Mam od dawna akcje NVV ale spisalem je na straty. W tej chwili akcje rosną, więc powinienem się cieszyć. Zamiast tego zastanawiam się co się dzieje, nie wierzę w firmę ani w spółkę więc obecne wzrosty mnie niepokoją (mimo że na nich zarabiam). No cóż, pożyjemy, zobaczymy. Może zejdę z haka, a może znowu okaże się, że prawda jest głęboko ukryta pod płaszczykiem prezesa.
Novavis to teraz w zasadzie voolt zajmujący się fotowoltaika....voolt miał zawsze super zyski a 3 kw jest najlepszy dla firm z tej branży...i chyba pod to idzie gra
Scenariusze mogą być dwa, albo trzy. 1. Zarząd CAC faktycznie leciał w kulki, a prezes teraz ma wszystko w jednej firmie i kasa będzie spływała jak trzeba, tym samym baaardzo przeceniona spółka odzyskuje moc giełdową 2. Informacje były celowe, żeby zejść z ceny, kupić trochę i zarobić - chociaż mały kapitał tu się kręci 3. Zabrakło sprzedających, kupowanie nakręciło kolejnych kupujących i bez większego sensu spółka urosła, po tym jak bez sensu w sumie spadła
Może w nogę wdawała się gangrena i udało się ją odciąć. Mimo wszystko obawiam się, że NVV/VOOLT przez dlugi czas będzie jednak inwalidą. Sprzątnięcie takiego śmietnika może dlugo potrwać.
Dnia 2021-09-15 o godz. 13:14 ~Stary napisał(a): > Mam od dawna akcje NVV ale spisalem je na straty. W tej chwili akcje rosną, więc powinienem się cieszyć. Zamiast tego zastanawiam się co się dzieje, nie wierzę w firmę ani w spółkę więc obecne wzrosty mnie niepokoją (mimo że na nich zarabiam). > No cóż, pożyjemy, zobaczymy. Może zejdę z haka, a może znowu okaże się, że prawda jest głęboko ukryta pod płaszczykiem prezesa.
ale mimo wszystko widać że jest cały czas potencjał na górkę. Mało kto się wyprzedaje, a spore pakiety czekają na zbicie ceny i zakupy. Ktoś bardzo ostrożnie skupuje żeby nie podbić za szybko ceny, ale widać że tu coś się jeszcze na wzrosty szykuje.
Dnia 2021-09-15 o godz. 13:43 ~FKR napisał(a): > Czasami jak jest za dobrze to tak na prawdę jest mega źle.
Dokałdnie, po prostu coś mi tu śmierdzi i czuję ogromny niepokój. Wyobraź sobie, że drużyna ktorej kibicujesz jest w 3 lidze i w danym roku awansuje do ekstraklasy. Ja bym sie obawial jakichś dopingów czy łapówek, bo normalnie drużyna przeskakuje tylko 1 lige rocznie.
Miałem akcje od około 4 PLN, sprzedałem większość jak NVV był za ~16 PLN, ostatnio pozbyłem się reszty przy około 6 zł, bo powiązanie Novavis i Novavis Group było totalnie niejasne dla mnie i nie wiedziałem, która spółka rzeczywiście będzie zarabiać. Teraz wróciłem zobaczyć wykres i... wczorajszy wzrost jest mega niepokojący, bo nie wiadomo totalnie, czemu to rośnie. Żadna z przesłanek z odpowiedzi według mnie nie ma aż takiej mocy sprawczej... Stąd póki co nadal nie zamierzam wracać z kapitałem.
Niby można się cieszyć, że rośnie, ale pytanie czy to nie jest czyjaś zabawa w pump and dump?
Dnia 2021-09-15 o godz. 15:24 ~Gosc napisał(a): > niepokojące bo trzeba brać drożej
Patrzycie tylko na kreski a nie zastanawiacie się nad spółką. Niepokojące jest to, że nie wiemy co się dzieje. Czemu rośnie? Co się zmienilo od ubiegłego tygodnia? Ja nie kupuję papierkow tylko spółki. Żle jest, jeśli nie wiem co się dzieje z moimi spółkami. Wiesz co się obecnie dzieje? To wytłumacz fundament wzrostu.
Dnia 2021-09-15 o godz. 16:48 y_t napisał(a): > To, że jesteś amebą było wiadomo od dawna. > Jak tam ten twój badziewny VPN rozpoznawalny na całym bankierze? > > Myślisz, że nie widać, który to zarejestrowany nick zubrzyś? > > To jak się jeszcze wabisz? > Adas, Stary, Odpowiedź, pytanie czy inny z kilkudziesieciu nicków na forum NVV?
Nicków mam tylko 7, za to IP mam 32 (bez vpn - brzydzę się tanimi sztuczkami) i każdego z nich używam w określonym celu. Zgaduj zgadula...
stary ... raz napisałeś, że zarabiasz, obok akcje na straty a poniżej wisisz na haku po 12 ??? ... schizofrenia paranoidalno maniakalna czy asperger ??
Zarabiam na wzrostach, strona czynna, nie "zarobiłem". Moze faktycznie powinienem być bardziej konkretny, przepraszam i wyjaśniam:
Wraz ze wzrostem ceny akcji zyskuję (jako zysk rozumiem w moim przypadku zmniejszanie się straty).
Wiszę na haku od 12, po rozmowach na WZA doszedlem do wniosku, że spólka jest w rozsypce. Zakładam, że stracę tu 100% kapitału i w odpowiednim momencie rozliczę stratę (jak będę kończył pozycję na której zarobię, zamknę rownież NVV żeby zapłacić mniejszy podatek).
Obecnych wzrostow nie jestem w stanie (ani ja anai jak do tej pory nikt z Was) uzasadnić. Nie było espi, nie ma zmiany w firmie, wzrost ceny jest nieuzasadniony ekonomicznie. Im wyżej będą akcję, tym mniejszą zanotuję stratę, nie ma szans żeby doszlo do 12. ALE
Tak jak mówiłem, akcje sprzedam dopiero za jakiś czas, obecne bujnięcie w gorę widzę jako ryzyko jeszcze większego pogłębienia spadków (poniżej 3zl).
Masz jakieś spostrzeżenia odnośnie źrodła wzrostów? Chętnie się z nimi zapoznam.
No cóż, wzrost bez podstaw fundamentalnych (brak pozytywnego info ze spółki) oraz rynkowych (szeroki rynek oze nie zanotował takich wzrostów) to musi być spekulacyjny atak. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ja zakładam jeszcze ze 2 tygodnie w okolicy 4-6zł ale później spadki (lub spatki jakby to napisał PO-dexter) do 3zł