Zleciało tyle po nieudanej 1prezentacji GU na gamescome 2020. Potem chwilowo odbiło jak było info o zwrocie kosztów Bee. Proszę nie wprowadzać w błąd a połączyć wykres z faktami.
Może powiem tak jak krowie na polu. Zbieram 100 inwestorów każdy w mój projekt wkłada 50 tys zł. Uzbierałem 5 mln. Ogarniam temat 3 lata, Wy czekacie z zamrożonym kapitałem, liczycie, że w dniu premiery na szybko odzyskacie 50 tys i później już tylko będziecie odcinać kupony leżąc na wszasach. Po 3 latach projekt wrzucam na rynek. I co? 1 % zwrotów kosztów. Więc macie z zainwestowanych pieniędzy po 500 zł bez zwrotu kapitału włożonego, który wynosił 50 tys. A przepraszam, tak by było jakby cała kasa poszła dla Was. Ale i mi jako że zrobiłem ten produkt coś się należy, więc dostajecie po latach polowe, czyli po 250zl. Później będę wam kapał co tydzień po 100 zł. jakiś czas i szukał od kogo pożyczyć kasę żeby dalej funkcjonować. O zwrocie całego wkładu możecie zapomnieć już. Ktoś chętny na taką inwestycje? Ręka do góry
A kasy nie mam, skąd pożyczyć, bo każdy odwraca się plecami, więc idę do znajomego, którego wciągnąłem w interes, on tak nie popłynął choć też tak jak ja nic nie umie zrobić i pożyczam pod zastaw. Na koniec wydymam jeszcze jego zanim upadnę.