"Clash II has a rather simple, 3D graphic design, which does not impress the user with anything special, but competently reflects the world presented."
Gdzieś już pisałem, że pojawił się komentarz z oficjalnej strony Clash II, że planują na grudzień premierę, ale "nie chcą popełnić błędów kolegów z branży". Domyślam się, że chodzi o Cyberpunk'a. Moim zdaniem nie ma co liczyć na grudzień - chyba że mówimy o grudniu 2022. Zauważ też, że to co pokazała do tej porty spółka to głównie prace graficzne. Nie ma za bardzo dowodów, że jakikolwiek developement się tam odbywa. Są co prawda jakieś screeny z walki (w sklepie primebit), ale takie coś da się szybko zrobić w Unity, a spółka jakoś się nimi nie chwali na fanpage.
Pojawia się jednak inne pytanie. Czy z takimi wynikami finansowymi firma w ogóle dotrwa do premiery. Już raz głosowano nad zasadnością dalszej działalności spółki, a stary prezes uciekł z podkulonym ogonem.
Ale bzdury, takie przychody są przez cały czas istnienia spółki, były prezes ma pełną realna kontrolę nad firmą, skoro dostają regularnie dotacje to znaczy, że są gruntownie prześwietlany
Poruszasz 3 kwestie. Tak złych przychodów jeszcze nie było. I to nie jest start-up, więc dla nieudolności nie ma wytłumaczenia. Były prezes nie jest uprawniony do wykonywania żadnych czynności kontrolnych w spółce poza wykonywaniem prawa akcjonariuszy. Jeżeli w rzeczywistości jest inaczej to i były prezes i nowa prezes, która takie działania umożliwia łamią prawo. Spółka nie dostaje regularnie dotacji. Teraz tylko przeksięgowała środki, bo wykazała, że spełniła kryterium trwałości zatrudnienia. I tutaj też pojawia się pytanie - ile tak naprawdę osób jeszcze jest zatrudnionych na etacie. I pytanie pomocnicze - ile miesięcy te osoby nie widziały należnego wynagrodzenia?
Jak nie było, sam się śmiałem z tych przychodów kilka miesięcy temu, prawo to ty łamiesz, szczególnie ustawę o zdrowiu psychicznym, że musiałem te brednie czytać, nawet ci się leszczu raportow nie chciało czytać, masz tam odpowiedzi, a z tym wynagrodzeniem to pomówienia, nie wiem czy chcesz wkraczać w ta alejkę
Prawda jest taka że obiecywali 200tys zysku netto w III kwartale a teraz piszą o 3tys straty a o premierze w grudniu nic a jakie przychody z preorderów chyba też nie za duże skoro ma być strata?
Z preorderem jest taki problem, że jest on dostępny tylko w sklepie primebit. Na gog oraz steam pre-orderów nie ma. To jest ten sam problem, co z epic store. Ludzie nie chcą się rejestrować do kolejnego serwisu, który nie ma nawet połowy tych funkcji, jakie ma steam.