• mac 41 Autor: ~aw [89.64.57.*]
    Masz bardzo dobre przemyślenia.Tutaj naprawdę szykuje się, że będzie jazda jak z Kasprowego -tylko bez nart !(musiałem zastosować terminologię narciarską).
  • Re: mac 41 Autor: mac41 [109.206.213.*]
    Dzięki. Podejrzewam że założyciele S nie dadzą się wyrolować na rozwodnienie pustą spółką. Gdyby nawet doszło do transakcji, to tutejszy akcjonariat leci w skarpetkach - rewizja ceny akcji mocno poniżej złotówki. A brak transakcji to akcje warte nadal zero...
  • Re: mac 41 Autor: ~Madian [188.121.15.*]
    Na jakiej podstawie tak uważacie?

Konkretnie i szczegółowo proszę wyjaśnić. Macie jaja? - to proszę wyłożyć kawę na ławę! Na razie to ewidentnie bawicie się w trola, któremu zależy na wystraszeniu drobnej ptaszyny.
  • Re: mac 41 Autor: ~Albert [89.73.252.*]
    Bo w kryształowej kuli tak im się wyświetliło Szkoda czasu na trola
  • ŚCIEMA Autor: ~aw [89.64.57.*]
    13 06 2021 w Newsweeku ukazał się obszerny artykuł o SAULE.Pod koniec art, jest wzmianka ,że mają wejść na newconnect przez spółkę kontrolowaną przez JC-ALE JUŻ NIE DOPISALI JAKĄ. Myślę że zrobili to celowo w celu uniknięcia konsekwencji prawnych-"gdyby coś nie wyszło"(mogli spokojnie podać tak ważną informację gdyż mieli podpisany termsheet) Tu jest coś nie tak !To są fachowcy obstawieni prawnikami.ZACHOWANIE kursu akcji blumera sygnalizuje możliwość bardzo silnego ruchu.
  • Re: ŚCIEMA Autor: ~Madian [188.121.15.*]
    I to ma być ten konkret, dla którego piszesz "Tutaj naprawdę szykuje się, że będzie jazda jak z Kasprowego -tylko bez nart !(musiałem zastosować terminologię narciarską)??? Litości - jak stawiasz twardą tezę to miej pewność a nie gdybanie.

Ja tez nie stawiam, ale wiem jedno, że nie mogą przed podpisaniem umowy mówić na prawo i lewo, że to będzie na pewno Blumerang - bo zlecieliby się tutaj wszyscy a dopóki nic nie podpisane trzeba zachować neutralność - i to robią. Zainteresowani wiedzą o termsheet dlatego tu jestem jak również inni. Nigdy nie można być czegoś pewnym, zwłaszcza na giełdzie. Na ten moment jednak wszystko zmierza do celu.

A Ty siejesz zamęt - Oki, masz prawo. Lecz przedstaw argumenty!! Nie wystarczy tylko bujać - to jest zbyt słabe.
  • Re: ŚCIEMA Autor: ~Młody [37.47.158.*]
    Wejdź na stronę saule tam jest podany Blumerang
    Na podstawie ostatniego raportu za Q2. Wartość 178 tys zł za całą spółke, aktualnie wypompowaną do 130 mln złotych!!!!

Czyli realnie każda akcja jest warta nie więcej niż 1,8 grosza.

Jak masz wątpliwości to pogadaj z zaprzyjaźnionym prawnikiem albo księgowym.
    Przecież spółka Blu jest wyczyszczona pod przejęcie Saule. Proste to jak Twoja wypowiedź.

Prosiłem o argumenty a nie pierodoły.
    Znaczy, że muszę napisać łopatologicznie.

Są 3 możliwości:

1. transakcja nie dojdzie do skutku, akcje BLU warte zero
    2. transakcja dochodzi do skutku na warunkach rynkowych (tzw wartość godziwa) i wartość akcji BLU zostaje zrewidowana z obecnych 14 czy ile tam było, do poziomu groszy,
    3. transakcja dochodzi do skutku powyżej wartości godziwej, wtedy wartość akcji BLU po transakcji może być wyższa niż złotówka (powierdzmy 2-3 zł) ale odbędzie się to kosztem oszukania akcjonariuszy S, którzy będą się czuli oszukani i będą sie procesować z miłym tutejszym akcjonariatem.

