Hmm, CIG zysk na jedną akcję 0.09zł przy obecnym kursie 1,66zł (~18.44 wycena/zysk H1) CDPR zysk na jedną akcję 1.04zł przy obecnym kursie 170zł (~163,46 wycena/zysk H1) Wprawdzie porównanie trochę nie fair, bo CiG miał premierę w tym kwartale, a CDPR miał pod koniec zeszłego ale nadal ciekawie.
W sumie to poprawka do mojego posta, bo wziąłem dla CiG-a zysk na akcje za rok obrotowy, a dla CDPR za H1 Uczciwsze będzie porównanie obu za rok obrotowy (każdy miał dużą premierę) CiG 0,09zł/akcja cena 1.66 (~18,44) CDPR 1.10zł/akcja cena 170 (~156)
Tak tak.... zobacz sobie na reakcję rynku na wyniki obu spółek i na obroty... rynek się myli? 81 mln obtoru i +9% w pół godziny na CDP zrobiły leszcze? Śmiać mi się chce z tych waszych porównań.
dla mnie nawet nie sama wartość tych 9gr jest dobra ale to że zysk na akcje urósł 3krotnie, z 3gr poprzednio. oby tak szło dalej i co kwartal było parę gr /akcje wiecej
560tys to dużo? Tego jeszcze nie grali :D
Chociaż jak na grę która nie miała kampanii reklamowej bo rudemu zlodziejowi szkoda bylo kasy to nawet ujdzie