Widzę że teraz to już nawet Espi z niezakończonych przetargów publikują. Zawsze to samo, bo "mogą mieć wpływ na sytuację finansową spółki". Wesoło muszą mieć jak nie informują o bieżących sprawach ale o możliwości zdobycia dobrej oferty.
GTS informuje iż złożył do potencjalnego inwestora koperte z ofertą, Na stan wiedzy społki jest to jedyna koperta z ofertą jaką otrzymał Klient, otwarcie koperty moze byc kluczowe dla przyszlosci finansowej spolki. Ulica z pelnymi gaciami rzuca sie na akce, bo z komunikatu doszla do tego jaki zysk poplynie z otwarcia koperty.
Tu jest przeciez tak tanio, ze dziwne ze jeszcze espi nie idzie o zakupach insiderow...cos sie musialo zaciac.
Pierwszy raz się z tobą zgadzam, to info było niepotrzebne. Mogli za miesiąc dać że wygrali. Ale widząc że są jedynymi oferentami i nieracjonalne zachowania akcjonariuszy pewnie postanowili uspokoić sytuację. Przecież i tak jest pewne że wygrają.
Oczywiście ty musisz to wykorzystać do deprecjonowania spółki. A może ktoś sprzeda taniej.
Wczoraj czytałem zarząd jednej spółki z NC powiadomił prokuraturę o dwóch nikach ,którzy pisali na forum bankiera nie prawdę,działali na szkodę spółki....ja na czacie z prezesem też poinformowałem o Marku agt psia fujara re...zobaczymy efekty..
Edek z Kredek i Peter... czemu się wypowiadacie na tematy o których nie macie pojęcia ?
Przetarg został wygrany. Owszem info opublikowane zbyt wcześnie bo powinno być podane dopiero po podpisaniu umowy. Ale forumowicz Edek z Kredek napisał wyłącznie o przekazanej kopercie... Koperta z ofertą została przekazana a ich oferta wybrana jako najkorzystniejsza - główne kryterium 100% cena. Więc już jest 99% sukcesu. Mleko wylane
Jeżeli nie dojdzie do podpisania umowy to np z powodu, że Zarząd Geotransu stwierdzi, że w umowie są jakieś zapisy na które się nie godzą lub wyjdzie w toku weryfikacji, że Geotrans nie spełnia wymagań, np referencji co jest raczej mało prawdopodobne.
Ogólnie to już w większości od Geotransu i tej drugiej spółki (wspólnika) zależy czy podpiszą umowę z Zamawiającym.
Ja tą informację Prezesa odbieram jako próbę "obrony" kursu, uspokojenia nastrojów. Druga opcja to celowe info pod upychanie papieru, co raczej się nie dzieje, bo obroty mizerne, ale o tym dowiemy się w kolejnych miesiącach.
Moja prognoza jest nadal niezmienna, najbliższe miesiące dalszy marazm z powolnym osuwaniem się kursu lub lekkim wzrostem w przypadku pozytywnych info. Zmienne trendu prognozuje na 2 kwartał 2022 i pod to zamierzam grać większym kapitałem ;p Obecnie tylko spekulacja przy sporym ryzyku.
Gdyby każdy robił tylko to na czym się zna byłoby nudno.
A tak serio wyjaśnij do czego pijesz w mojej wypowiedzi bo jak czytam co napisałeś to faktycznie nie pojmuję.
Mam wrażenie jakbyś rozbudował i uszczegółowił moją wypowiedź, a do tego dodał swoje prognozy.
Jakie ty pierdoły pociskasz jak dziecko! Nic im nie zrobią, nawet wezwania nie dostaną! To jest gpw, ludzie majątki tracą, są zfrustrowani!!! Do Ziobry napisz albo do Jarka!
Nie byłbym taki pewny. Osobiście znam przypadki gdzie dyrektor o mniej obrażające wpisy w komentarzach pod artykułami ścigał. I naprawdę prokuratura oszukiwała osoby. Ale to musiałaby być chęć ze strony zarządu na zgłaszanie i naciskanie na prokuraturę.
Lecz nie wpisy z forum Bankiera... Nie ma szans! I na pewno nie tych co kiedykolwiek mieli akcje danej spółki, no chyba, że grożą a a dany prezesina złoży wniosek onściganie! To też padnie na etapie postanowienia sprawdzającego w każdej jednostce Policji, której papuga zleci czynności. Pozdro!
Zdziwiłbyś się ile potrafi zdziałać zażalenie napisane przez prawnika na odmowę wszczęcia postępowania.
I nie piszę tego ponieważ jestem zwolennikiem tego typu metod.
Żalić zawsze się może! W sprawach tego zacnego forum żalą się tylko frustraci, co potrącili kasę na giełdzie. Tutaj wychodzi często natura człowieka, a też wiadomo, że tutaj większość traci, a nadzieja bywa bolesna w skutkach. Pieniądze... Na szczęście ja na geju zarobiłem, lecz dużo mniej niż można było. Trudno, kilka spraw zarządu mi się nie podobało, nikomu nie grozilem, a pazernkak MM z ulizantm na czacie o mnie gadał! No kuriozum!