Forek techniczne wygląda rewelacyjnie do tego stopnia, że robi wzrosty czarnymi świecami :). Przed kursem strefa oporowa 8-9 zł. I tu się pewnie kurs na dłużej zatrzyma. Wskaźniki nie wykupione, bardzo duża szansa na powrót do trendu wzrostowego na stałe.
Co do mercatora, to nie wiem jaką masz pozycję, ale ja żyje tylko z giełdy i gram forsą na życie i nie mógłbym zwyczajnie kisić tak dlugo straty.. Wiąłem kasę że skupu , uciąłem stratę a teraz odkupiłem i jestem na zero. Ale czekam na więcej.
Po tym co dziś pokazał mercator to raczej nie ma ochoty wracać na minima. Piękna swieca tygodniowa się zrobiła. Po przebiciu oporu na 191, powinno to stestowac 220.. zobaczymy.
Dziękuję wers za "słówko" o forku. Wygląda to optymistycznie.
Oczywiście nadal jestem z Wami na Var od 1,5 roku i czekam na rozwój spraw..
Co do Mrc mam dość sporą pozycję jak na swoje możliwości, powiedziałbym że aż za dużą, złamałem nie potrzebnie swoje zasady i zapakowałem na różnych poziomach ok 60prc swego portfela (oczywiście uśredniałem) no cóż jestem "świeżak" w tych sprawach i popełniam błędy, jednak nie jest to na szczęście mój sposób na zarabianie, nawet jak stracę rodzina przy tym nie ucierpi - a to najważniejsze. Mam jednak przeczucie że tu jeszcze zaświeci słońce, ostatnie zmiany utwierdziły mnie w przekonaniu...
Ps. Duch Puszczy z Tobą dobry człowieku :))
Wiesz co z tym Mercatorem to jest taka sprawa, że jak jest takie skrajne złe nastawienie do spółki i wszyscy na to plują i znikąd nie widać nadziei , to kurs często wtedy właśnie odbija bez wyraźniej przyczyny. Pytanie czy to jest ten moment ??? Ja tego nie wiem.
Jeśli mógłbym coś doradzić to ustawiaj stop loss. Ja wiem że to się zawsze wydaje, że już taniej być nie może i że to zaraz odbije, ale czasem nie odbija i potem są problemy co z tym dalej robić. :(.
Jeśli miałbym się czegoś obawiać na mercatorze to rewizji wig20 17 wrzesnia i wywalenia spółki z indeksu. Jest niestety takie prawdopodobieństwo. Nawet podejrzewam, że te ostatnie roszady we władzach spółki, mogły być po to robione żeby się obroty zwiększyły na papierze, bo to się przekłada na pozostanie w indeksie. No ale to tylko takie podejrzliwe teorie starego psa giełdowego. :).