Edek z Kredek i Peter... czemu się wypowiadacie na tematy o których nie macie pojęcia ?
Przetarg został wygrany. Owszem info opublikowane zbyt wcześnie bo powinno być podane dopiero po podpisaniu umowy. Ale forumowicz Edek z Kredek napisał wyłącznie o przekazanej kopercie... Koperta z ofertą została przekazana a ich oferta wybrana jako najkorzystniejsza - główne kryterium 100% cena. Więc już jest 99% sukcesu. Mleko wylane
Jeżeli nie dojdzie do podpisania umowy to np z powodu, że Zarząd Geotransu stwierdzi, że w umowie są jakieś zapisy na które się nie godzą lub wyjdzie w toku weryfikacji, że Geotrans nie spełnia wymagań, np referencji co jest raczej mało prawdopodobne.
Ogólnie to już w większości od Geotransu i tej drugiej spółki (wspólnika) zależy czy podpiszą umowę z Zamawiającym.
Ja tą informację Prezesa odbieram jako próbę "obrony" kursu, uspokojenia nastrojów. Druga opcja to celowe info pod upychanie papieru, co raczej się nie dzieje, bo obroty mizerne, ale o tym dowiemy się w kolejnych miesiącach.
Moja prognoza jest nadal niezmienna, najbliższe miesiące dalszy marazm z powolnym osuwaniem się kursu lub lekkim wzrostem w przypadku pozytywnych info. Zmienne trendu prognozuje na 2 kwartał 2022 i pod to zamierzam grać większym kapitałem ;p Obecnie tylko spekulacja przy sporym ryzyku.