• żarty na bok Autor: panie_macanosie [5.173.57.*]
    Dobra, widzę, że w komentarzach humor dopisuje. Wszystko fajnie pięknie - umowy, rekomendacja, prawdopodobny rozwój współpracy z PP. A co ku... z kursem?! Ja rozumiem jakieś korekty, itd. Ale tutaj jest wodospad. I to na sporych obrotach.

CZEMU? NOŻ KU... CZEMU?!
  • Re: żarty na bok Autor: ~Gregoricos [77.112.62.*]
    Zapytaj Państwa z Ipopemy, powinni coś wiedzieć.
  • Re: żarty na bok Autor: ~uni [37.47.210.*]
    nie z ipopemy, tylko reventon wali, plus taki, ze dużo juz im nie zostało, a fundusze inne brały po 71 72zl
  • Re: żarty na bok Autor: ~Koss [83.18.219.*]
    Zostało im bardzo dużo do wyrzucenia. Mają jeszcze pakiet ponad 20% wszystkich akcji.
    Chciałem w to wejść ale jak główny akcjonariusz sprzedaje swoje kwity prawie PKC, to odpuszczam
  • Re: żarty na bok Autor: ~uni [37.47.210.*]
    jak juz cos piszesz to zrób wczesniej research, zadne 20% im jeszcze nie zostalo, i nie kupuj, nikt nie ma zamiaru ciebie przekonywać
    Ostatni komunikat o sprzedaży był w lipcu tego roku. Zostało im 232700 akcji. W piątek będzie być może kolejny o wczorajszym skróceniu, a że nie cały obrót był ich, to będzie nadal ponad 200 k akcji. To nie jest dużo akcji przy całościowej ilości 1,1 mln szt. To jest w ch.j akcji.
  • Re: żarty na bok Autor: panie_macanosie [5.173.57.*]
    No właśnie powinien być komunikat. Mają 4 dni robocze. Ale macie rację, sytuacja (obroty, cena, pakiety) jest analogiczna jak w lipcu. Zatem zapewne Reventon tak sypie.
    Druga sprawa - ciekawe kto to odebrał. Spore pakiety poszły, ulica tego raczej nie wzięła.
    Tak na marginesie - zawsze mnie zastanawia, czemu przy sprzedaży takich pakietów nie zawierają transakcji poza NC.
  • Re: żarty na bok Autor: panie_macanosie [5.173.41.*]
    To już wiemy kto sypał... Nie rozumiem. W wywiadach mówią jak jest super, a akcje wyprzedają.
  • Re: żarty na bok Autor: ~MFZ [85.221.137.*]
    No żaden news, 2 osobowy zarząd po 10 latach, bez dywidendy, po info od ipopemy z 8ego września, maja prawo, tylko trochę nawet późno bo kurs zdołał się skonsumować, pewnie ktoś się zgłosił to podali, po niecałym 1 procencie, a przewaliło się więcej, pewnie drobnicy
  • Re: żarty na bok Autor: ~gfv [37.47.242.*]
    rok temu też sprzedawali, wizerunkowo niestety słabo, ale też mają prawo, po to wchodzili na giełdę

• Re: żarty na bok Autor: ~Niko [178.235.189.*]
    I co, że sprzedali?? Jakby sprzedali po 100 zł na ath to zaraz byłaby jazda, że sprzedali na górce a oni po prostu to sprzedali na dołku! Koniec!
    Prezes też się skraca. Czyli 2 największych i najlepiej poinformowanych akcjonariuszy sprzedaje swoje akcje. Perspektywa przykręcenia śruby z niedzielami + wczorajsze info że PKN na grubo wchodzi w paczkomaty. A do tego może coś jeszcze. Słabo to wygląda
    Przecież to, że utną handel w niedziele działa na korzyść spółki. Tak jak mówię… moim zdaniem sprzedali przed super informacjami, żeby nie było, że coś wiedzieli i handlują po espi. Spokojnie! Ja jestem przekonany o dojściu do 100 zł za akcję w średniej perspektywie!
  • Re: żarty na bok Autor: panie_macanosie [5.173.41.*]
    Akurat ten zakaz handlu w niedzielę raczej nie będzie miał większego znaczenia.
    Optymistyczne jest to, że gdyby zarząd chciał wywalić grubszą ilość akcji z uwagi na złą sytuację spółki, to by po cichu wywalali dalej i komunikat podaliby w ostatniej chwili.
    Ciekawe również kto wziął te akcje, bo przecież nie jest tak, że jak Prezes postanowił sypnąć akcjami o wartości miliona złotych, to w magiczny sposób pojawił się popyt ulicy na taki pakiet. Przy normalnych, codziennych obrotach Prezes by tego nie wypchnął w rynek.

Natomiast przyznać trzeba, że nieco wkur... jest jakość komunikacji Zarządu z akcjonariuszami. Chciałbym jednak wiedzieć co się dzieje w tej zakichanej spółce, a nie domyślać się wszystkiego z hashtagów na facebooku...
    Nie chcę nic mówić, ale dzisiaj też ktoś sypie. Widać po arkuszu jak to wygląda :( może akcję przechodzą do jakiegoś funduszu… odkupią niżej i podbiją dopiero kurs. Cierpliwość i tyle!
    Fundusz by się dogadał w pakiecie z odpowiednim dyskontem do ceny rynkowej. Gdyby jeszcze nie było komunikatów kto się skraca, można by mieć nadzieję na jakieś przewalanie papieru. A tu jest wywalanie praktycznie PKC przez głównych
    niekoniecznie tak musi być, że fundusz kupuje poza obrotem, ale widać, że papier jest wywalany tak czy siak. najgorsze jest to, że kurs jest praktycznie najniżej od końcówki 2020 roku. kiedy to ma rosnąć jeżeli nie teraz przy takim rozwoju takich usług. kapitalizacja niska i moim zdaniem warto wchodzić mimo wszystko. ja tam dokupiłem i wczoraj trochę i dzisiaj. nie ukrywam, że nie sądziłem iż takie espi się pojawi. trudno :)
  • Re: żarty na bok Autor: ~uni [37.47.242.*]
    tez byłem w szoku, ale rok temu podobnie sprzedał akcje, wiec wiesz jak dla mnie takie zachowanie kursu to tylko okazja, w czerwcu santander tfi kupil 40k akcji pointpacka, quercus tez kupuje, a jesli biorą spolke z nc to coś znaczy. Rekomendacja ipopemy, jak ktos przeczyta całą to mozna zobaczyc ryzyka jak i potencjał.
  • Re: żarty na bok Autor: ~uni [37.47.242.*]
    jezu chryste, czy ich powaliło
    Coś się w firmie posypało że tak walą akcjami?
    Czyżby rekomendacja nowa była pod ubranie ulicy i wywalenie akcji? Tak to trochę wygląda niestety. Takimi tematami powinien się zajmować też KNF. Nie jest naturalne zachowanie rynku.
[x]
POINTPACK 0,00% 12,90 2026-05-14 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.