• lekki spadek cen Autor: ~czarodziej [95.160.34.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1441804
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Przemek [89.64.67.*]
    Za to w Chinach ceny stali rosną

https://pl.tradingeconomics.com/commodity/steel
  • Re: lekki spadek cen Autor: tomaslfc14 [5.173.250.*]
    Dlatego ogólnie ceny stali w Polsce jeszcze wzrosną i spółki stalowe jeszcze sporo zarobią.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Złomiarz [213.77.26.*]
    W tym miesiącu jest stabilizacja i już nie będzie spadać. Od października ceny w górę. Każdy to już wie i będzie bardzo dobra sprzedaż wyrobów we wrześniu.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Niestety [79.110.202.*]
    Sprzedaż spada i to jest jak najbardziej naturalne bo tak jest zawsze jesienią. Wynik 3Q będzie słabszy niż 1Q. Liczyłem że podciągną na ostatniej podbitce do 12zł ale jak widać nie starczyło sił co źle wróży na najbliższe sesje.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Po takiej sesji jak dzisiejsza, prędzej bym się spodziewał na koniec września 15,00 zł/akcję niż 9,00 zł/akcję. Ale tak jak pisałem wielokrotnie, mnie się nie spieszy. Dzisiaj również wpadł pakiecik poniżej 10,00. Oby tak dalej. Trzymam kciuki.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Niestety [217.97.109.*]
    Ja poczekam i zakupię jak będzie bliżej 9zł. Mi też się nie spieszy. W piątek sprzedałem po 10,80zl.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Free [78.8.184.*]
    Kolejny bajkopisarz, który chwali się jak to nie sprzedaje na lokalnych górkach, ale jakoś nigdy nie napisze wcześniej przed wzrostami, że zakupił akcje.

A jakim to cudem sprzedałeś akcje, których nie miałeś skoro niedawno pisałeś, że czekasz na 7-8 zł? Czy może było, tylko przespałem? A jak kupiłeś wcześniej, to rozumiem, że tak samo teraz czekasz na 9 zł jak wtedy na 7-8 zł?

Niekiedy człowiek czuje zażenowanie jak widzi taki poziom naganiania i jeszcze większe zażenowanie, że ktoś się na to łapie.

• Re: lekki spadek cen Autor: ~Niestety [217.97.109.*]
    Pisałem że mam i napiszę jak sprzedam. Byłem ustawiony na 11,90 ale zdecydowałem się na sprzedaż bo coś tu za długo się kisi. Bujak będzie lepsza cena to znowu kupię ale zdecydowanie poniżej 10 zł. Dobry wynik 2Q jest nie do powtórzenia dlatego nie robię sobie tu wielkich nadziei na trwały wzrost. Wzrosło pod wynik 2Q i to jest logiczne ale to już historia. Oczywiście te pieniądze są w kasie firmy i to robi wartość ale popatrzcie ile już te akcje urosły od grudnia.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Free [78.8.184.*]
    Właśnie po to istnieją wskaźniki typu c/z, c/wk itd. żebym nie musiał komentować wpisów typu "patrzcie ile wzrosły akcje".

Zostawię tutaj tylko fragment rekomendacji z dzisiaj spółki MFO:
    "Trigon DM szacuje, że w tym roku spółka wypracuje 91,8 mln zł zysku netto, przy przychodach rzędu 909,6 mln zł. W 2022 r. zysk netto ma zmniejszyć się do 41,6 mln zł, a sprzedaż do 763,7 mln zł".

Obecna cena za akcję MFO to 46 zł przy kapitalizacji 300 mln. Rekomendowana cena docelowa to 78 zł.
    Wystarczy sobie porównać dane finansowe Bowim i MFO i chyba nie ma co już komentować tekstów o spadkach na 9 zł.

I tak zbyt długo orbituje przy tych 10 zł. Po raporcie to już chyba napiszą osobny artykuł na bankierze o tym co się tutaj dzieje, bo c/z w granicach 2 na spółce stalowej w obecnych czasach i przy takich perspektywach na rynku budowalnym, to już jakaś abstrakcja.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Jarl [83.23.219.*]
    Typ NIESTETY to niskich lotów troll, takich rozdeptałbym butem z uśmiechem. Free! C/z Bowim na dzisiaj to absurdalne 1,6!
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Moon [83.23.238.*]
    A tu wykres jak „spadają” ceny stali
    https://pl.tradingeconomics.com/commodity/steel
    Popukajcie się w głowę i sprzedawajcie dalej za bezcen
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Złomiarz [185.157.14.*]
    Dziś był ostatni dzień na zakupy poniżej 10. Miesiąc czasu wystarczył na zwrot o 180 stopni. Kto mądry dokupił. Czekać i patrzeć.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Niestety [79.110.202.*]
    Możecie dalej się brandzlować patrząc na wskaźnik c/z ale na rachunku od tego niestety nie przybędzie. Ja tam z zakupem spokojnie poczekam na 9zł. Nie lubię przepłacać.
  • Re: lekki spadek cen Autor: ~Złomiarz [213.77.26.*]
    Niestety ale możesz sobie pomarzyć o 9 , przykro mi
[x]
BOWIM -0,28% 7,04 2026-05-05 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.