Jedna z lepszych spółek na parkiecie, bez spekuły, wysokie dywidendy, ciągły rozwój, przy tak rozgrzanym rynku nadal jest tania. Do tego skup. Brakuje jakiejś iskierki i pora na ruch w stronę 50, a wycena 55-60 byłaby na ten moment godziwa.
OFE mogą sprzedawać nawet przez rok przy takich obrotach. Mają dużo papiera. Po roku szał w budowlance ucichnie i zyski Decorum też spadną niestety. OFE chcą wyjść bo teraz jest szansa że ktoś to kupi. Brak spekuły to wada, bo z takimi obrotami nikt powanybtutaj nie wejdzie. Kupisz za 300-400 tys. A jak chcesz sprzedać to zrobisz widły.
To jest forum Decora, a nie jakiegoś Decorum. Firma głównie eksportuje, więc polskie rekordy budowanych mieszkań nie mają aż tak wielkiego wpływu, tylko zachód, gdzie wcale tak dużo się nie budowało w ostatnich latach, a mimo to dynamicznie rośli. Niewiele wiesz o przyczynach i dynamice rozwoju.
Dnia 2021-09-14 o godz. 22:54 ~Imon napisał(a): > OFE mogą sprzedawać nawet przez rok przy takich obrotach. Mają dużo papiera. Po roku szał w budowlance ucichnie i zyski Decorum też spadną niestety. OFE chcą wyjść bo teraz jest szansa że ktoś to kupi. Brak spekuły to wada, bo z takimi obrotami nikt powanybtutaj nie wejdzie. Kupisz za 300-400 tys. A jak chcesz sprzedać to zrobisz widły.
Kto ci powiedział, że szał w budowlance ucichnie. Ucichnie wtedy, kiedy stopy procentowe zostaną urealnione, a to raczej nie prędko nastąpi. Prawdziwy szał w budownictwie może się dopiero zaczynać.
Cz 5.5 perspektywny na tłustą dywidendę w przyszłym roku , ja dziś dobrałem a jeżeli nawet spadnie zrobię to jeszcze raz. Decora jest w top10 według mnie najlepszych spółek dywidendowych na gpw.
Niestety to prawda, to nie trend boczny a spadkowy. Presja ze strony materiałów(PVC i Drewno podrożały o co najmniej kilkadziesiąt procent) do tego planowany wzrost kosztów energii elektrycznej, wzrost płac, wzrost inflacji oraz możliwy wzrost stóp procentowych może przewyższyć wzrost dynamiki sprzedaży oraz wzrost eksportu. Sam wyszedłem po kilku latach, ale spółka nadal TOP 3, czekam na wyniki finansowe i rozwój na rynkach.