Green Hell gdzie poinformowano po 2,5 miesiąca o sprzedaży 209k sztuk na obu konsolach w dniu podania tej informacji posiadał 1300 ownersów. Biorąc pod uwagę że konsol PS5 jest około 11,5 mln a Xbox seriesx ponad 6mln należy zakładać ze zdecydowana większość sprzedaży Green Hell czyli jakieś 130k-140kposzło na PS5
Można to jeszcze inaczej policzyć. Medium na tę chwilę zajmuje 17 pozycję na sprzedaży i jest to o 2 oczka wyżej od Aliens Fireteam Elite. https://www.amazon.com/Best-Sellers-Video-Games-PlayStation/zgbs/videogames/20972797011
Aliens Fireteam Elite od 2.09 do 4.09 zanotował około 780 komentarzy na Steam i sprzedaje się bardzo dobrze. Przeliczając standardowo, czyli x50, daje to 39 tys. kopii tej gry sprzedanych w ciągu trzech dni na Steam. Sprzedaż konsolowa względem PC dla Bloobera jest z reguły mniejsza. O ile PC stanowi jakąś połowę całościowej sprzedaży to na PS5 należy policzyć 30% z tej całości. Zatem 30% z 39 tys. kopii to 11,7 tys. sprzedanych egzemplarzy. Myślę, że do tej pory 1 mln powinien wpaść do kasy spokojnie z Playstation.
– Pierwsze opinie są naprawdę bardzo dobre - to znakomity fundament pod grę z długim ogonem sprzedażowym do jakich z pewnością należy odświeżony “Observer”. Początkowa sprzedaż jest również bardzo dobra, z olbrzymią przewagą konsol w stosunku do platformy PC.
Pan Mroczneśredniowiecze naprowadził nas na doskonałą inwestycję! Powinniśmy mu przekazać dzisięcinę, świętopietrze lub dać możliwość skorzystania z prawa pierwszej nocy - w zależności co szlachetny Pan woli
Realnie patrząc na Medium na PS5 to PS jest platforma stworzona dla tej gry historycznie, ten "klimat" gier to właśnie konsole PS wylansowaly, i to widać, branża związana z PS wręcz super recenzje na PS to zupełnie inne odbicie niż na i tak dobrze wynikowo zrealizowanym XBOX..., chyba jednak Sony było by lepsza droga dla Blo... Na PS zapowiada się mega hit, wręcz przez niektóre recenzje oceniany jako "kultowy"....
Dnia 2021-09-19 o godz. 16:14 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2021-09-19 o godz. 16:10 ~Znudzony napisał(a): > > No tak gdybyś Ty umiał to robić to juz by Cie tu nie było, a tak.... pozdrawiam Mroczusiu. > > ??? > rozbierzesz to logicznie? > bo ja nie potrafię
przecież to wychodzi czarno na białym, że siedzisz to bo nie umiesz liczyć. coś przeoczyłem? no proszę, nie daj się prosić...