Wartość oczekiwaną liczy się poprzez pomnożenie wartości poszczególnych scenariuszy przez prawdopodobieństwo ich zaistnienia. Nie chcę być złośliwy więc załóżmy hipotetycznie, że każdy z tych scenariuszy ma 1/3 prawdopodbieńswta powodzenia, więc:

33% * 0 + 33% * 1 zł + 34% * 3 zł = 1,33 zł

Tak więc gdybym miał inwestować w akcje BLU to bym zakładał że każda akcja jest na dzisiaj realnie warta 1,33 zł, lecz nie więcej niz 3 zł, a jak ktoś wam daje 14 zł to sami oceńcie co o tym myśleć.

Jeśli transakcja nie dojdzie do skutku to rzeczywiście może być zjazd, ale spokojnie świat się nie skończy. Zawsze inna spółka może się pojawić w miejsce Saule (osobiście nie zakładam takiego scenariusza by nie doszło do wypełnienia umowy).

Jeśli transakcja się powiedzie to do wyceny trzeba brać kapitalizację Saule! A na teraz to już jest mega, będzie gigant światowy. Więc nie pitol o złotówkach czy groszach bo to zdecydowanie mniej prawdopodobne niż to, że masz akcje! Których i tak nie masz :)
    Widzę że kolega się nie orientuje w tematach giełdowych....
    Piszesz o sobie zdaje się.
    Nie mając argumentów zazwyczaj człowiek przerzuca temat na drugą osobę.
    Argument jest prosty, kto przy zdrowych zmysłach zgodził by się oddać % swoich udziałów w zamian za pustą spółkę o aktualnej kapitalizacji 130 mln zł której jedyną wartością jest notowanie na NC, za które nikt nie da więcej niż 2-3 mln zł. Czyli nawet jeśli transakcja wypali to akcje będą warte poniżej 1 zł w porównaniu do obecnych pompowań na poziomie 13 zł, co raczej się nie wydarzy...
    Żaden głupi płatny trol nie miałby tak szczątkowej wiedzy jak Ty - wiesz o co chodzi, ale specjalnie odwracasz kota ogonem. Wiesz dlaczego?

Bo zależy Ci na tych akcjach... Ale chcesz je kupić taniej niż obecny kurs. Koniec kropka. Zatem spoko luz. Nie przeginaj bo zostaniesz z niczym.

Gdyby nie zależało Ci na spółce to nie miałbyś choćby tej wiedzy i po co miałbyś się tu udzielać. Płatni do szczucia piszą pierdy wszędzie takie same a Ty inaczej - więc nie wydaje się byś zarywał sobotę ratując świat :) Kończę temat.
  • Re: mac 41 Autor: ~OdlotowyOlek [31.0.36.*]
    Kapitalizacja spółki przejmowanej miala sięgać 100 mln euro, czyli ponad 400 mln zł, tak dla przypomnienia. Był czas do grudnia 2021, przedłużyli termin do połowy 2022. Tak więc nie tylko nie jesteśmy napompowani, ale właśnie w drugą stronę, jesteśmy ponad 3x za tani. Ale spoko, JC ma tu ponad 90% i dużo wolnej gotówki, będzie chciał to rozbuja kurs do 50 zł w 2 tygodnie i choćbyś chciał to powstrzymać to swoim małym pakiecikiem, o ile go masz(żeby nie było że się wywyższam, ja też mam mały pakiecik) go nie powstrzymasz. Ale ja myślę że JC nie będzie musiał tego robić bo przyjdzie moment że kurs sam się rozbuja. A Saule chce wejść w spółkę tak, by po połączeniu mieli 90% lub więcej udzialów. Nie było warunku że chcą minimum 99 czy 99,99%. Przy przejęciu obie firmy będą ponownie wyceniane, na warunkach rynkowych, czyli BLU już jest wycenione na tylko 130 mln i jego wycena jako spółki giełdowej jest "na bieżąco" aktualizowana bo tak wyciamy tą firmę my, inwestorzy, a Suale wyceni specjalista lub grupa specjalistów, ale nie bedzie to juz 250 mln zł jak ostatnio, o nie. Może to będzie 800 mln, może 4 mld, ale na pewno ich wartość w ostatnim czasie poszła mocno w górę. A jak transakcja wypali, a moim zdaniem już dawno nie ma odwrotu od tego, to kurs nie spadnie na 1 zł bo ci nikt tych akcji po tej cenie nie sprzeda, ponieważ free float będzie bardzo mały a większość ludzi tutaj jest na long term, co widać po obrotach. I jak będziemy chcieli to sobie ustawimy a do tam zaszalejmy 100 zł na S i jak będziesz chciał to sobie kupisz, a jak nie to my poczekamy aż ci się zachce, aw pewnym momencie ci się zachce bo Suale będzie tylko rosnąc, i to przez okres wielu lat. A jak chcesz czekać na 1 zł czy tam 1,3 zł to sobie czekaj tylko nie zawracaj gitary bzdurnymi teoriami. Szkoda na nie czasu. Nie ma co podbijać tego wątku, jest tyle pięknych tematów na forum w ostatnim czasie, choćby Europejski Kongres Gospodarczy.
  • Re: mac 41 Autor: ~Magrick [87.206.35.*]
    Czy równie dobrze trzesz chrzan jak tutaj się wypowiadasz ?
  • Re: mac 41 Autor: ~Piotr [94.172.216.*]
    No i co proponujesz ?
  • Re: mac 41 Autor: ~dziegieć [109.197.175.*]
    Ja proponuję autorowi tematu sprzedać akcje PKC w poniedziałek, pozbyć się problemu i opuścić to forum.

