ja jestem zwolennikiem kaczego średniowiecza a Ty służalczych pachołków brukselskich i makreli engel tusków i cimoszewiczów i milerów i całej tej czerwonej chołocie , zapisz się do koła nitrasa dadzą Ci pilnik i bedziesz mnie jako katolika opiłowywał = to chyba wyraz tej waszej tolerancji na którą tak sie powołujecie polegajacej na tym że tylko lenin jest wiecznie żywy , dobrze wszyscy wiemy gdzie skończyły te ideologie a chrześcijaństwo dzięki Bogu trwa już tysiąclecia
A dlaczego ja jako podatnik mam utrzymywać twój nienażarty kler, który nas kosztuje rocznie 15 mld.???? A co do chrześcijaństwa - szybko się skończy (vide: Austria, Hiszpania, Irlandia, Portugalia). Aż strach pomyśleć co oni wyrabiali, kiedy był ograniczony dostęp do informacji i ludzie nic nie wiedzieli. Jak ci zgwałcą dziecko to pewnie będziesz gadał, że zostanie świętym, bo ksiundz miał święte kropidło ....
Zawsze byłem , jestem i będę za rozdzieleniem kościoła instytucjonalnego od państwa , coś ci powiem, to nie jest mój nie nażarty kler nie ja siedziałem przy okrągłym stole , wtedy wszystkim a najbardziej komunistom zależało na sprzedaży wiązanej żeby mieć ciszę i przejąć państwo , to że hierarchowie są pazerni jak każdy ksiądz (no może nie każdy) dlatego przy tym stole siedzieli, żeby im srebrniki nie uciekły - kto wierzy odpowie przed najwyższym za swoje grzechy w tym kraju nikt nikogo nie namawia chodzić do kościoła i na religię też nie musi ale jak jest katolikiem i to musi tak jak wiele rzeczy np. śmieci musisz wynieść do śmietnika nie wyrzucasz pod dom lub na klatkę schodową , jeździć po pijaku jak Beatka tez nie wolno , notabene zobaczymy co zrobią te wolne sądy jeszcze jedno: Jak rządził tusek to tez kościół mu nie przeszkadzał a teraz wyłażą jakieś larwy na ulice i krzyczą wy ...........ć i jeszcze jedno: Normalny gej albo lesbijka nigdy nie wyjdzie protestować w obronie swych praw bo ona te prawa poprostu ma i nikt nikomu ich nie odbiera ....... słyszałem z tego środowiska że te kolorowe przebieranki to jakieś dewianty umysłowe = płatne z którymi srodowiska gejowe nie maja nic wspólnego
TO MOŻE POSZUKAJMY W TYM WSZYSTKIM JAKIEGOŚ KONSENSUSU = CO TY NA TO MNS
Czy ty naprawdę jesteś chory? Myślisz, że jak ktoś nie wyznaje kaczora, to jest za tymi drugimi? Niektórzy stoją z boku i się śmieją z takich jak ty i tych drugich, co myślą, że któraś partia coś zmieni. Wszyscy są jedną wielką mafią, a ty masz myśleć, że się kłócą...