Jeśli powtórzą taki wrzesień, to wygląda na to że wreszcie mogą się pojawić w Spółce pieniążki z działalności operacyjnej. Pytanie tylko czy to taki jednomiesięczny strzał, czy stała tendencja do poprawy wyników. Za lipiec i sierpień mają skumulowaną sprzedaż na poziomie 6,7 mln PLN. Żeby wyjść na zero potrzebują jeszcze około 4 mln PLN przychodów za wrzesień, pod warunkiem że nie będzie dodatkowych rezerw. Cieszy jednak taki promyk nadziei, może Panowie nie są do końca wypaleni sukcesem osiągniętym w poprzednich spółkach.
Mam taką nadzieję i cieszę się z wyników za sierpień, ale z drugiej strony boję się, że może być tak jak z tym Chopin-em. Dużo mówili i nic nie wyszło. Teraz podejście numer 2, Panowie muszą pokazać że przez te klika lat nauczyli się tego biznesu i muszą wciągnąć ten rynek, tak jak to było z Benefit-em czy Inter Cars.
Giełda jest prosta, będą zyski to będą wzrosty. Jeśli wzrost przychodów przełoży się na rentowność i będzie to tendencja stała, to kurs przebije 2 PLN za akcję z marszu. Szkoda tylko, że na publikację raportu za III kwartał trzeba czekać do 12 listopada. Tymczasem pozostaje obserwować info miesięczne o przychodach i mieć nadzieję, że wzrosty o ile się utrzymają przełożą się na wyniki. Żeby tylko nie skończyło tak jak było ostatnio - zawiedzionymi oczekiwaniami.
Panowie, dla mnie zyski w tym czy kolejnym kwartale nie mają znaczenia - chciałbym zobaczyć min 100 mln PLN rocznej sprzedaży (spółka ma na to potencjał). Wówczas zyski też będą wysokie - tu przecież chodzi o wolumeny, a nie o zyski na każdym poziomie sprzedaży. Pozdr
Tak? Już? To dobrze, zaraz sobie pooglądam. U mnie duże zamieszanie na priv, nie mam ostatnio czasu na przyglądanie się co na giełdzie słychać.
Może wreszcie ta spółka nabierze lekkości i przyciągnie nowych drobnych inwestorów, co uatrakcyjni obrót akcjami.
Do ogłoszenia wyników za kwartał liczę na bardzo dobra sprzedaż we wrześniu i co najmniej z jedno info o nowym kontrakcie, zobaczymy
Miraculum jest sobą, jak zwykle, świetna informacja, a kurs spada :)
Mam nadzieję, że po info o wielkości sprzedaży we wrześniu drobni akcjonariusze uznają że to trwała zmiana i nie trzeba realizować zysku, tylko warto trochę akcje potrzymać
Widzicie wskaźniki cena /wk, cena /zysk..., widzicie ile akcji dodrukowali? 2 zł to jest maks tego papieru, no chyba, że czysto spekulacyjnie, to wiadomo.. Żel do golenia Wars, ok..., ale Gillette ma tańszy i w większej pojemności w Biedronce, co wybierze klient? Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Dnia 2021-09-29 o godz. 17:48 ~Pandora napisał(a): > będzie zysk w Miraculum, bo wróbelki ćwierkają, że perfumy leją się jak woda po Krakowskim Przedmieściu :) > > mają być nowe duże kontrakty, czyli pewny wzrost przychodów >
Adriana Kalska i Mikołaj Roznerski zostali ambasadorami nowej linii zapachów dla Niej i dla Niego marki Miraculum Nowa kolekcja zapachów Miraculum dla Niej i dla Niego będzie dostępna wyłącznie w sieci Rossmann.
Skoro sieciówki biją się o wyłączność produktów to znak że Mirka wchodzi do gry o wyższe stawki...będzie się działo...
No i jest ok 4 milionów sprzedaży we wrześniu, więc chyba będzie zysk za 3 Q. Oby była to trwała tendencja - obroty 4 mln i więcej oraz zysk w każdym kwartale.