A pozostałym radzę trzymać się faktów i oficjalnych komunikatów, kierować się własnym rozumem i nie dać się trollować naganiaczom na wzrosty/spadki.
  • Re: mac 41 Autor: ~Magrick [87.206.35.*]
    Tak również uważam, ze to rozsądne po co w ogóle tu siedzieć z taką wiedzą , i jeszcze ta łopatologia stosowana :)
  • Re: mac 41 Autor: ~Jhpbc [5.173.248.*]
    Niech zobaczą na Polarsit tam było tak samo akcje z 0.20 gr na 2 zl.
  • Re: mac 41 Autor: ~jałówka [87.239.222.*]
    A to nie ma wyglądać tak, że po deal'u (zakładając, że się wydarzy) ma być dodruk akcji dla Saule, które obejmą po cenie nominalnej? No i jak teraz mamy niespełna 10 milionów akcji i dodrukują ile? Jeśli 90 milionów to przy obecnej cenie kapitalizacja skoczy automatycznie na ok. 1.3 miliarda PLN? 90 milionów to przykład bo gdzieś tu się przewijało, że Saule ma mieć 90% w pakiecie. Nawet jeżeli dodruk 60 milionów to kapitalizacja będzie blisko miliarda. Nawet jeśli początkowo te akcje nie będą w obrocie, to ciągle będą wpływały na kapitalizację. Czy się mylę? Ile Saule jest teraz warte? Są dostępne jakieś dokumenty z opisem co ma być faktycznie przedmiotem transakcji z Blu? Czy na razie kot w worku i dużo akcji marketingowych o Saule? Pozdrawiam
  • Re: mac 41 Autor: ~aw [89.64.58.*]
    polecam post najlepszy jaki czytałem na tym forum -autor dc tu na forum ludzie niektórzy twierdzą, ze Saule JUŻ się połączyło i tylko czekamy na to aż sąd TO niby zatwierdzi. I co najlepsze inni niektórzy, którzy wiedzą ze tak nie jest nie wyprowadzają ich z błędu co już samo w sobie jest dziwne.

• Re: mac 41 Autor: ~zorbadance [83.11.228.*]
    Znajdź i podlinkuj choćby jeden post, w którym ktoś pisze, że już się połączyli. Było sporo twierdzących, że praktycznie jest to przesądzone i jest to kwestia czasu, ale nie że zostało dokonane, więc nie wymyślaj.
  • Re: mac 41 Autor: ~Kuba [94.172.123.*]
    Z tego co się orientuje to tutaj już nie ma BLU tylko Columbus Elite, więc trochę Pan mac41 gada głupoty, bo już BLU nie ma :)
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.