Zawsze byłem , jestem i będę za rozdzieleniem kościoła instytucjonalnego od państwa , coś ci powiem, to nie jest mój nie nażarty kler
nie ja siedziałem przy okrągłym stole , wtedy wszystkim a najbardziej komunistom zależało na sprzedaży wiązanej żeby mieć ciszę i przejąć państwo , to że hierarchowie są pazerni jak każdy ksiądz (no może nie każdy) dlatego przy tym stole siedzieli, żeby im srebrniki nie uciekły - kto wierzy odpowie przed najwyższym za swoje grzechy
w tym kraju nikt nikogo nie namawia chodzić do kościoła i na religię też nie musi ale jak jest katolikiem i to musi tak jak wiele rzeczy
np. śmieci musisz wynieść do śmietnika nie wyrzucasz pod dom lub na klatkę schodową , jeździć po pijaku jak Beatka tez nie wolno , notabene zobaczymy co zrobią te wolne sądy
jeszcze jedno:
Jak rządził tusek to tez kościół mu nie przeszkadzał a teraz wyłażą jakieś larwy na ulice i krzyczą wy ...........ć
i jeszcze jedno:
Normalny gej albo lesbijka nigdy nie wyjdzie protestować w obronie swych praw bo ona te prawa poprostu ma i nikt nikomu ich nie odbiera ....... słyszałem z tego środowiska że te kolorowe przebieranki to jakieś dewianty umysłowe = płatne z którymi srodowiska gejowe nie maja nic wspólnego
TO MOŻE POSZUKAJMY W TYM WSZYSTKIM JAKIEGOŚ KONSENSUSU = CO TY NA TO MNS