• pytanko mam? Autor: ~janekk [91.212.242.*]
    z jakiej pozycji bilansu IDH puściło 12 mln złotych na ostatnie pożyczki do led lease ?
  • Re: pytanko mam? Autor: ~DannySon [212.244.198.*]
    Sądzę, że ciężko na chwilę obecną wytypować pozycję. Dopiero kolejny raport pokazałby zmiany w bilansie i informację, skąd wzięli te 12mln.

1) mogli wziąć kredyt, ale raczej powinni puścić ESPI w tym temacie.
    2) albo z należności od kontrahentów, które zapadają szybciej od zobowiązań i można je wykorzystać nie naruszając cash flow operacyjnego.
    3) INNE...

Dopiero kolejne bilans wraz z informacją przepływach powinien dać odpowiedź.
    No chyba, że jest ktoś mądrzejszy w temacie? :)
  • Re: pytanko mam? Autor: ~jasiek [31.0.23.*]
    z kasy kolego z kasy
  • Re: pytanko mam? Autor: ~janekk [91.212.242.*]
    brak espi sugeruje ,że wyjeli chyba ze środków własnych, a takie mają przecież z niepodzielonego zysku netto za 2018 rok to było aż 38 milionów złotych !!!!!!!!!!!!!! plus wierzytelności ( ale tu też powinno być espi ).
    Kurde co jest grane?
  • Re: pytanko mam? Autor: ~enki [5.173.252.*]
    Dnia 2021-09-16 o godz. 14:18 ~janekk napisał(a):
    > brak espi sugeruje ,że wyjeli chyba ze środków własnych, a takie mają przecież z niepodzielonego zysku netto za 2018 rok to było aż 38 milionów złotych !!!!!!!!!!!!!! plus wierzytelności ( ale tu też powinno być espi ).
    > Kurde co jest grane?

No i teraz zsumuj sobie zyski od 2018 do 2021 i powiedz jaka dywidenda była by na akcję gdyby wypłacili tylko 50% i ile to by było % do obecnej ceny akcji ;) Ja uważam, że nie tylko warto trzymać akcje ale i podbierać co jakiś czas bo są bardzo tanie. P. Sylwia wspominała już coś o dywidendzie pod koniec zeszłego roku, więc może będzie chciała wypłacić na koniec tego lub w przyszłym roku. Z drugiej strony jednak sporo zainwestowali w ciekawe według mnie projekty i może to dać o wiele lepszy zysk niż sama dywidenda ;)

• Re: pytanko mam? Autor: ~Janekk [89.78.25.*]
    Jestem kolego od lipca zeszłego roku i mogę ciebie zapewnić ze mam spory pakiet średnia 8 zł , tylko dlatego ze cały czas od kwietnia systematycznie dobieram bo wypełni się zgadzam z twoja diagnoza .ps.szkoda ze tak mało osób niestety w to wierzy szczególnie większość z tego forum
  • Re: pytanko mam? Autor: ~Zioło [89.64.45.*]
    Nakręcili kółeczek na akcjach idh i mają
  • Re: pytanko mam? Autor: ~Anunaki [5.173.136.*]
    Do kręcenia kólek potrzebne są obroty.A tu jak sprzedasz 1000 akcji to moder sprzeda ci może około 500 na mimus trzy %
    Niema jak kręcić kółek co nie znaczy że nieda się akumulować co moim zdaniem ma miejsce
[x]
IDH -1,65% 2,38 2025-10-10 15:51:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.