• efekt Autor: ~cieniak [212.160.153.*]
    to już 3 dzialka kupiona za kase efektu nie chca sie podzielic zyskiem moze za 10 lat cale cfi
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.248.*]
    Akurat teren przy Irysowej jest b. atrakcyjny. Bardziej chodzi o to, że zarząd w ogòle nie dzieli się informacją typu.
    Co chcą tam budować? Jakie są możliwości? Jakie przewidywane koszty związane z warunkami umowy? Jaka perspektywa czasowa?
    Jak ktoś kupuje dwu hektarową działkę to zakładam, że już przed kupnem ma co do niej ustawione plany.
    Problem leży w tym, że jako akcjonariusz nic nie wiem po co kupili?
  • Re: efekt Autor: ~uka [46.171.108.*]
    A co z tego mają akcjonariusze ?
    Nie chcę fantazjować, bo właśnie nie mam jako akcjonariusz wiedzy co tam można budować. Od wyjaśnienia tego co z tego może mieć spòłka i akcjonariusze jest zarząd. Jedni akcjonariusze zaakceptuja inni nie.
    Ta działka jest perspektywiczna problem za pewne leży w warunkach.
  • Re: efekt Autor: ~Hehe [37.47.85.*]
    Spek zobacz sobie na Shg kupili kilka działek i nic się nie dzieje ? działki stoja
  • Re: efekt Autor: ~Dany [37.248.208.*]
    Masz racje hehe. Dzilkinkupujensiebz jakimś zamiarem, a nie po to aby tylko je mieć. Lepiej wypłacać dywidendę jak nie ma pomysłu na inny biznes.
    Nie znam spòłki shg i nie wiem jakie nieruchomości kupili. Odnośnie Irysowej na pewno b.dobra lokalizacja problem jest w warunkach i bodaj w samej umowie też są warunki krokòw milowych stąd terminy też będą inne. Jednak jak sam widzisz rozmawiamy po omacku a w spòłce giełdowej powinniśmy znać cele, skalę i terminy dla tej nieruchomości.
  • Re: efekt Autor: ~Hhhg [31.0.26.*]
    Czy to jest grunt No którym jest staw!
    2/3 działki to staw?
    Czy oni są normalni?
    Staw na 4,6 mln?
  • Re: efekt Autor: ~mario478 [194.53.114.*]
    Będzie jak w filmie Miś - staw się przesunie :)
  • Re: efekt Autor: ~Michal [86.91.100.*]
    Nabyli w celach inwestycyjnych cokolwiek to tutaj oznacza. Czyli nie beda tam nic budowac tylko trzymac w celach odsprzedazy w przyszlosci po mniejmy nadzieje wyzszej cenie. Nie znam rynku w okolicach Wroclawia wiec trudno mi sie wypowiadac jakie tam jest branie i jakie bedzie branie w przyszlosci. Zakladam ze zarzad wie co robi i bedzie z tego jakas dobra dywidenda w nieodleglej przyszlosci.
  • Re: efekt Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.115.*]
    Dnia 2021-09-15 o godz. 23:20 ~Hhhg napisał(a):
    > Czy to jest grunt No którym jest staw!
    > > 2/3 działki to staw?
    > > Czy oni są normalni?
    > > Staw na 4,6 mln?

Zwracam uwagę że podatki za grunty pod zbiornikami wodnymi są kilkunastokrotnie większe niż za zwykły grunt...

• Re: efekt Autor: ~Dany [31.0.75.*]
    Ta spółka to jest jakiś dramat. Dno.
  • Re: efekt Autor: ~efds [31.0.86.*]
    potwierdzam wielki syf
  • Re: efekt Autor: ~ccc [93.176.197.*]
    To jedna z pierwszych spółek na GPW ikona giełdy smutno patrzec na ten upadek.
  • Re: efekt Autor: ~Fad [31.0.90.*]
    I co z tego jak nikt tym nie gra. Na Efekcie będzie raczej powolne opadanie.
[x]
EFEKT 0,00% 5,05 2025-10-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.