Ludzie lubią kupić drogo. Tutaj kiszonka niech trwa jak najdłużej. Noga na nogę i czekamy w między czasie dobierając. Ten rok covidowy mega rozpuścił inwestorów. Każdy liczy na 10-15% w ciągu sesji.
A czemu ma rosnąć jak spółce biznes nie rośnie? Tutaj są tylko sezonowe zmiany kursu ze względu na nastroje inwestorów, a nie dlatego że spółka się rozwija i przejmuje jakieś sektory ,czy tworzy nowe plany ekspansji na rynku.
Przypominam że na GPW potrafią rosnąć gnioty, które ani przyszłości ani zysków ani niczego nie mają. Pompka pod balona i nic więcej. Gdzie Tesgas inwestuje w OZE, jest zaangażowany w gazyfikację kraju i mimo 10 lat boczniaka ciągle rośnie. Nie wiem. Może nigdy nie urośnie a może odpali. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam wolę mieć Tesgas w porrfelu.
Mnie osobiście IIQ bardzo rozczarowali , na 2 zmiany robił piTERN a wyszła strata musieli jakieś kary płacić za IQ gdzie była zima i pół kwartału nic nie montowali (śnieg na dachu), Stal Warsztat taki pęd na blachy i resztę a on jak by spali , tutaj obwiniam Zarząd albo oleli ze względu na znikome przychody w grupie i skupili sie na gazie ale i tutaj szału nie zrobili , może cos rozlicza w IIIQ i sie czymś pochwalą zobaczymy ?