• PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MONI [79.185.147.*]
    Pewno znowu pytają Mazura czy jest w zespole ASSECO, oni tacy naiwni i wydaje im się że w RP to jest normalnie? Tu każdy Wuj na swój uj taka nazwa giermka z filmu "Goście Goście". Rzeszów to technologia i Oni tak myślą że z dawnego PZL, a tam Kierownikiem Wydziału Wysokich Technologii AGS3 był ten Mazur. A teraz rozmawia z GS i ML jak równy z równym. I co w tym dziwnego? Żadna polska spółka ani analityk ani makler tak nie rozmawia z RP. Ale tak bywa, a tu też z Rzeszowa ASSECO i jakoś 678 zł nie widzę jak na Kęty. Nawet 178 jak na KGHM, ale dla czego? A wszyscy z Rzeszowa i podobno geniusze i znawce, a kasy zarabiać nie potrafią. Takie ASSECO powinno kosztować przez tyle lat 1200 zł za akcję, a w nogach śpi i kosztuje 85 zł.
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MAZUR [79.185.208.*]
    NO BO GDYBY TA SPÓŁKA BYŁA Z SOPOTU, SZCZECINA, GDAŃSKA, WROCŁAWIA, POZNANIA, TO KOSZTOWAŁA BY Z 1200 ZŁ ZA AKCJĘ, ALE JEST Z NO ZGADNIJCIE? Z RZESZOWA TO 84 ZŁ KOSZTUJE, BO TU MAMY TAKI KLIMAT. JAK PAMIĘTAM PROKOM CO POTEM ZOSTAŁ ASSECO TO PROKOM JAK GO ROBIŁEM TO PRZEZ 3 MIESIĄCE KOSZTOWAŁ 179 ZŁ. A TU WSZYSTKO GRA TYLKO TEJ JEDYNKI Z PRZODU BRAK PO 23 LATACH NA GPW.
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: lukaszslask [188.147.34.*]
    wycena Spolki jest jak najbardziej adekwatna,bo przy takiej dywidendzie nie powinna byc wyzej,a swietnie byloby,gdyby kosztowala 60 zl za akcje i wtedy dywidenda wynosilaby 5%,wiec nie wiem skad pomysl na 170-180 zl wg czego??
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MAZUR [79.185.152.*]
    Dnia 2021-09-11 o godz. 20:24 lukaszslask napisał(a):
    > wycena Spolki jest jak najbardziej adekwatna,bo przy takiej dywidendzie nie powinna byc wyzej,a swietnie byloby,gdyby kosztowala 60 zl za akcje i wtedy dywidenda wynosilaby 5%,wiec nie wiem skad pomysl na 170-180 zl wg czego??

Tu jest tylko rola odtwórcza spółki ASSECO, w oparciu o komponenty działa ASSECO programując na programach USA, działając na technologii procesorowej z USA, i innych systemach przygotowanych w USA. Taki wtórnik oprogramowania. Własnych technologii brak w ASSECO, i tu widzę problem wzrostu przy tak niskiej wycenie na GPW Asseco. Dla jednych lepiej się nie da, a myślą o sobie że są pępkami świata? Są tacy to nie żart dla których jesteś wart pępku świata "Mniej niż zero". Nie ma problemu by ASSECO kosztowało tyle co PROKOM z przed 23 lat na GPW, znaczy 187 zł, i nie jest problemem dywidenda, problemem jest niski zysk Asseco. A od zysku są specjaliści z wysokich technologii. Akurat tu dostępu do realnych danych odnośnie analityków High Tech Prezesi z Rzeszowa nie mają, mimo szczerych chęci rozpoznania, pani i pan tego nie załatwią. A inni nie pochwalą się tym co wiedza np. USA taka konkurencja na rynku Wysokich Technologii..
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MONIA [79.185.58.*]
    Prym wiedzie w dawnych WSK PZL Boeing USA, a to znaczy dawne PZL Mielec, i tu mu nawet Prezes Darecki nie podskoczy ze spółki Kanadyjskiej, dawniej WSK PZL Rzeszów. Amerykanie nie są skłonni z nikim się dzielić. A w PZL WSK Rzeszów były robione wersjami silniki do Melex PZL Mielec, do wózków Golfowych sprzedawanych do krajów wysoko rozwiniętych, jak USA, Kanada, Izrael, Francja, RFN, i innych. Czyli silniki były na poziomie High Tech, Super za Super Hit, Świat ma apetyt dziś na zwariowane sny. A wuj Mazura Wernher von Braun, miał poważanie i z rodziny najbardziej cenił Maxa znaczy Mazura.
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MAZUR [79.185.148.*]
    No byłem w Mielcu akurat w Szpitalu w 2007, bo nigdzie nie mogłem zrobić sobie operacji oka. A w Mielcu spece z USA teraz Boeing załatwił mi, że z dnia na dzień dostałem możliwość. No i zrobili mi operację w Mielcu, takie czasy były, a teraz lepiej nie jest w RP. Ale na tematy silników elektrycznych coś pytali, o turbiny coś pytali, o rakiety bardzo pytali. Myślę że Boeing USA ma możliwości i warunki do wdrażania takich technologii.
  • Re: PODAM COŚ NA PORTALU, BO MAZUR POSZEDŁ NA KONFERENCJĘ Z GS I ML Autor: ~MAZUR [79.185.18.*]
    DROGA MONIA, ALE PAN PREZES DARECKI TEŻ ZAŁATWIAŁ MI TEMAT COVID 19, I TU NALEŻY MÓWIĆ PRAWDĘ, GENIUSZE Z KANADY ZNALEŹLI LEK NA COVID 19? I JEGO POCHODNE, DZIĘKI TEMU ZABEZPIECZYLI MNIE W RAZIE PROBLEMÓW W KAŻDĄ ILOŚĆ "Colchicum Dispert"? KANADA TO ZNAKOMITA TECHNOLOGIA I ZNAKOMITE METODY LECZENIA, I DOSTAŁEM TEN LEK I W KILKA GODZIN, I ZAŁATWIŁ U MNIE PROBLEM, WYLECZYŁEM SIĘ. I TYLE W TEMACIE. ZNACZY SĄ POMOCNI, A TO SIĘ LICZY. JEDYNIE POLSKIE SPÓŁKI ZE ZBROJENIÓWKI MAJA WSZYSTKICH I WSZYSTKO A PUPIE, I BYLE KASA SZŁA, TO PETARDY BĘDĄ PRODUKOWAĆ DLA CHIN NA NOWY ROK. BO CHINY PRODUKUJĄ I MAJA ZBYT NA RAKIETY BOJOWE, TO FAJERWERKI KUPUJĄ W POLSKIEJ SPÓŁCE ZBROJENIOWEJ OD RAKIET.
[x]
ASSECOPOL -1,40% 225,80 2025-12-11 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.