
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: michal888 [83.28.236.*]
    myślę jakby byli notowani w USA to kurs możliwe byłby raz wyższy, a w USA jeszcze firmy zadłużone po uszy, z niższym wzrostem sprzedaży, w porównaniu do Toya to przepaść, tylko jesteśmy w Polsce na gpw, kiedyś z czasem te kursy będą się równać, bo Toya to nie tylko sprzedaż w Polsce, eksport do 40 krajów, coraz więcej nowych klientów, coraz więcej produktów, własne marki, a firma ma nadwyżkę finansową mimo takiej ekspansji, marże rosną jak po sznurku, a im większa firma tym bardziej będzie się optymalizować, uważam że 10 zł już się należy jak firma ma być wyceniana lata na przód
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Trik [5.173.248.*]
    No to teraz już chyba nic nie przeszkodzi w przebiciu 10 zł
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Zbigniew [94.240.37.*]
    Polska złota jesień a z nim Toya i przebicie 10 zł :)
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Adam [178.42.151.*]
    Czy ktoś posiada więcej informacji na temat uruchomienia magazynów w Chinach
  • Re: Jak uruchomią Chiny... Autor: ~Adam [178.42.106.*]
    "Prace budowlane są w toku. Spodziewamy się uruchomienia magazynu w 2022 roku" według prezesa. Więc sądzę, że będą piękne czasy w tym wzrost kursu. Bolą ostatnie spadki ale jestem cierpliwy i dobrej myśli
[x]
TOYA 0,00% 9,39 2025-09-17 10:14:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.