Moim zdaniem długoterminowa strategia jest taka, żeby ściągnąć firmę z giełdy. Rozsądni ludzie wiedzą, że spółka jest warta dużo więcej niż 2,5 za akcję, właściciel wie to jeszcze lepiej, chce zmniejszyć ilość akcji w obrocie, żeby potem łatwiej było ściągnąć ją z giełdy. Kase mają, linie kredytowe mają, po co im giełda? Zresztą to jest teraz na czasie, żeby ściągać dobre wartościowe firmy, bo giełda stała się kasynem i nie ma nic wspólnego z inwestowaniem, jest miejscem dla spekulantów...
jeśli fund nie jest dogadany to będą musieli dać wyżej, mam kolegę co mu się FMF znudził, zamiast pójść do maklera oddać po 2.5 na skupie codziennie sprzedaje ze stratą. Sądzę, że jest mega dużo takich leniuszków.
Tak to jest z ludzmi ja obstawiam ze fundy nie oddadza stad ta cena tylko do 17 wrz mam takie onnie inne poglady odnosnie famura i cenie spojrzenie basic i twoje zbikor jedynie czego nie lubie to jak pisza ze bankrut itp.Potrzeba czasu musimy plynac z pradem ale nadal z akcjami cierpliwi tu zarobia pozdrawiam
Nawet nie czytam komentarzy typ bankrut. Hajsu w gotówce jak lodu, linie kredytowe otwarte. Aż dziw po co im te obligacje i zwiększenie zdolności kredytowej. Czyżby faktycznie mieli aż takie plany biznesowe. W najgorszym wypadku będzie można wyjść po wynikach za 3 kwartał, gdzie wlicza już 100 mv farm, dwa czytaliście raport ile oni firm krzak kupili z pv? Muszą naprawdę mieć dużo roboty z tym , skoro tak kupują. Nadal nic nie podali o farmach wiatrowych i inteligentnej sieci energetycznej, a tym chcą się zająć. zaskoczeniem też dla mnie jest fakt, że prezes otwarcie przyznał się, że starać się będę o dofinansowanie z UE. Szykują się fajne espi, ale też trzeba patrzeć na zagrożenia. Narazie siedzę do 3 kwartału, tam jak nic nie ruszy to mogę w afekcie sprzedać z nerwów. Pozdro
Właśnie o to chodzi, racjonalnie patrząc spółka powinna być sporo droższa i pewnie będzie, pytanie kiedy... Podstawowa kwestia to czy po udanym skupie nie będzie już sypania akcjami... Jeżeli odpuszcza z sypaniem to powinno już niedługo wzrosnąć chociażby za zaległe kontrakty, to były świetne info, ale kurs był zablokowany... Większość spółek na GPW jest już droga, więc teraz chyba warto się na fmf jeszcze pomęczyć... Oby przestali sypać po skupie i oby na NYSE nie było ekscesów.. wtedy będzie bardzo dobrze!
właśnie martwi mnie ta euforia, wszystko rośnie! Może zarząd też chce trochę zarobić i jeszcze przed wielkim bumem w dół opchniemy akcje za dobre pieniądze. Prezes będzie w tym miesiącu na konferencji energetycznej jakiejś dużej UE, może co ugra:)